20 / 04 / 2024

fiber altyapı

fiber altyapı

Kentsel dönüşümün fiber altyapı oluşturmak için fırsat olduğunu söyleyen Turkcell CTO'su İlker Kuruöz, kentsel dönüşüm sürecinde fiber altyapısı olmayan binaya iskan verilmemesi gerektiğinin altını çizdi.

Güçlü bir fiber alt yapı olmadan 5G’ye geçmek mümkün değil!

Serbest Telekomünikasyon İşletmecileri Derneği (TELKODER), 5G teknolojisinin fiber internet altyapısı ile hayata geçeceğine dikkat çekerek, fiber internet altyapısının yaygınlaşması ve güçlendirilmesi konusunda uyardı.

Güneş Fiber Altyapı Hizmetleri Limited Şirketi kuruldu!

Güneş Fiber Altyapı Hizmetleri Limited Şirketi bugün Kadıköy'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Nevruz Tatlı tarafından kuruldu.

Bakan Karaismailoğlu açıkladı! İşte 91 milyona ulaşan mobil kullanıcıların tercihi

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, 91 milyona ulaşan mobil kullanıcıların tercihini açıkladı. Karaismailoğlu, mobil abone sayısı, kullanılan internet miktarı ve fiber altyapı hakkında da bilgi verdi.

Dijital şehirlerde son viraj!

Ulaşımdan ev ve ofislere, sağlıktan eğitime geleceğin akıllı şehirleri, standartlar ve fiber altyapıyla ortaya çıkıyor. Dijital şehirlerde son viraja geliniyor. 

'Fiber altyapı yoksa iskan da verilmesin'

Kentsel dönüşümün fiber altyapı oluşturmak için fırsat olduğunu söyleyen Turkcell CTO'su İlker Kuruöz, kentsel dönüşüm sürecinde fiber altyapısı olmayan binaya iskan verilmemesi gerektiğinin altını çizdi.

Ankara Kızılay'da fiber alt yapı çalışmaları sorun yaratıyor!

‘Fiber internet’ altyapı çalışması sebebiyle köstebek yuvasına dönen kaldırımların sayısı artıyor. Milli Kütüphane’nin etrafındaki caddeler de çalışma nedeniyle yürünemez hale geldi.

Türkiye'de 4.5G projesi için altyapı yetersiz mi?

4.5G ihalesi gündemi kapsamında Türkiye'deki fiber altyapısının bu yeni teknolojiye hazır olup olmadığı tartışmalarına Telkoder'den cevap geldi.

Turkcell Superonline'dan Adana'ya 90 milyon liralık yatırım!

Adana'da fiber altyapıya ve bu altyapının getirdiği hizmetlere sahip olabilmenin büyük önem taşıdığını ifade eden Turkcell Superonline Genel Müdürü Erkan, Adana'ya 90 milyon lira yatırım yaptıklarını söyledi

Turkcell Superonline Adana’da 800 kilometrelik fiber altyapı inşa etti!

Turkcell Superonline, evlere kadar fiber internet hizmeti sunduğu ilk illerden biri olan Adana’da 128 bin hane ve işyerinin kapısına kadar ulaşan 800 kilometrelik fiber altyapı inşa etti.

Turkcell Superonline, 2.3 milyarlık fiber optik altyapı yatırımı yaptı!

Dev grupların telekomünikasyon şirketlerini bünyesine katarak önemli bir güç haline gelen Turkcell Superonline, 6 yılda 2.3 milyarlık fiber optik altyapı yatırımı yaptı. Genel Müdür Erkan, "Yatırım hamlemiz sürüyor" dedi

Haktan Kılıç: Son 7 yılda 13 milyar lirayı aşan bir konsolide yatırım gerçekleştirdik!

Türk Telekom Saha Yönetimi Başkanı Haktan Kılıç, "Türk Telekom olarak Türkiye'nin en büyük fiber altyapısına sahibiz. Son 7 yıl içinde Türk Telekom olarak 13 milyar lirayı aşan bir konsolide yatırım gerçekleştirdik" dedi.

Haktan Kılıç: Fiber kapsamına alınan yaklaşık 2,3 milyon hane var!

Türk Telekom Saha Yönetimi Başkanı Haktan Kılıç, "Türk Telekom olarak Türkiye’nin en büyük fiber altyapısına sahibiz. Son 7 yıl içinde Türk Telekom olarak 13 milyar lirayı aşan bir konsolide yatırım gerçekleştirdik" dedi...

Vodafone Türkiye TEİAŞ'ın fiber altyapı ihalelerini aldı!

Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkanı Gökhan Öğüt, Türkiye Elektrik İletim AŞ'nin (TEİAŞ), fiber altyapı ihalelerini aldıklarını belirterek, TEİAŞ'ta önümüzdeki 2 yıllık süreçte fibere yapacağımız yatırım 300 milyon lirayı bulacak" dedi...

fiber altyapı Haberi

fiber altyapı

Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği'nin (MÜSİAD) stratejik ortaklığında düzenlenen "Uydu, Uzay ve Teknoloji Günleri powered by TÜRKSAT" etkinlikleri kapsamında 4.5G Teknolojileri ve 5G Vizyonu adlı bir panel düzenlendi. MÜSİAD Yönetim Kurulu Üyesi Bekir Sami Nalbantoğlu moderatörlüğünde düzenlenen panele; Cumhurbaşkanlığı Bilişim Başkanı Ali Talıa Koç, Türk Telekom Grup Teknoloji Genel Müdür Yardımcısı Coşkun Şahin, Turkcell CTO'su İlker Kuruöz ve Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkanı Hasan Süel katıldı. Panelde üç GSM operatörü de 4.5 G için 1 Nisan'da hazır olacakları mesajını verdi. Panelin açüış konuşmasını Cumhurbaşkanlığı Bilişim Başkanı Ali Taha Koç yaptı. Koç, 2013'te cihaz sayısının insan sayısını geçtiğine dikkati çekerek 2020'de cihaz sayısının 20 milyarı bulacağını belirtti. 


4.5G ve 5G'de isimlendirmenin Türkiye'ye özgü olduğunu ifade eden Koç, kullanıcıların taleplerinin her...