19 / 04 / 2024

Filyos projesi hayata geçirildi

Filyos projesi hayata geçirildi

Filyos Endüstri Bölgesi’nin faaliyete geçmesiyle 1.5 milyar dolarlık yatırım gerçekleşmesi ve 12 bin kişilik istihdam oluşmasının beklendiği bildirildi.

TOKİ'den 40 ilde 110 kentsel dönüşüm projesi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Ömer Bulut, yaptığı açıklamada, TOKİ'nin 40 şehirde toplam 110 kentsel dönüşüm projesi hayata geçirdiğini dile getirdi.

117 bin kentsel dönüşüm projesi hayata geçiyor!

Önceki gün Üsküdar Kirazlıtepe'de bir takım ziyaretlerde bulunan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, İstanbul için 117 bin kentsel dönüşüm projesinin hayata geçeceğini dile getirdi. 

Mersin'de Kentsel Tasarım Projesi hayata geçiyor!

Mersin Büyükşehir Belediyesi, kenti güzelleştirmek adına “Kent Merkezi Kentsel Tasarım Projesi”ni başlatıyor. 

Fuzul Yapı Beşiktaş Projesi yıl sonunda satışta!

Balmumcu'da Boğaz manzaralı lüks bir konut projesi hayata geçirmek için düğmeye basan Fuzul Yapı patronu Zeki Akbal, yeni projesinde satışların sene sonu başlayacağını dile getirdi.

Mükemmel Sarımsakçı'dan Kaliforniya'ya 300 milyon dolarlık yeni konut projesi!

ABD'DE Türk Trump adıyla tanınan Mükemmel Sarımsakçı Kaliforniya'da 300 milyon dolarlık konut projesi hayata geçirmeye hazırlanıyor.

Kartal'da bisiklet yolu projesi hayata geçiyor!

İBB, WRI Türkiye Sürdürülebilir Şehirler ve Sağlıklı Şehirler Ortaklığı, Kartal'da yeni bir bisiklet yolu projesi için çalışmalara başladı.

Biga'da toplu konut projesi hayata geçiyor! 

Çanakkale Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan, ilçede  94 daireden oluşan sosyal konut projesinin hayata geçeceğini açıkladı. 

Musul'da son bir yılda 465 imar projesi hayata geçirildi!

DEAŞ'ın saldırıları ve sonrasında yaşanan çatışmalar nedeniyle büyük zarar gören Irak'ın Musul kentinde, son bir yılda 465 imar ve kalkınma projesi hayata geçilirdi.

Samsun'da 11 bin 539 konut projesi hayata geçiriliyor!

Türkiye'nin 80 vilayeti ile Samsun'un da bu hizmetlerden payına düşeni aldığını belirten Erdoğan, Samsun'a son 18 yılda toplam 30 milyar TL'yi geçen yatırım yaptıklarını belirtti. Erdoğan, Samsun'da 11 bin 539 konut projesinn de hayata geçirildiğini belirtti.

Antalya Elmalı'ya kent meydanı projesi geliyor!

Antalya Elmalı'da birçok sorunu çözmesi planlanan Elmalı Kent Meydanı Projesi hayata geçirilecek.

Filyos Limanı projesinde sona gelindi!

Zonguldak'ın Çaycuma ilçesine bağlı Filyos beldesinde 2016 yılında inşaatına başlanan Filyos Projesi'nin bu yıl tamamlanması hedefleniyor.

Söğüt 'Oba Kent Projesi' hayata geçiriliyor!

Osmanlı İmparatorluğu'nun temellerinin atıldığı, her yıl yüzbinlerce kişinin ziyarette bulunduğu Bilecik'in Söğüt ilçesi, hayata geçirilmesi planlanan projelerin ardından adeta bir film platosu haline gelecek.

Trabzon'daki sahil ve yaylalarda Karavan Park Projesi hayata geçirilecek!

Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Trabzon Şubesi, Trabzon'daki sahil ve yaylalarda uygulanacak olan "Karavan Park Projesi" hazırladı.

Filyos projesi hayata geçirildi Haberi

Filyos projesi hayata geçirildi

Filyos Endüstri Bölgesi’nin faaliyete geçmesiyle 1.5 milyar dolarlık yatırım gerçekleşmesi ve 12 bin kişilik istihdam oluşmasının beklendiği bildirildi. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, Filyos Endüstri Bölgesi’nin ilanına yönelik Bakanlar Kurulu kararının, Resmi Gazete’de yayımlandığı hatırlatıldı.


607 hektarlık bölgenin, karma endüstri bölgesi niteliğinde olması nedeniyle her sektörden yatırımcıya açık olduğu belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi: “Orta ve yüksek teknolojili sektörlerin üretim ve ihracat içindeki payının arttırılmasına katkı sağlayacak Filyos Endüstri Bölgesi projesi ile Batı Karadeniz’in sanayi ve lojistik kapasitesinin değerlendirilmesi amaçlanmaktadır. Filyos Endüstri Bölgesi’nde; bölgedeüretilen demir çeliğin ham madde olarak kullanılabildiği elektrikli teçhizat, makine ve ekipman, motorlu kara taşıtı imalatı, diğer ulaşım araçlarının imalatı ve vasıflı çelik üretimini gerçekleştiren katma değeri yüksek, orta ve yüksek teknoloji yoğunluklu sektörlere öncelikli yer...