28 / 03 / 2024

Fikirtepe kentsel dönüşüm projesinde son durum

Fikirtepe kentsel dönüşüm projesinde son durum

Uzun zamandır dönüşümü kangren haline gelen İstanbul Fikirtepe için geçtiğimiz sene Çevre Şehircilik Bakanlığı adım attı. Ancak şimdi de tahliyelerle ilgili anlaşmazlıklar başladı. Fikirtepeliler, kendilerine sözlü olarak sunulan vaatlerin yazılı sözleşme haline getirilmesini istiyor.

Fikirtepe'deki dönüşüm için 4 firma daha ruhsat aldı!

Fikirtepe'de kentsel dönüşüme aracılık eden firmalara yenileri eklendi. 4 firma daha bölgede inşaat yapmak için ruhsat aldı.

Fikirtepe için Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nde zirve!

Fikirtepe kentsel dönüşüm projesindeki sorunlara Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İstanbul İl Müdürlüğü’nde gerçekleşecek zirvede çözüm aranacak. Zirveye kimler katılacak? Kaç müteahhit görüş açıklayacak? Fikirtepe'yi kim temsil edecek? İşte haftasonu kulisi

Fikirtepe'de kentsel dönüşüm mağdurlarından yardım çığlığı: '3 sene dediler 10 sene oldu'

2005'te 'özel dönüşüm alanı' daha sonra ise 'kentsel dönüşüm alanı' olarak ilan edilen Fikirtepe'deki kentsel dönüşüm mağdurları kiralarının dahi ödenmediğini iddia ederek, seslerini duyurmak istiyor...

Fikirtepe'de kentsel dönüşüm düğümü nasıl çözüldü?

Kentsel dönüşüm alanı ilan edildikten sonra birçok firma eliyle yenilenme çalışmalarının başladığı fakat yaşanan sorunlar sebebiyle adeta bir kördüğüm haline gelen Fikirtepe Projesi'nde dönüşüm düğümü nasıl çözüldü? İşte detaylar...

Fikirtepe kentsel dönüşüm projesinde son durum ne? 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Fikirtepe kentsel dönüşüm projesindeki son durumla ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Emlak Konut GYO Fikirtepe kentsel dönüşüm projesinde imzalar atıldı!

Emlak Konut GYO tarafından ihale edilen İstanbul Fikirtepe Kentsel Dönüşüm Projesi 3461/1 Parsel İnşaatı İşi'nin sözleşmesi, yüklenici Kuzu Toplu Konut İnş. A.Ş. ile 12 Kasım 2021 tarihinde imzalandı.

Fikirtepe'deki kentsel dönüşüm ne zaman tamamlanacak?

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, son zamanlarda sık sık Fikirtepe kentsel dönüşüm projesiyle ilgili olarak, "Orada 15 bin bağımsız bölümü içeren 2024 yılına kadar inşallah tamamlayacağımız bir projeyi yürütüyoruz." dedi.

Fikirtepe kentsel dönüşüm projelerinde ev tahsisleri başladı!

İstanbul Fikirtepe'de hayata geçirilen kentsel dönüşüm projesi dahilinde kendilerine ev tahsisi yapılan 83 yaşındaki Nafiye ile kızı Leman Yavuz, yeni evleri için yaşadığı mutluluğunu dile getirdi. 

Fikirtepe kentsel dönüşüm projesinde teslimler 2023'e kadar tamamlanacak!

İstanbul Fikirtepe'de yılan hikayesine dönen kentsel dönüşüm çalışmalarında sorunlar çözüme kavuşuyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın devreye girmesiyle konut teslimleri hızlandı. Kentsel Dönüşüm Uzmanı Mimar Nihat Şen çalışmalarda son gelinen durumu anlattı. 

Fikirtepe'de kentsel dönüşüm çalışmaları tam gaz!

İstanbul Fikirtepe’de yarım kalan kentsel dönüşüm projeleri Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından bitiriliyor. Bakanlık, 2020 Kasım'da yarım kalan projeleri bitireceğini duyurmuş ve 60 bin kişiyi ilgilendiren ‘Yeni Fikirtepe’ için harekete geçmişti. Peki dönüşüm çalışmalarında son durum ne?

Emlak Konut GYO Fikirtepe kentsel dönüşüm projesi için imzalar atıldı!

Emlak Konut GYO tarafından ihale edilen İstanbul Fikirtepe Kentsel Dönüşüm Projesi 3468/1 Parsel İnşaatı İşi'nin sözleşmesi, yüklenici Kibritçi İnş. Taah. Tur. San. ve Tic. Ltd. Şti. ile imzalandı. 

KİPTAŞ Fikirtepe Vartaş-1 kentsel dönüşüm projesi tamamlandı!

KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt sosyal medya üzerinden Torkam Vartaş-1 kentsel dönüşüm projesinin tamamlandığını dile getirdi.

Fikirtepe kentsel dönüşümde tapu krizi!

Fikirtepe'de devam eden kentsel dönüşüm projesine yönelik tartışmalar devam ediyor. Fikirtepe Kentsel Dönüşüm Derneği Başkanı Yasin Bektaş, evlerinin tapularının bir gecede hazineye devredildiğini dile getirdi. 

Fikirtepe'de kentsel dönüşümün kitabı yazıldı!

İstanbul Fikirtepe'de hayata geçen kentsel dönüşümün nasıl yapılacağına dair Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından kitapçık yayınlandı. Kitapçıkta dönüşüm ile ilgili 25 soruya cevap verildi.

Fikirtepe kentsel dönüşüm projesinde tahliye anlaşmazlığı!

Uzun zamandır dönüşümü kangren haline gelen İstanbul Fikirtepe için geçtiğimiz sene Çevre Şehircilik Bakanlığı adım attı. Ancak şimdi de tahliyelerle ilgili anlaşmazlıklar başladı. Fikirtepeliler, kendilerine sözlü olarak sunulan vaatlerin yazılı sözleşme haline getirilmesini istiyor.

Fikirtepe kentsel dönüşüm projesinde son durum Haberi

Fikirtepe kentsel dönüşüm projesinde son durum

Uzun zamandır dönüşümü kangren haline gelen İstanbul Fikirtepe için geçtiğimiz sene Çevre Şehircilik Bakanlığı adım attı. 

Dünya Gazetesi'nden Leyla İlhan'ın haberine göre; 15 bin konutluk projeler için, 10 Mayıs tarihinden itibaren 1. Adada bin 300 yapıda 6 bin daire ve iş yerinden meydana gelen birimin tahliye edilmesi amacıyla tebligatlar yollanmaya başlandı. Tebligatla vatandaşa konutlarını tahliye etmeleri için 150 gün zaman tanınırken Fikirtepeliler, kendilerine nasıl bir konut verileceği, net emsal oranı, paylaşım oranları gibi haklarının ne olacağına ilişkin henüz resmi bir sözleşme bulunmadığını ileri sürerek konutlarını tahliye etmedi. Bölge sakinleri, dairelerini tahliye etmeye başlamak için kendilerine sözlü olarak sunulan vaatlerin yazılı sözleşme haline getirilmesini istiyor.

“Emsal projelerdeki haklar verilsin”

Bölgedeki problemlere ilşkin açıklamalarda bulunan Fikirtepe Dumlupınar Mahallesi Muhtarı Ahmet Gediz, 10 senedir...