27 / 04 / 2024

Fitch kredileri

Fitch kredileri

Fitch: "Almanya'nın kamu borcunun GSYH'ye oranı, Avro bölgesinde aynı nota sahip ülkelerin aksine halihazırda düşüyor. Bu ise ülkenin 'AAA' olan kredi notunu yansıtan önemli faktörler biri"

Fitch 7 Türk bankasının kredi notlarını değerlendirdi!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, 7 Türk bankası üzerinde çeşitli değerlendirme işlemleri yaptı. Fitch'in resmi internet sitesinde yayınladığı raporunda bankaların kredi notları teyit edildi.

Fitch Türkiye’ye ilişkin büyüme tahminini yükseltti!

Fitch Ratings Kıdemli Direktörü Rawkins, “ Türkiye’nin bu yıl için ekonomik büyüme tahminini biraz yükselttik. Aslında bu yıl için sonuç tahminlerimizden biraz daha iyi” dedi.

Tüketici ve konut kredileri raporu açıklandı!

Tüketici kredisi ve konut kredisi kullanan toplam kişi sayısı 15 milyon 561 bin 105 kişiye ulaştı. TBB, Temmuz - Eylül 2014 dönemi tüketici ve konut kredileri raporunu yayımladı.

Fitch: Güney Akım projesi Türkiye için pozitif!

Fitch Ratings, Güney Akım projesinin yeni rotasıyla yılda 63 milyar metreküp doğalgazın Türkiye'ye yönlendirileceğini, bunun Türkiye için pozitif bir gelişme olduğunu vurguladı.

Fitch Ratings: Güney Akım Türkiye için pozitif olabilir!

Fitch Ratings, Güney Akım projesinin yeni rotası ile yılda 63 milyar metreküp doğalgazın Türkiye'ye yönlendirileceğini belirterek, bu durumun, transit ülke olması açısından Türkiye için pozitif bir gelişme olduğunu belirtti

Tüketici kredileri 262,1 milyar lira oldu!

Mevduat bankalarının tüketici kredileri, 21 Kasım ile biten haftada bir önceki haftaya kıyasla yüzde 0,06 azalarak 262,1 milyar lira, kredi kartı harcama tutarı ise yüzde 1,55 gerileyerek 81,9 milyar lira oldu...

Fitch Ratings: Türkiye'de kredi bozulması yönetilebilir kalacak!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, Türkiye 'de devam eden ekonomik büyüme, ılımlı kredi yaygınlaşması, takipteki kredilerin düşük seviyesi dolayısıyla kredi bozulmasının yönetilebilir kalacağını açıkladı

Fitch bankaların notlarını teyit etti!

Fitch, Avrupa'nın bazı büyük bankaları için kredi notlarını teyit etti. Fitch, bankaların sermaye yeterlilik rasyolarının, yavaşlayan bir ekonomide kredi zararlarında yaşanacak ılımlı artışları absorbe etmek için güçlü olduklarına inandıklarını da belirtt

Fitch'ten petrol üreticisi ülkelere uyarı!

Fitch Ratings, petrol üreticisi ülkelere ilişkin yayınladığı değerlendirme raporunda, düşük petrol fiyatlarının, mali ve dış pozisyonları açısından net petrol ihracatçılarının kredi notu temellerini etkilediğini belirtti..

Fitch Ratings: Çin'in faiz kararı bankalar için negatif!

Fitch Ratings'in internet sitesinde yayınlanan açıklamada, Çin Merkez Bankası'nın bir yıllık gösterge borç verme faizini 40 baz puan aşağı çekerek yüzde 5,6'ya indirmesinin, Çin bankalarını negatif yönde etkileyebileceği kaydedildi.

Fitch Ratings'ten Rusya'ya 'ruble' uyarısı!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings'in resmi internet sitesinde yapılan açıklamada, "Son zamanda rublede yaşanan sert değer kaybı, Rus bankalarının kredi profillerine ek baskı oluşturdu" dedi

Fitch'ten Rusya'ya ruble uyarısı!

Fitch'ten Rusya'ya ruble uyarısı geldi. Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, son zamanlardan rublede görülen hızlı değer kaybının Rus bankalarının kredi profilleri üzerindeki baskılarını artırdığını bildirdi.

Fitch'ten Rusya'ya sert uyarı!

Fitch, " Rusya'nın rezervleri üzerindeki baskıların tümden ortadan kalkması mümkün görünmezken, petrol fiyatlarının düşüşü ve yüksek faiz oranları ekonomik büyüme için risk oluşturuyor " açıklamasında bulundu...

Fitch'ten Rusya açıklaması!

Fitch, "Rusya'nın rezervleri üzerindeki baskıların tümden ortadan kalkması mümkün görünmezken, petrol fiyatlarının düşüşü ve yüksek faiz oranları ekonomik büyüme için risk oluşturuyor" açıklamasında bulundu.

Fitch kredileri Haberi

Fitch kredileri

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, Almanya'nın "AAA" olan kredi notunu teyit etti, not görünümünü ise durağanda bıraktı.


Fitch'in resmi internet sitesinde yayınlanan açıklamada, Almanya'nın kamu borcunun Gayri Safi Yurtiçi Hasıla'ya (GSYH) oranının, Avro bölgesinde aynı nota sahip ülkelerin aksine halihazırda düştüğü belirtilerek, bunun ise ülkenin "AAA" olan kredi notunu yansıtan önemli faktörlerden olduğu kaydedildi.


Kamu borcunun GSYH'ye oranının Almanya'da 2012 yılındaki yüzde 81 seviyesinden 2013 yılında yüzde 78,4'e gerilediğine işaret edilen açıklamada, bu rakamın Fitch'in yüzde 79,4'lük tahmininden daha iyi olduğu aktarıldı.


Açıklamada, Almanya'nın azalan kamu borcu unsurlarına sahip olmaya devam ettiği dile getirilerek, şu ifadelere yer verildi:


"Ülke ekonomisi büyüyor, bütçe pozisyonu nispeten olumlu ve nominal faiz oranları da düşük seviyelerde. Kamu borcunun GSYH'ye oranındaki aşağı yönlü gidişat, kredi notunun şokları...