20 / 04 / 2024

Çinli gayrimenkul şirketi Modern Land temerrüde düştü!

Çinli gayrimenkul şirketi Modern Land temerrüde düştü!

Çinli gayrimenkul geliştirme şirketi Modern Land, "beklenmedik likidite sorunları" sebebiyle vadesi dün gelen yüzde 12.85 faizli kuponun ana para ödemesini ve faiz ödemesini gerçekleştiremediğini duyurdu.



Çinli gayrimenkul geliştirme şirketi Modern Land'in kupon ödemesini kaçırdığını duyurmasıyla Evergrande Group'un borç krizinin sektörü etkileyeceği tedirginlikleri yükseldi.

Dünya Gazetesi'nde yer alan habere göre; Modern Land (China) Co Ltd, "beklenmedik likidite sorunları" sebebiyle vadesi dün gelen yüzde 12.85 faizli kuponun ana para ödemesini ve faiz ödemesini gerçekleştiremediğini duyurdu.

Çin Devlet Planlama Teşkilatı, likiditeye ilişkin çoğalan endişelerden sonra bugün büyük miktarda dolar cinsi borcu olan gayrimenkul şirketleriyle toplam ihraç miktarları ve ödeme kabiliyetleriyle ilgili görüşme yapacak.

Çinli gayrimenkul şirketi Modern Land temerrüde düştü!

Evergrande son anda ödeme yaptı

Evergrande Group dolar cinsi bir tahvilinin faiz ödemesi için yeterli parayı geçtiğimiz hafta banka hesaplarına aktararak şirketin temerrüte düşmesine engel oldu.

Çinli Fantasia Holdings de 206 milyon dolar tutarlı borcunun ödemesini zamanında gerçekleştirememişti.

Çinli gayrimenkul şirketlerinin hisseleri, Çin'in pilot emlak vergisi uygulama planına ilişkin endişelerden de etkilenerek kayıplarını yükseltti.

Çin CSI 300 gayrimenkul endeksi yüzde 2.6 gerilerken, Hang Seng gayrimenkul endeksi neredeyse yüzde 5 düştü.

Evergrande'nin patronuna 'borçları kişisel servetinden öde' önerisi!

Evergrande 6 kentteki 10 projesinde yeniden çalışmaya başladı!


Geri Dön