26 / 04 / 2024

Modern Land temerrüt

Modern Land temerrüt

Çinli gayrimenkul geliştirme şirketi Modern Land, "beklenmedik likidite sorunları" sebebiyle vadesi dün gelen yüzde 12.85 faizli kuponun ana para ödemesini ve faiz ödemesini gerçekleştiremediğini duyurdu.

2022'de elektrik ve doğal gaz tüketimlerinin 270 milyar TL'si devlet tarafından karşılandı!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar yaptığı açıklamada geçen sene vatandaşların elektrik ve doğal gaz tüketimlerinin 270 milyar TL'lik kısmının devlet tarafından karşılandığını dile getirdi.

Toyota açıkladı, Yeni Toyota C-HR'ın Türkiye üretimine başlandı

Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye, Sakarya’daki fabrikasında Türkiye’de üretilen ve ilk Şarj Edilebilir Hibrit (PHEV) otomobil olan yeni nesil Toyota C-HR’ın üretimine başlandığı açıklandı. İşte ayrıntılar...

Land Tıme Gayrimenkul Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi Kuruldu!

Land Tıme Gayrimenkul Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi Ümraniye’de 100.000,00 TL sermaye bedeli ile Murat Erkeçoğlu tarafından kuruldu.

Türkiye'nin kredi risk primi bugün 720 baz puana yükseldi! Temerrüt riski artıyor! 

Türkiye'nin kredi risk primi (CDS) bugün 720 baz puana ulaştı. Bu durum, Türkiye'nin temerrüt riskinde belirgin yükseliş ve dolar cinsi borçların yüzde 11'in üstünde faizle çevrilmesi anlamını taşıyor. İşte ayrıntılar...

IMF'den son dakika temerrüt uyarısı: Ciddi yansımaları olur!

Uluslararası Para Fonu (IMF) Sözcüsü Julie Kozack yaptığı açıklamada ABD'nin temerrüde düşmesi durumunda söz konusu bu durumun yalnızca ABD için değil, küresel ekonomi için de çok ciddi yansımaları olacağı uyarısını yaptı.

Şok Nisan ayını bomba indirimlerle kapatıyor! 26 Nisan kataloğu herkesi heyecanlandırdı

ŞOK, 26 Nisan aktüel ürünler kataloğunu yayınladı. Yeni haftada indirime giren ürünler vatandaşın ilgisi ile karşılandı. Şok tüketiciye yarın hangi ürünlerini hangi ücrete satacak? İşte aktüel ürünler kataloğu ve indirime giren ürünler.

Tüm vergi borçlarına yapılandırma geliyor! Bu fırsatı kaçırmayın!

7440 sayılı kanunda değişiklik yapılmasına dair karar Resmî Gazete’de yayımlandı. Bazı alacakların yeniden yapılandırılması hakkındaki kanun değişikliği ile ilgili Bolu Defterdarı açıklama yaptı. İşte açıklamanın tüm detayları…

Alya Modern Mühendislik Makina İnşaat Taahhüt Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Alya Modern Mühendislik Makina İnşaat Taahhüt Sanayi Ticaret Limited Şirketi Bahçelievler'de 2 milyon TL sermaye bedeli ile Harun Naz tarafından kuruldu.

Deri sektörünün devi iflas bayrağını çekti

Deri sektörünün önemli firmalarından biri olan Matraş için açılan iflas davaları sonuçlandı ve Türkiye'nin öncü şirketlerinden biri olan Matraş bir kaç yıl önce girdiği ekonomik krizden iflasla çıktı.

Fitch’ten Avro Bölgesi ve İngiltere raporu! Resesyona girecek

Fitch, şirketler için daha yüksek faiz giderinin ve aynı zamanda kötüleşen iş koşullarının 2023 yılı ve sonrasında temerrüt oranlarını yükselteceği uyarısında bulunup, Avro Bölgesi ve İngiltere'nin son çeyrek diliminde resesyona girmesinin beklendiğini bildirdi.

Türkiye’nin Rusya’ya olan ihracatı Batılı ülkeleri kaygılandırıyor!

Financial Times, Türkiye'nin Rusya'ya olan ihracat durumun Batılı ülkeleri kaygılandırdığını yazdı. İşte o detaylar!

Elektrikli arabaların fiyatında değişiklik! Türkiye’de satılan elektrikli araç fiyatları!

Elektrikli araçlar, benzin fiyatlarına gelen zamlardan sonra daha çok tercih edilmeye başlandı. İşte Türkiye’de satılan elektrikli araç fiyatları!

Türkiye iflasa mı sürükleniyor?

Türkiye’nin beş yıllık kredi temerrüt riski primi 900 baz puana ulaştı. İktisatçılar ve siyasetçiler, iktidarı ülkenin iflasa sürüklenmesi konusunda uyarırken, Türkiye dünyada borç temerrüdüne düşme riski yüksek ülkeler arasında 20. sıraya yerleşti. 

Modern Land temerrüt Haberi

Modern Land temerrüt

Çinli gayrimenkul geliştirme şirketi Modern Land'in kupon ödemesini kaçırdığını duyurmasıyla Evergrande Group'un borç krizinin sektörü etkileyeceği tedirginlikleri yükseldi.

Dünya Gazetesi'nde yer alan habere göre; Modern Land (China) Co Ltd, "beklenmedik likidite sorunları" sebebiyle vadesi dün gelen yüzde 12.85 faizli kuponun ana para ödemesini ve faiz ödemesini gerçekleştiremediğini duyurdu.

Çin Devlet Planlama Teşkilatı, likiditeye ilişkin çoğalan endişelerden sonra bugün büyük miktarda dolar cinsi borcu olan gayrimenkul şirketleriyle toplam ihraç miktarları ve ödeme kabiliyetleriyle ilgili görüşme yapacak.

Evergrande son anda ödeme yaptı

Evergrande Group dolar cinsi bir tahvilinin faiz ödemesi için yeterli parayı geçtiğimiz hafta banka hesaplarına aktararak şirketin temerrüte düşmesine engel oldu.

Çinli Fantasia Holdings de 206 milyon dolar tutarlı borcunun ödemesini zamanında gerçekleştirememişti.

Çinli gayrimenkul şirketlerinin hisseleri, Çin'in pilot emlak vergisi uygulama planına...