19 / 04 / 2024

fehmi tosun

fehmi tosun

İstanbul Adalet Sarayı'nın çatısına elektrik üretimi yapabilmesi için kurulan rüzgâr türbini, sadece 28 projenin katılacağı Paris'teki Avrupa Altair Teknoloji Konferansı'na davet edildi

Çağlayan Adliyesi'nin çatısına rüzgar santrali kuruldu!

İstanbul Anadolu Yakası Başsavcısı Fehmi Tosun’un öncülüğünde Çağlayan Adliyesi’nin çatısına, tasarımı, imalatı ve montajı yüzde 100 yerli rüzgar santrali kuruldu. Hedef, diğer adliye binalarına da kurulabilmesi.

İstanbul Adliyesi, kendi elektriğini üretecek!

İstanbul Adalet Sarayı, "yenilenebilir enerji projesi" ile elektriğini kendisi üretecek. Proje kapsamında, adliyenin elektrik tüketiminin yüzde 70’inin karşılanması ve yıllık tasarrufun da 3,5 milyon TL olması bekleniyor...

2023 kurbanlık fiyatları karalar bağlattı! Tosun, dana, koç ve koyun fiyatları ne kadar oldu?

Kurban Bayramı'na kısa süre kala vatandaşlar kurbanlık fiyatlarını sorguluyor. Peki, 2023 kurbanlık Tosun, dana, koç ve koyun fiyatları ne kadar oldu? İşte detaylar...

Cansu Tosun Hollanda'ya mı yerleşiyor?

Ünlü oyuncu Cansu Tosun, Hollanda’ya yerleştikleri iddiasına açıklık getirdi. Tosun, Hollanda'yı çok sevdikleri için sık sık gittiklerini fakat İstanbul'da yaşamaya devam edeceklerini söyledi.

Cenk Tosun, Acarkent'ten ev aldı!

İngiltere’nin Everton takımına transfer olan futbolcu Cenk Tosun, Acarkent'ten ev aldı...

İsmail Fehmi Cumalıoğlu Şehir Hastanesi açıldı!

TBMM Başkanı Şentop, Tekirdağ İsmail Fehmi Cumalıoğlu Şehir Hastanesi'nin açılış töreninde önemli açıklamalarda bulundu.

İbrahim Kemal Tosun kimdir?

Torunlar Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Bağımsız Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim Kemal Tosun kimdir? İbrahim Kemal Tosun daha öcne nerelerde görev yaptı? İşte İbrahim Kemal Tosun'un biyografisi...

Fehmi Babacan adına yapılan cami ibadete açıldı!

Babacan Holding kurucusu Fehmi Babacan adına inşa edilen ve Babacan Premium Projesi içerisinde yer alan cami ibadete açıldı.

Cansu Tosun ve Erkan Kolçak Köstendil bebek odasını hazırladı!

Oyuncu Cansu Tosun ve Erkan Kolçak Köstendil, 'Marsel' adını verecekleri oğulları için İstanbul'un en pahalı mobilya dükkanından 40 bin liralık oda takımı aldı. 

Cansu Tosun ve Erkan Köstendil Amsterdam’dan 3,5 milyon TL’ye ev aldı!

2018 yılında evlenen Cansu Tosun ve Erkan Kolçak Köstendil çifti bebek bekliyor. Bebeklerini Hollanda’da büyütmek isteyen çift Amsterdam’dan 3.5 milyon TL’ye ev aldılar.

Kemer Dr. Fehmi Öncel Stadı bir gecede yok oldu!

Yap-İşlet-Devret modeliyle kiralanan Kemer'deki Dr. Fehmi Öncel Stadı bir gecede yok oldu. Stadın tribünü, skor levhası ve tel örgüleri sökülürken, zemin tarlaya döndü.

Coşkun Tosun: Beykoz sporun merkezi olacak!

CHP Beykoz Belediye Başkan Adayı ve Çubuklu Spor Kulübü Başkanı Coşkun Tosun, Beykoz’u sporun merkezi yapacağını açıkladı.

Fehmi Babacan son yolculuğuna uğurlandı!

İş adamı Fehmi Babacan son yolculuğuna uğurlandı. İş adamı Fehmi Babacan, kılınan cenaze namazına müteakip Küçük Halkalı Mezarlığı'na defnedildi.

Fehmi Babacan kimdir?

16 yılı aşan deneyiminden aldığı güçle sektöre çok sayıda proje kazandıran Babacan Holding’in mihenk taşı olan Fehmi Babacan hayatını kaybetti..

Babacan Holding'in kurucusu Fehmi Babacan vefat etti!

Babacan Holding’in kurucusu Fehmi Babacan vefaat etti. Fehmi Babacan’ın cenazesi bugün, ikindi namazında Florya Basınköy Cami’sinden kaldırılacak.

fehmi tosun Haberi

fehmi tosun

İstanbul Adalet Sarayı'nın çatısına elektrik üretimi amacıyla kurulan rüzgâr türbini, Paris'te gerçekleştirilecek Teknoloji Konferansı'na davet aldı. Konferansta projeyi tanıtacak olan İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcısı Fehmi Tosun, "Konferansa dünya çapında 28 proje davet edildi. Türkiye'den de güçlü rakiplerimiz vardı ama biz seçildik" dedi. 


'GÜÇLÜ RAKİPLER VARDI' 

SABAH'ın sorularını cevaplandıran projenin fikir babası ve koordinatörü Başsavcı Fehmi Tosun İstanbul Adalet Sarayı'nda Başsavcı Vekili olarak görev yaptığı sırada 2012'de adliyenin çatısının çok rüzgar aldığını fark ettiğini, aylık 500 bin lirayı bulan elektrik masrafını nasıl düşüreceklerini düşündükleri sırada yurtdışında gördüğü rüzgar türbinin adliye çatısına konulup konulamayacağını araştırmaya başladıklarını kaydetti. Bu fikri İstanbul Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü'nden öğretim üyesi Ergün Bozdağ'la paylaştığını belirten Başsavcı Tosun, "Hocam ekibiyle birlikte geldi, ölçüm yaptılar ve burada rüzgar türbini...