29 / 03 / 2024

ferağ takriri

ferağ takriri

Tapuda ferağ işlemi nedir? Tapuda ferağ işlemi nasıl yapılıyor? sorularının cevaplarını merak ediyorsanız haberimizin devamını inceleyebilir ve bu konu hakkında detaylı bilgiye sahip olabilirsiniz..

Ferağ verme ne demektir?

Ferağ takriri olarak da bilinen ferağ verme ne demektir, detayları için haberimizi inceleyebilirsiniz...

Best2ınvest Gayrimenkul Yatırımları Ticaret Limited Şirketi Kuruldu!

Best2ınvest Gayrimenkul Yatırımları Ticaret Limited Şirketi Esenyurt’ta 1.000.000,00 TL sermaye bedeli ile Abdul Haı Feraıdoon ve A. Abdulrahim Mohammad ortaklığıyla kuruldu.

Üst üste bulunan rezervlerden sonra gözler bu bölgeye çevrildi! Kanadalı enerji devi Şırnak’ta petrol arayacak!

Trillion Energy petrol çıkarmak ve petrol alanlarını geliştirmek için Türkiye'ye geliyor. Kısa süre önce Gabar'da ardından Cudi Dağı'nda keşfedilen milyar dolar değerindeki petrol rezervlerinin ardından dikkatler Bestler Dereler, Feraşin ve Kato’ya çevrildi.

Tapuda online dönem!

TBMM Başkanlığı'na sunulan İcra ve İflas Kanunu'nda değişiklik içeren kanun teklifine göre; tapu müdürlükleri, taşınmazların devir ve ferağında tapu ve kadastro harcının matrahında dikkate alınan emlak vergi değeri ile emlak vergisi borcunu online olarak sorgulayabilecek.

Auctıfera Scıentıfıc Biyoteknoloji Arge Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Auctıfera Scıentıfıc Biyoteknoloji Arge Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi Ataşehir'de 10 bin TL sermaye bedeli ile Tahir Koray Yozgatlı tarafından kuruldu.

İntikal işleminde tapu harcı yok!

Emlak Uzmanı Mustafa Özelmacıklı, "İntikali yapılan taşınmaza isabet eden veraset ve intikal vergisi tamamen ödenmedikçe devir ve ferağı yapılamaz ve üzerinde herhangi bir ayni hak tesis edilemez" ifadelerini kullandı...

Fera Life Kartal ve Fera Business Ümraniye’de son durum!

Büyük kentlerde ulaşımı kolay lokasyonlarda inşaatlar gerçekleştirerek yaşayanları için ferah, yatırımcısı için karlı gayrimenkul projelerine imza atan Fera Grup, Ümraniye ve Kartal’daki projelerinde satışları büyük oranda tamamladı.

Fera Life Kartal yıl sonunda teslim edilecek!

Büyük kentlerde ulaşımı kolay lokasyonlarda inşaatlar gerçekleştirerek yaşayanları için ferah, yatırımcısı için karlı gayrimenkul projelerine imza atan Fera Grup, Ümraniye ve Kartal'daki projelerinde satışları büyük oranda tamamladı.

Fera Life Kartal açık AVM açılışı Aralık'ta!

Fera Grup’un Kartal Uğur Mumcu’da inşa ettiği Fera Life Kartal projesi yeni yaşam alanlarının yanı sıra açık AVM mantığında yeni bir çarşıya da yer veriyor.

Fera Life Kartal Projesi'nin yüzde 70'i satıldı!

Aralık ayında hayata geçmesi planlanan Fera Life Kartal projesi yeni yaşam alanlarının yanı sıra açık AVM mantığında yeni bir çarşıya da yer veriyor.

Fera Life'da dükkanlar Aralık'ta açılacak!

Fera Grup tarafından hayata geçirilen Fera Life Kartal projesinde yer alan 7 bin metrekarelik ticari bölümün Aralık ayında açılması planlanıyor.

Fera Business Ümraniye'de metrekaresi 8 bin 100 TL!

Fera Business Ümraniye projesi, ikinci kattan itibaren tüm ofis çalışanlarına deniz manzarasında çalışma keyfi sunuyor. Bölgedeki nitelikli A plus ofis ihtiyacını karşılamaya yönelik projede metrekare fiyatları 8 bin 100 TL’ den başlıyor.

Fera Business Ümraniye'de satış fiyatları TL'ye çevrildi!

Fera Grup, Ümraniye projesinde satış fiyatlarını dövizden TL’ye çevirdi. Fera Grup Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Gül, iş dünyasına hitap eden ve yüzde 50’si satılan projede kurdaki istikrarsızlık nedeniyle fiyat listelerini TL’ye çevirdiklerini söyledi.

İnşaat sektörü temsilcileri faiz indirimini yorumladı!

Merkez Bankası'nın dünkü faiz indirimini Fera Grup Yönetim Kurulu Üyesi Emrullah Yedikardeş ve Kentpark Yönetim Kurulu Başkanı Sertaç Kıyıcı değerlendirdi. İşte sektör temsilcilerin yorumları.

ferağ takriri Haberi

ferağ takriri

Tapuda ferağ işlemi


Köken olarak Arapçaya dayanan ferağ kelimesi vazgeçmek, birşeyi terk etmek, el çekmek ve çekilmek anlamına geliyor. Tapuda ferağ işlemi ise taşınmaz mallar üzerindeki sahiplik hakkını başkasına devredip ilişki kesme ve bu iş için tapuda yapılan resmi işlem olarak karşımıza çıkıyor.



Tapuda ferağ verme


Diyelim ki bir gayrimenkulünüz var ve mülkiyet hakkını bir başkasına devretmek veya üzerinde bir başkası lehine bir kurmak istiyorsunuz. Bu durumda tapu sicil müdürlüğüne gidip resmi bir senet imzalayarak gayrimenkulünüzün bir başkası lehine tescilini isteyebiliyorsunuz. Yaptığınız bu işleme ferağ takriri deniyor.



Gayrimenkul malikinin mülkiyet hakkını devretmek veya üzerinde başkası lehine bir hak kurmak amacıyla tapu sicil müdürlüğüne gelip, düzenlenen resmi senedi imzalayarak başkası lehine tescilini istemesi eylemidir. Buna ferağ takriri de denmektedir.


İvazlı Ferağ nedir?


Taşınmaz malın elden çıkarılması...