05 / 05 / 2024

Fidem avukatı kim

Fidem avukatı kim

Fikirtepe'de maliklerin temsilcisi olan FİDEM, haftada bir gün maliklerin hukuksal Sorunlarına çözüm Önerileri sunmak ve yer yer müteahhitlerle malikler arasında ara buluculuk yapmak üzere hukuki danışmanlık hizmeti başlattı.

Ev sahipleri ve kiracılar dikkat! Ödenmeyen konut sitesi ve apartman aidatı borcundan kim sorumlu?

Mega kent İstanbul'da konut sitesi aidatlarındaki yükselişler hız kesmeden devam ederken pek çok kişi de aidat borcundan kim sorumlu olduğunu merak ediyor. Peki bu borçtan kim sorumlu? İşte Avukat Mehmet Fatih Özer'in konuyla ilgili paylaşımı...

Avukat Kadir Kurtuluş'la özel röportaj!

Gayrimenkul Hukuku Uzmanı Avukat Kadir Kurtuluş’a Kentsel Dönüşüm projelerindeki artış sonucu daha da çok dikkat çekmeye başlayan bazı kavramları sorduk. İşte Avukat Kurtuluş'la yaptığımız özel röportaj...

Avukat Kadir Kurtuluş gayrimenkulle ilgili merak edilenleri açıkladı!

Gayrimenkul Hukuku Uzmanı Avukat Kadir Kurtuluş’a Kentsel Dönüşüm projelerindeki artış sonucu daha da çok dikkat çekmeye başlayan bazı kavramları sorduk. İşte Avukat Kurtuluş'la yaptığımız özel röportaj...

Kat mülkiyeti tapusunu kim alır?

Kat mülkiyeti kanununa göre inşaat çalışmaları tamamlanıp iskan izni alındığı zaman, bu bölüm "arsa" yerine "bina" olarak değiştirilerek kat mülkiyeti tapusu elde edilebiliyor.Peki, kat mülkiyeti tapusunu kim alır?

Avukat Kadir Kurtuluş şerefiye değerlendirmesinde hukuki yolları açıkladı!

Gayrimenkul Hukuku Uzmanı Avukat Kadir Kurtuluş’a yüklenici ile arsa sahibi arasında yapılan kat karşılığı inşaat sözleşmelerinde şerefiye değerlendirmesi yapılmasının önemini ve hukuki yollarını sorduk.

Avukat Kadir Kurtuluş şerefiye değerlendirmesi yapılmasının önemini açıkladı!

Gayrimenkul Hukuku Uzmanı Avukat Kadir Kurtuluş’a yüklenici ile arsa sahibi arasında yapılan kat karşılığı inşaat sözleşmelerinde şerefiye değerlendirmesi yapılmasının önemini ve hukuki yollarını sorduk.

Tapu takas harcı cezasını kim öder?

Tapu takas harcı, Tapu Müdürlüklerinde gerçekleştirilen bir işlem olarak karşımıza çıkıyor. Peki, yanlış ya da eksik ödenen tapu takas harcı cezasını kim öder?

Avukat Kadir Kurtuluş: Orta üst yatırımcılara alternatif yatırım kanalları sunulmalıdır!

Gayrimenkul Hukuku Uzmanı Avukat Kadir Kurtuluş’un açıkladığı Kira Getirili Arsa ve Mikro Yatırımcı Modeli’nin çok dikkat çekmesi ve gelen sorular sebebiyle kendisiyle bir röportaj gerçekleştirdik.

Avukat Kadir Kurtuluş: Tasarrufa yatırım özgürlüğü!

Gayrimenkul Hukuku Uzmanı Avukat Kadir Kurtuluş’un açıkladığı Kira Getirili Arsa ve Mikro Yatırımcı Modeli’nin çok dikkat çekmesi ve gelen sorular sebebiyle kendisiyle bir röportaj gerçekleştirdik. Aşağıda bu keyifli röportajı bulabilirsiniz..

Kiracı tahliye davası avukat ücreti 2015!

Mesken veya işyerinizi kiraya verdiğinizi düşünelim. Tahliye sürecinde kiracınız haksız olmasına rağmen evi tahliye etmiyorsa, bu süreci bir avukat yardımı ile yargıya taşıyabilirsiniz. Peki, kiracı tahliye davası avukat ücreti 2015 ne kadar?

Yapı kullanma izin belgesini kim verir?

Yapı kullanım izni, binanın ruhsat ve eklerine uygun olarak tamamlandığını belirten,ruhsat bilgilerini, tapu kaydını, numaralarını, metrekarelerini, mal sahiplerini gösteren düzenlenen bir belgedir.Peki,yapı kullanma izin belgesini kim verir?

Kira kontratı damga vergisini kim öder?

Kira kontratı, taşınmaz kiralamalarında kiralayan ve mal sahibi ile yapılan sözleşmeye olarak karşımıza çıkıyor. Bu kontratın noterde yapılması halinde damga vergisinin ödenmesi gerekiyor. Peki, kira kontratı damga vergisini kim öder?

Avukat Kadir Kurtuluş tasarlamış olduğu Kira Getirili Arsa ve Mikro Yatırımcı Modeli'ni açıkladı!

Gayrimenkul hukuku uzmanı Avukat Kadir Kurtuluş, yatırımcılar için çok önem kazanmakta olan Kira Getirili Arsa ve Mikro Yatırımcı Modeli'ni nasıl tasarladığını, ihtiyacın nereden doğduğunu ve modelin nasıl çalışmakta olduğunu açıkladı.

Fidem avukatı kim Haberi

Fidem avukatı kim

Fikirtepe Dumlupınar Eğitim Merdivenköy Mahalleleri Derneği (FİDEM), kentsel dönüşüm sürecinde çözüme katkı sağlamak amacıyla yine bir ilke daha imza attı


05 Aralık Cumartesi günü yapılan ilk bilgilendirme toplantısında malikler, FİDEM Derneği'nin Hukuk Danışmanı olan İmar ve Gayrimenkul Avukatı Av. Cihat Demirbağ'la buluştular.


Yapı adalarında yaşanan sorunları dinleyen Av. Cihat Demirbağ, maliklere, sorunların çözümleri hakkında detaylı bilgiler verdi. Derneğin sağladığı bu hizmetten ve Av. Cihat Demirbağ'ın tavsiyelerinden memnun kalan malikler ve ada temsilcileri FİDEM'in sunduğu bu hizmetten memnuniyetlerini ve FİDEM Başkanı Ercüment Oruç'a teşekkürlerini ifade ettiler. FİDEM Derneği Başkanı Oruç; "Derneğin bir hizmeti olarak her cumartesi saat 18:00 ile 2l:00 arasında Derneğin Hukuk Danışmanı olan gayrimenkul ve imar hukuku Avukatı Cihat Demirbağ ile malikleri buluşturacağız. Böylece uygulamayı iyi bilen avukatımızın çözüm odaklı...