18 / 04 / 2024

Filyos Limanı projesi 2019

Filyos Limanı projesi 2019

150 sene önce Abdülhamid tarafından gündeme getirilen Filyos Limanı projesinde son aşamaya gelindi. Projenin 2020 yılında açılması bekleniyor. 

Datça Yat Limanı Projesi için nihai kararda son 10 gün!

Muğla Datça'da yapılması planlanan ve bölge halkının doğal yapının bozulacağı gerekçesiyle karşı çıktığı Datça Yat Limanı Projesi için nihai karar verildi. Söz konusu rapor halkın görüş ve önerileri için Bakanlıkta ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü'nde 10 gün görüşe açıldı.

Tuzlaport Liman için düğmeye basıldı! Tuzla'ya yeni liman geliyor!

Tuzlaport Liman ve Tersane İşletmeciliği tarafından İstanbul ili Tuzla İlçesi'ne Tuzlaport Liman'ı için düğmeye basıldı. İşte yeni liman projesi ile ilgili detaylar...

Bakan Dönmez’dan flaş gaz açıklaması! İşte Karadeniz gazının verileceği tarih

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, beraberindeki heyetle birlikte ziyaret ettiği Filyos Limanı’nda, Karadeniz’de 2020 yılında keşfi yapılan doğal gazın sisteme verileceği net tarihi açıkladı.

Fatih Dönmez: Doğal gazda önümüzdeki günlerde önemli gelişmeler olacak

Zonguldak’ın Filyos Limanı’nda hazırlıklarını tamamlayan Yavuz sondaj gemisi, Karadeniz’deki ilk görevi için demir aldı. Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) envanterine kayıtlı Fatih, Kanuni ve Yavuz sondaj gemileri, Karadeniz’de ilk kez birlikte görev yapacak.

Gayrimenkul Sektöründe Gözler Filyos’ta!

Türkiye'nin ilk mega endüstri bölgesi olan Zonguldak Filyos yatırımcıların ilgi odağı olmaya başladı. Filyos Liman Projesi’nin inşa edilmesinden sonra ilgi rağbet görmeye başladı. 

Filyos Limanı 2.2 milyar TL'ye mal oldu!

Filyos Limanı'nın toplam maliyeti 2.2 milyar Türk Lirasına ulaştı. Limanın açılışı bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından gerçekleştirilecek.

Filyos Limanı yarın hizmete açılıyor!

Karadeniz’de bulunan doğalgaz rezervinin karadaki merkezi olarak inşa edilen Filyos Limanı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yarın hizmete açılıyor.

Filyos Limanı'nın maliyeti 4 kat arttı!

2016'da 537 milyon TL'ye sözleşme imzalanan Filyos Limanı projesinde fiziki gerçekleşme yüzde 99 oldu. Ancak bedeli neredeyse 4 kat artarak 2.2 milyar TL'yi buldu.

Filyos Vadisi Projesi meclis gündeminde!

Filyos Vadisi Projesi meclis gündemine taşındı. CHP'li Demirtaş, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Adil Karaismailoğlu: 26 havalimanı sayısını 56'ya yükselttik!

Filyos Limanı'nda incelemelerde bulunan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, önemli açıklamalar yaptı.

Filyos Limanı'nın 2'nci ihalesini 695.4 milyon TL'ye Kolin İnşaat aldı!

“2. Abdülhamit’in Rüyası” olarak tanıtılan Filyos Limanı için ikinci bir ihale gerçekleştirildi. İkinci ihale “Pazarlık” usulüyle düzenlendi. İhale 695.4 milyon TL'ye Kolin İnşaat’a verildi. İhale sonucu tam 439 gün sonra açıklandı.

Filyos Vadisi Projesi TBMM'de!

Filyos Vadisi Projesi meclis gündemine taşındı. CHP'li Demirtaş, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Filyos Limanı'ndaki çalışmalarda sona gelindi!

Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz yaptığı açıklamada şehirde yapımı devam eden Filyos Limanı'ndaki çalışmaların bitmek üzere olduğunu bildirdi.

Filyos Limanı projesi 2019 Haberi

Filyos Limanı projesi 2019

Dünya gazetesi yazarı Osman Arolat, bugünkü yazısında, Filyos Limanı projesini kaleme aldı. İşte Arolat'ın o yazısı...

150 yıl önce Abdülhamid tarafından gündeme getirilen Filyos Limanı projesi son aşamaya geldi. 2020’de açılması bekleniyor. Filyos Endüstri bölge yönetimi Tosyalı Holding'e verildi. Alt ve üst yapı çalışmaları sürdürülüyor. Birçok yer tahsisi başvurusu da beklemede. Fuat Tosyalı ve Karabük Haddeciler Dernek Başkanı Pehlivan Baylan ile konuştum,

Zonguldak’ın Çaycuma ilçesinin Filyos beldesinde bir liman yapımını ilk kez 150 yıl önce padişah 2. Abdülhamit düşünüp açıklamıştı. 1983 yılında Turgut Özal hükümetinin bakanı Veysel Atasoy, bu konuyu yeniden ele almıştı. O günden bu yana zaman zaman gündeme gelen konuda artık son aşamaya gelindiği görülüyor. 25 milyon ton kapasiteli liman 2020’de işletmeye açılacak. Buna ek olarak, Filyos Endüstri Bölgesi...