25 / 04 / 2024

Çinli emlak şirketi Kaisa'nın kredi notu düşürüldü!

Çinli emlak şirketi Kaisa'nın kredi notu düşürüldü!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşları Fitch ve S-P tarafından Çinli gayrimenkul şirketi Kaisa'nın notu düşürüldü. 



Çinli emlak geliştirme şirketi Kaisa Group, borç yükümlülüklerini karşılama gücüyle ilgili endişelerden dolayı, Çarşamba günü iki kredi notunun düşürülmesiyle karşı karşıya kaldı.

Bloomberg HT'te yer alan habere göre; hem Fitch Ratings hem de S-P Global Ratings, Kaisa’nın kredi notlarını, Moody’s Investors Service’in de şirketin notunu B2 seviyesine düşürmesinden iki hafta sonra CCC+ seviyesine indirdi. 

Fitch’ten gelen açıklamada, “Not indirimi Kaisa'nın sınırlı fon erişimini ve 2022 yılının sonuna dek önemli tutarda dolar cinsi tahvil itfalarına ve kupon ödemelerine ilişkin belirsizliği yansıtıyor” ifadeleri yer aldı. 

Çinli emlak şirketi Kaisa nın kredi notu düşürüldü!

Kredi derecelendirme kuruluşu aynı zamanda Kaisa’nın, diğer faktörlere ek olarak, proje taahhütlerinden ortaya çıkan borçlarını ödemek için uygun olmayabilecek konsolide bilançosuyla ilgili belirsizliğe de dikkat çekti.

Fitch, Kaisa’nın, Aralık'ta vadesi sona erecek 400 milyon dolar ve 2022 yılında vadesi dolacak yaklaşık 3 milyar dolar dahil 12 aylık dönemde “büyük miktarda borçları” olduğunun altını çizdi.

S-P de not indirimi nedenleri arasında yeterli risk yönetimi eksikliği ve şirketteki refinansman zorluklarını işaret etti.

Çinli gayrimenkul şirketi Modern Land temerrüde düştü!


Geri Dön