24 / 04 / 2024

Kemer Dr. Fehmi Öncel Stadı bir gecede yok oldu!

Kemer Dr. Fehmi Öncel Stadı bir gecede yok oldu!

Yap-İşlet-Devret modeliyle kiralanan Kemer'deki Dr. Fehmi Öncel Stadı bir gecede yok oldu. Stadın tribünü, skor levhası ve tel örgüleri sökülürken, zemin tarlaya döndü.



Antalya Kemer'deki Dr. Fehmi Öncel Stadı, bir gecede yok oldu. Sabah Gazetesi'nde yer alan habere göre; yılların stadyumu ise bir anda tarlaya dönüştü. 2014 yılı seçimlerinden önce belde olan Tekirova Belde Belediyesi'nin futbol takımı Tekirova Belediyespor'a yap-işlet-devret modeliyle kiralanan ve arsa sahiplerinin babalarının ismini taşıyan 'Dr. Fehmi Öncel Stadı', Büyükşehir Yasası ile Tekirova'nın mahalleye dönüşmesi sonrasında önce Kemer Tekirovaspor, daha sonra Kemerspor 2003 ismini alan kulübe düşük bir bedelle kiralandı.

YENİ YÖNETİM STADI BIRAKTI

2014'te kulüp başkanı seçilenİsmail Selami Minta ve yönetim kurulu üyeleri olağanüstü genel kurul kararı alıp aday olmayacaklarını belirterek yönetimden çekildi. Kulüp başkanlığına Ahmet Öncelik seçildi. Yeni kulüp yönetiminin geçen yıl 1 Temmuz 2018'de kontrat yaptığı Tekirova Dr. Fehmi Öncel Stadı'nın sahipleriyle kira miktarı ve ödeme konusunda anlaşmazlığa düştüğü iddia edildi.

SAHİBİ SOLUĞU JANDARMADA ALDI

Son yerel seçimlerin ardından yönetim, Kemer merkezinde bulunan ve Kemer Belediyesi'ne ait olduğu bilinen stada yerleşti. Kemerspor 2003 kulübü tarafından Kemer Stadı'nda tadilat çalışmalarına başlarken, Dr. Fehmi Öncel Stadı'nın mülk sahiplerinden Hayat Öncel, Tekirova'dan gelen haberle şaşkına döndü.

Stadyum da bulunan tribünlerin, skor levhası kulesinin, kale direklerinin ve tesisin çevresindeki tel örgülerin ve birçok müştemilatın yerinden söküldüğünü ve büyük bölümünün Kemer'deki stadyumuna götürüldüğünü öğrenen Hayat Öncel, jandarma karakoluna başvurarak bu fiili işleyen kişileri şikayet etti. Jandarma kuvvetleri de konuyla ilgili araştırmalara başladı. 

YEŞİL ÇİMLER TARLAYA DÖNDÜ

Tarlaya dönüşen stadı gördüğünde hayal kırıklığı yaşadığını söyleyen Hayat Öncel, "Sözleşmeye göre bize futbol sahası, tribünler ve çevresine yapılanlar, malzemelerle birlikte aynen devretmeleri gerekiyor. Bütün malzemeleri bize vermek zorundaydılar. Yasal süreç başlatıyorum. Şikayette bulundum, ayrıca dava açacağım" diye konuştu. Kendisi de tıp doktoru olan Hayat Öncel, stada babasının anısını yaşatmak için Dr. Fehmi Öncel ismini verdiklerini söyledi. Öncel, "Maalesef onun adını da yok ettiler. Kulüp stadı eski haline getirmek zorunda. İnşallah eski haline döner ve babamızın adını da yaşatırız" ifadelerini kullandı.


Geri Dön