27 / 04 / 2024

Evergrande'nin patronuna 'borçları kişisel servetinden öde' önerisi!

Evergrande'nin patronuna 'borçları kişisel servetinden öde' önerisi!

Çinli yetkililer, Evergrande’nin patronu milyarder Hui Ka Yan’a, kişisel servetini şirketin artan borç krizini hafifletmek amacıyla kullanmasını söyledi.



Çin’de emlak sektörünün borç krizinde olması devleti alarma geçmesine neden oldu. Sözcü Gazetesi'nde yer alan habere göre, düzenleyici kurumlar son aylarda çığ gibi büyüyen problemin engellenmesi amacıyla yeni formül arayışına girdi.

Çinli yetkililer, Evergrande’nin patronu milyarder Hui Ka Yan’a kişisel servetini Evergrande’nin artan borç krizini hafifletmek amacıyla kullanmasını dile getirdi.

Emlak devi Evergrande'nin piyasaya toplamda 300 milyar dolar civarında borcu bulunuyor. Forbes’a göre Hui Ka Yan’ın kişisel serveti ise 11,4 milyar dolar civarında.

Ayrıca Çin Ulusal Kalkınma ve Reform Komisyonu, kilit sektörlerde faaliyette bulunan bazı şirketlere tahvil geri ödemeleri için aktif hazırlıklar yapmak amacıyla çağrıda bulundu. 

Evergrande nin patronuna borçları kişisel servetinden öde önerisi!

BORÇLARIN ÜÇTE BİRİ EMLAK SEKTÖRÜNÜN

Evergrande’nin borç krizi emlak sektöründeki çöküşü de beraberinde getirirken Çinli borçluların bu sene yaklaşık 9 milyar dolar tutarındaki tahvili temerrüde düştü. Emlak sektörünün borçları, bu miktarın üçte birini meydana getirdi.

Evergrande, geçen hafta son anda ödemesini gerçekleştirmiş olsa da borç krizi, bazı emlak şirketlerinin bu ay temerrüde düşmesini engelleyemedi. Bunun yanı sıra Evergrande’nin yakın tarihli birçok ödemesi de mevcut.

Evergrande’nin alacaklılarının ise Çin’de şimdiye kadarki en büyük yeniden yapılandırma için hazırlık yaptığı belirtildi.

Çinli gayrimenkul şirketi Modern Land temerrüde düştü!

Evergrande 6 kentteki 10 projesinde yeniden çalışmaya başladı!


Geri Dön