25 / 04 / 2024

Fesih ihbarnamesi nasıl hazırlanır

Fesih ihbarnamesi nasıl hazırlanır

Ev veya iş yeri sahipleri ile kiracılar arasında imzalanan kira kontratları belli zaman ve durumlarda fesh edilebiliyor. Peki fesih ihbarnamesi nasıl hazırlanır? İşte fesih ihbarnamesi örneği 2021...

Aile konutu kira sözleşmesinin feshi nasıl olur?

Aile konutu olarak kullanılmak üzere kiralanan taşınmazlarda kiracılar fesih için eşinin rızasının gerekli olup olmadığını merak ediyor. Peki, aile konutu kira sözleşmesinin feshi nasıl olur?

Fesih ihbarnamesi örneği 2021!

Ev veya iş yeri sahipleri ile kiracılar arasında imzalanan kira kontratları belli zaman ve durumlarda fesh edilebiliyor. Peki fesih ihbarnamesi nasıl hazırlanır? İşte fesih ihbarnamesi örneği 2021...

Kira sözleşmesi fesih bildirimi nasıl yapılır?

Taşınmaz mal kiralamalarında kiracı ile yapılan kira sözleşmesi, kanunda belirtilen fesih nedenlerinin doğması halinde sona eriyor. Peki, kira sözleşmesi fesih bildirimi nasıl yapılır? Fesih bildirimi ne zaman yapılır?

Kiracıdan kaynaklanan sebeplerle fesih nasıl yapılır?

Kira süresi boyunca kira sözleşmesi ancak kanunda belirtilen durumlarda feshedilebiliyor. Fesih nedenleri mal sahibi tarafından kaynaklanabildiği gibi, kiracı tarafından da kaynaklanabiliyor. Peki, kiracıdan kaynaklanan sebeplerle fesih nasıl yapılır?

Kiracı fesih bildirimi nasıl yapılır?

Gayrimenkul kiralamalarında taraflar arasında yapılan kira sözleşmesi dava yolu ile feshedilebildiği gibi, bildirim yoluyla da feshedilebiliyor. Peki, kiracı fesih bildirimi nasıl yapılır?

Kira sözleşmesinin feshi davası nasıl açılır?

Gayrimenkul kiralamalarında sözleşme taraflarının hak ve sorumlulukları Borçlar Kanunu kapsamında düzenleniyor. Peki, kira sözleşmesi nasıl feshedilir? Kira sözleşmesinin feshi davası nasıl açılır? İşte fesih davaları..

Kira kontratının devri nasıl olur?

Kiracı, sözleşme süresine veya fesih dönemine uymaksızın kiralananı geri verdiği takdirde kiralananın benzer koşullarla kiraya verilebileceği makul bir süre için devam ediyor. Peki, kira kontratı devredilir mi? Kira kontratının devri nasıl olur?

Ev kira sözleşmesi nasıl feshedilir?

Ev ve işyeri kiralamalarında taraflar arasında yapılan kira anlaşması için kira sözleşmesi imzalanıyor. Peki, ev kira sözleşmesi nasıl feshedilir? Sözleşme fesih sürecinde tarafların hakları nelerdir?

Dükkan kira sözleşmesi nasıl feshedilir?

Dükkan ve ofis gibi işyeri kiralamalarında taraflar arasında yapılan kira sözleşmesi, Borçlar Kanunu ile düzenleniyor. Peki, dükkan kira sözleşmesi nasıl feshedilir? İşte dükkan kira sözleşmesi fesih yolları..

Abonelik sözleşmesi fesih bildirimi nasıl yapılır?

Abonelik sözleşmesi imzalayan tüketiciler, belirsiz süreli veya süresi bir yıl ve daha uzun olan belirli süreli abonelik sözleşmesini istediği zaman feshedebiliyor. Peki, abonelik sözleşmesi fesih bildirimi nasıl yapılır?

Kira sözleşmesi feshi nasıl yapılır?

Borçlar Kanununda da belirtilen hükümlere göre kira sözleşmesinin farklı şekillerde fesih türleri vardır.Peki kira sözleşmesinin feshi nasıl yapılır?Kira sözleşmesinin sona ermesinin nedenleri nelerdir?

Kiracı kontratı nasıl fesheder?

Türk Borçlar Kanunu gereğince konut ve çatılı işyeri kiralarında sözleşme kiracıdan kaynaklanan sebeplerle sona erebiliyor. Peki, kiracı kontratı nasıl fesheder? İşte, kiracının kontratı fesih sebepleri..

İşyeri kira sözleşmesi nasıl feshedilir?

İşyeri kira sözleşmesinin feshedilmesine ilişkin esaslar, Borçlar Kanunu kapsamında açıklanıyor. Peki, işyeri kira sözleşmesi nasıl feshedilir? İşyeri sahibi, kiracısından tahliyesini isteyebilir mi? İşte sözleşme fesih esasları..

Fesih ihbarnamesi nasıl hazırlanır Haberi

Fesih ihbarnamesi nasıl hazırlanır

Fesih ihbarnamesi örneği 2021!
Ev veya iş yeri gibi gayrimenkul kiralamalarında taraflar arasında kira sözleşmesi hazırlanıyor. Ancak kanunda belirtilen durum ve zamanlarda kira kontratı karşıklı olarak feshedilebiliyor.

Kanun kapsamında, belirli süreli sözleşmelerin süresinin sona ermeden en az 15 gün öncesinde bildirimde bulunması gerekiyor. Kiracı veya ev sahibi belirtilen sürede sözleşmeyi fesh ettiğini bildirmezse, sözleşme aynı koşullarla bir yıl için uzatılmış sayılıyor. 

Mal sahibi, sözleşme süresi tamamlanmadan sözleşmeden fesh edemiyor. Ancak on yıllık uzama süresi sonunda mülk sahibi herhangi bir sebep göstermeden sözleşmeyi sona erdirebiliyor. 

Fesih ihbarnamesi örneği 2021

Fesih ihbarnamesi örneği 2021 şu şekilde hazırlanıyor:
............... NOTERLİĞİ’NE

İHTAR EDEN : …………….(T.C Kimlik No:……………..)

ADRES…………………………………………………………

MUHATAP :1- …………………………………………..

KONU :Kira sözleşmesinin ../../20… itibari ile yenilenmeyeceği ve bu

Tarihe kadar kiralananın tahliyesi ihtarıdır.

Sayın Muhatap;

Maliki bulunduğum ………………..adresindeki gayrimenkulde, ../../20….....