19 / 04 / 2024

Fitch almanya notu

Fitch almanya notu

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, Yunanistan’ın yabancı ve yerli para cinsinden uzun vadeli kredi notlarının görünümünü "durağandan", "negatife" revize ederken, kredi notunu teyit etti.

Fitch, Almanya'nın kredi notunu teyit etti!

Fitch: "Almanya'nın kamu borcunun GSYH'ye oranı, Avro bölgesinde aynı nota sahip ülkelerin aksine halihazırda düşüyor. Bu ise ülkenin 'AAA' olan kredi notunu yansıtan önemli faktörler biri"

Fitch’den Türkiye’ye güzel haber! Türkiye’nin kredi notu görünümü yükseldi!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, Türkiye'nin kredi notunu "B" olarak teyit etti. Ayrıca, not görünümünü iki senenin ardından "negatif"ten "durağan"a yükseltti.

Fitch'in Türkiye kararı için nefesler tutuldu… Kredi notu yükselecek mi?

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch’in açıklayacağı Türkiye kararı, ekonomi çevrelerinde merakla bekleniyor. Peki dünya çapında etkili Fitch’in Türkiye’ye yönelik kararı ne olacak? Kredi notu düşecek mi yoksa artacak mı? İşte ayrıntılar…

Fitch, ABD'nin kredi notu görünümünü negatiften durağana revize etti

Pandemi ve Rusya Ukrayna savaşının etksiyle ekonomisi resesyon tehlikesine giren ABD'nin ekonomi karnesini Uluslararası Kredi Derecelendirme kuruluşu Fitch açıkladı.

Fitch Türkiye'nin kredi notu görünümünü negatif olarak belirledi!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, Türkiye'nin kredi notunu 'BB-'den 'B+'ya düşürdüğünü açıkladı.

Çinli emlak şirketi Kaisa'nın kredi notu düşürüldü!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşları Fitch ve S-P tarafından Çinli gayrimenkul şirketi Kaisa'nın notu düşürüldü. 

Fitch Türk bankalarının kredi notu görünümünü düşürdü!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, Türkiye'nin kredi notu görünümünü 'Negatif'e indirmesinin ardından, Türk bankalarının kredi notu görünümlerini de aynı şekilde düşürdü.

Fitch Türkiye'deki yabancı sermayeli 9 bankanın kredi notunu düşürdü!

Kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, Türkiye'de faaliyet gösteren yabancı sermayeli 9 bankanın kredi notu görünümünü düşürdü.

Fitch 5 belediyenin kredi notunu yükseltti!

Kredi derecelendirme kuruluşu Fitch; İstanbul, İzmir, Bursa, Antalya ve Manisa büyükşehir belediyelerinin kredi notu görünümü 'negatif'ten 'durağan'a yükseltti.

Ed Parker: Türkiye'nin kredi notu açısından güçlü yönlerinin farkındayız!

Fitch Ratings'in Avrupa, Orta Doğu ve Afrika (EMEA) Ülke Notları Grubu Direktörü Ed Parker, "Türkiye'nin kredi notu açısından güçlü yönlerinin farkındayız. Düşük kamu borcu ve dinamik bir ekonomi olması güçlü yanları." ifadesini kullandı.

EmlakBank’ın uzun vadeli kredi notu B+ olarak belirlendi!

93 yıllık köklü geçmişinden aldığı güçle hizmet veren EmlakBank, 2019 yılının Mart ayında başladığı faaliyetlerine önemli adımlarla devam ediyor. Banka dört ay gibi kısa bir sürede Fitch Ratings’den kredi rating notu aldı... 

Fitch, İngiltere'nin kredi notunu tayin etti!

İngiltere'nin kredi notu açıklandı. Fitch Ratings, İngiltere'nin yerli ve yabancı para cinsinden kredi notunun korunduğunu bildirdi.

Fitch’in Türkiye notunu kırması gayrimenkul fiyatlarını baskılar!

Moody’s notu kırdı ama Fitch’in yatırım yapılabilir notu duruyor. Fitch’in de notu kırması ve Türkiye’nin tümüyle yatırım yapılabilir lige veda etmesi olur ki, bu da en başta dışarıdan fonlamanın maliyetini yükseltir, arsa ve gayrimenkul fiyatlarını baskılar.

Türkiye'nin 'yatırım yapılabilir' notu değişmez!

Nomura Orta ve Doğu Avrupa, Orta Doğu ve Afrika Bölgesi Stratejisti Timothy Ash, Türkiye’yi “yatırım yapılabilir” not ile değerlendiren Fitch ve Moody’s’in, notu değiştireceğine inanmadığını söyledi.

Fitch almanya notu Haberi

Fitch almanya notu

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, Yunanistan’ın yabancı ve yerli para cinsinden uzun vadeli kredi notlarının görünümünü "durağandan", "negatife" revize ederken, kredi notunu teyit etti.


Fitch Ratings’ten yapılan yazılı açıklamada; not ve görünüm kararına gerekçe olarak ülkede artan politik belirsizlik gösterildi.


Açıklamada, "Mevcut yüksek siyasi belirsizlik Yunanistan’ın kredibilitesine ilişkin riskleri artırırken, kamu finansmanı ve piyasalara yeniden açılım olasılığı aylarca ertelenebilir. 25 Ocak’ta yapılacak olan genel seçimler Yunanistan’ın politika yapımının yönünü daha da belirsiz kıldı. Beklentimiz siyasi düğümlenmenin yaza kadar devam etmesi yönünde değil. Fakat politik kilitlenme finansman zorluklarını artırarak, resesyona dönüş riskini yükseltebilir" ifadeleri kullanıldı.


Fitch açıklamasında, Yunanistan hükümeti ve Troyka arasında anlaşmanın mümkün olabileceğine işaret ederek, kamuoyu anketlerinin Syriza Partisini önde gösterdiğini, taraflar arasında uzayabilecek görüşmelerin karmaşık bir hal alabileceği ve...