25 / 04 / 2024

Filyos projesi 12 bin istihdam sağlayacak!

Filyos projesi 12 bin istihdam sağlayacak!

Filyos Endüstri Bölgesi’nin faaliyete geçmesiyle 1.5 milyar dolarlık yatırım gerçekleşmesi ve 12 bin kişilik istihdam oluşmasının beklendiği bildirildi.



Filyos Endüstri Bölgesi’nin faaliyete geçmesiyle 1.5 milyar dolarlık yatırım gerçekleşmesi ve 12 bin kişilik istihdam oluşmasının beklendiği bildirildi. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, Filyos Endüstri Bölgesi’nin ilanına yönelik Bakanlar Kurulu kararının, Resmi Gazete’de yayımlandığı hatırlatıldı.


607 hektarlık bölgenin, karma endüstri bölgesi niteliğinde olması nedeniyle her sektörden yatırımcıya açık olduğu belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi: “Orta ve yüksek teknolojili sektörlerin üretim ve ihracat içindeki payının arttırılmasına katkı sağlayacak Filyos Endüstri Bölgesi projesi ile Batı Karadeniz’in sanayi ve lojistik kapasitesinin değerlendirilmesi amaçlanmaktadır. Filyos Endüstri Bölgesi’nde; bölgedeüretilen demir çeliğin ham madde olarak kullanılabildiği elektrikli teçhizat, makine ve ekipman, motorlu kara taşıtı imalatı, diğer ulaşım araçlarının imalatı ve vasıflı çelik üretimini gerçekleştiren katma değeri yüksek, orta ve yüksek teknoloji yoğunluklu sektörlere öncelikli yer verilecektir. Bölge faaliyete geçtiği zaman yaklaşık 1.5 milyar dolarlık yatırım ve 12 bin kişilik istihdam beklenmektedir.”



Star 


Geri Dön