23 / 04 / 2024

Kemal Kılıçdaroğlu: Kentsel dönüşüme karşı değiliz!

Kemal Kılıçdaroğlu: Kentsel dönüşüme karşı değiliz!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, kentsel dönüşüm çalışmalarına karşı çıkmadıklarını ifade etti...



CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Eyüpsultan’da bir otelde düzenlenen toplantıda, iş insanları, muhtarlar, sivil toplum kuruluşları ile meslek odaları, okul aile birlikleri ve spor kulüpleri temsilcileriyle bir araya geldi.

Kılıçdaroğlu, CHP’nin Eyüpsultan Belediye Başkan Adayı Emel Bilenoğlu’nun ilçenin bütün sorunlarını ve bu sorunların nasıl çözüleceğini iyi bildiğini dile getirdi. 

 "Devlet ve belediye liyakatle yönetilmeli"

Anadolu Ajansı'nda yer alan hebere göre; Kemal Kılıçdaroğlu, kentsel dönüşüm çalışmalarına karşı çıkmadıklarını ifade ederek, "Ama orada oturan vatandaşları alıyorsunuz, şehrin varoşlarına sürüyorsunuz, 5-6 milyon dolarlık villalar yapıyorsunuz, oraya başka insanları getirip oturtuyorsunuz. Neden? Oranın boğaz manzarası, yeşillikleri var." dedi. 

Devletin de belediyenin de liyakatle yönetilmesi gerektiğini vurgulayan Kılıçdaroğlu, "Şimdi herkes liyakat diyor. Liyakat eğitim ve bilgi işidir. İşi ehline vereceksiniz. İşi ehline vereceksin ki o işi rahat yapasın. Bir mahalle ile ilgili karar alırken kesinlikle o mahallenin muhtarının görüşünü alacaksın." ifadelerini kullandı.

 


Geri Dön