18 / 04 / 2024

fener balat tarihi evler

fener balat tarihi evler

Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, Türkiye'nin değişik kesimlerinden gelen insanların Balat'taki tarihi evleri satın alıp, restore ettirerek oturmak istediklerini belirtti...

Balat'taki Khorenyan Ermeni İlkokulu kültür merkezi olacak!

1816 yılında Balat'ta yapılan ve 1866 yılında Khorenyan Ermeni İlkokulu’na dönüştürülen tarihi taş bina, hayata geçirilmesi planlanan restorasyon sonrasında kültür merkezi olarak kullanılacak.

Ömer Niziplioğlu: Eyüp ve Balat’ın mesken imarı iptal edilmeli!

Ulikad Başkanı Ömer Niziplioğlu, Eyüp ve Balat’taki tarihi eser sayısının İtalya’da bulunan Floransa’dan daha çok olduğunu söyledi. Niziplioğlu, “O bölgeler turizm kültür sanat eğlence bölgesi ilan edilmeli mesken imarı iptal edilmelidir'' dedi. 

Sezen Aksu Balat'tan ev aldı!

Sezen Aksu'nun  Kanlıca'dan Balat'a taşınacağı gündemde...  Kanlıca'da oturan Sezen Aksu'nun Balat'tan tarihi bir ev satın aldığı iddia edildi. 

Cathay Group'tan “Nivo’lular Tanışıyor” projesi!

Nivo Ataköy ve Nivo İstanbul’dan ev alanlar İstanbul’un tarihi semtleri olan Fener – Balat Kültür Turu’na katıldı. Sakinlerine dört duvardan fazlasını vadeden Nivo İstanbul ve Nivo Ataköy'de “Nivo’lular Tanışıyor” projesi başladı...

Nivo’lular tanışıyor projesi başladı!

Nivo Ataköy ve Nivo İstanbul’dan ev alanlar birbirlerini tanıyor. Projelerden ev alanlar İstanbul’un tarihi semtleri olan Fener – Balat Kültür Turu’na katıldı.

Tarihi Balat Hamamı satışa çıktı!

İstanbul Balat’ta yapımı 1490’lı yıllara dayanan tarihi hamam sahibinden.com’da satışa çıkarıldı. Balat’ta Ferruh Kethuda Camii ve Tarihi Surp Hiresdagabet Ermeni Kilisesi ile komşu olan ve yapıldığı döneme dair tüm özellikleri içinde barındıran tarihi hamama istenen bedel ise 3 milyon TL.

Bababurnu Deniz Feneri, Google Map'e Fener Restoran olarak işlendi!

Antalya'nın denize en yakın noktasındaki tarihi Bababurnu Deniz Feneri'nin restoran ve turistik tesise çevrilmesine karşı hukuki mücadele yürütülürken, bölgenin Google Map'e de 'Fener Restoran' diye işlendiği ortaya çıktı.

Muğla'da atık malzemelerle tarihi binaların maketleri yapılıyor!

Muğla'nın Fethiye ilçesinde iç mimar Hilal Chouman, Kayaköy Ören Yeri ile İstanbul'un Balat semtindeki tarihi yapıların maketlerinde plastik, karton, strafor, cam ve metal atıkları kullanıyor.

Fener ve Balat’taki binaların cepheleri yenileniyor!

Balat Bölgesi’ndeki, Yıldırım Caddesi ve Hızır Çavuş Köprübaşı Sokak'ta yapılan çalışmalar kapsamında 121 adet binadan 86 adetinin uygulaması tamamlandı. 35 yapının yenilenmesiyle ilgili çalışmalar devam ediyor...

1998 yılında Fener ve Balat restore edilecekmiş!

1998 yılında tarihi Fener ve Balat semtleri restore edilecekmiş. Fatih Belediyesi ve UNESCO tarafından ortaklaşa gerçekleşecek proje, 17 milyon dolara mal olacakmış ve Avrupa Birliği de 6 milyon dolarlık yardımda bulunacakmış.

1994 yılında tarihi Galata Köprüsü yeni yerine yerleştirilmiş!

1994 yılında tarihi Galata Köprüsü, Balat-Hasköy arasındaki yeni yerine yerleştirilmiş. 80 yıldan fazla İstanbul'a hizmet eden tarihi köprünün yenileme çalışmaları 160 milyar liraya mal olmuş.

Balat Sidelya Garden Evleri teslim tarihi!

Toplam 98 adet daireden oluşan Balat Sidelya Garden Evleri projesinde daireler 2 oda 1 salon, 3 oda 1 salon, 4 oda 1 salon, 5 oda 1 salon ve 6 oda 1 salon şeklinde tasarlandı. İşte Balat Sidelya Garden Evleri teslim tarihi...

Balat Life Nar Bursa teslim tarihi!

Balat Life Nar Bursa projesinde toplam 84 adet daire ve 13 adet dükkan bulunuyor. Proje 14 dönüm arazi üzerinde yer alıyor. Balat Life Nar Bursa teslim tarihi haberimizde yer alıyor.

fener balat tarihi evler Haberi

fener balat tarihi evler


Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, son zamanlarda Türkiye'nin değişik bölgelerinden gelen insanların, Balat'ta bulunan tarihi evlere ilgisi olduğunu, insanların bu evleri satın alıp, restore ettirildiğini söyledi. Ülkenin değişik kesimlerinden gelen vatandaşların Ayvansaray, Fener ve Balat'tan ev satın aldığını belirten Demir, gelecek yıllarda bölgenin cazibe merkezine dönüşeceğini ifade...