29 / 03 / 2024

franchising sistemi nedir

franchising sistemi nedir

Franchising sisteminde royalty, markanın temsilciliğini alan yatırımcının her ay cirosu üzerinden belli oranda ödediği bir ücret. Aidat da denilebilecek bu ücreti talep etmeyen markalar da var. Girişimciden aidat almayan 39 marka bu yıl 970 girişimci arıyor.

franchising sistemi marka değerini artırıyor!

Marka değeri ve müşteri deneyiminin bir sözleşme ile bir başka firmaya kiralanması olarak tanımlanan franchising sistemi, yapılan yanlış uygulama ve denetlemeler nedeniyle kurum ve marka algısına zarar verebiliyor.

Konut Edindirme Sistemi (KES) nedir, nasıl işler?

Dünya gazetesi yazarı Prof. Dr. Ali Hepşen, bugünkü yazısında Konut Edindirme Sistemi'ni kaleme aldı. Peki Konut Edindirme Sistemi (KES) nedir?

İnşaat sektöründe devrim niteliğinde yeni uygulama! İnşaat demiri izleme sistemi yılbaşında devreye alınıyor!

İnşaat sektöründe devrim niteliğinde yeni uygulama olan, İnşaat Demiri İzleme Sistemi (İDİS) yılbaşından itibaren devreye alınıyor. Peki İDİS nedir, sistem nasıl işleyecek? İşte detaylar...

Çiftçiler dikkat! Çiftçi kayıt sistemi için sona yaklaşıldı! Hemen başvurun! 

Çiftçi kayıt sistemine e-Devlet üzerinden başvuruda bulunmak için son 1 buçuk ay kaldı. 31 Aralık tarihinde Çiftçi kayıt sistemine e-Devlet başvuruları sona erecek. Peki Çiftçi kayıt sistemi nedir? Çiftçi kayıt sistemi başvurusu nasıl yapılır? İşte ayrıntılar...

Mir ödeme sistemi nedir? Mir ödeme sistemi ne anlama gelir, ne demektir?

Mir ödeme sistemi gündemde yer alan konulardan biridir. Peki mir ödeme sistemi nedir? İşte detaylar!

Nef arsa sistemi nedir? İşte detaylar!

Nef arsa projeleri gündemde yer alan konulardan biridir. Peki Nef arsa sistemi nedir? İşte detaylar!

Bina Kimlik Sistemi nedir 2021?

Binada yaşayanların nüfus bilgilerinden binanın teknik özelliklerine kadar pek çok bilgiyi bir arada toplayacak bina kimlik belgesi uygulamaya alınıyor? Bina Kimlik Sistemi nedir 2021? İşte tüm merak edilenler...

TAKBİS sistemi nedir?

Posta yazarı Tamer Heper 'Babamdan kalan yerler için mirasçılık belgesi alarak miras ihtimalinin gerçekleşmesi için veraset vergi dairesinden döküm talep ettiğimde, 3 yere ait tapu kaydı çıktı. İkilemde kaldım, doğrusu nedir?' sorusunu yanıtladı.

Japonlar depremi erken uyarı sistemi ile önceden biliyor!

Japonlar güçlü bir depremin geldiğini ne kadar süre önce biliyor? Erken uyarı sistemi nedir, nasıl devreye girer? İşte Japonların deprem sırları...

Yapı Tasarruf Sistemi ile herkes ev sahibi olacak!

Devlet konut almak isteyen vatandaşlar için yapı tasarruf sandığı sistemini oluşturacak. Bu sistemde konut almak isteyen kişiler için konut hesabı benzeri bir hesap açılacak. Peki Yapı Tasarruf Sandığı Sistemi nedir?

Konut alacaklar dikkat! Bu haberi okumadan ev almayın!

Konut alacak milyonlarca vatandaşa müjde geldi. "Yapı Tasarruf Sandığı Sistemi"ne yönelik çalışma Çevre ve Şehircilik Bakanlığı koordinasyonunda sürdürülüyor. Peki Yapı Tasarruf Sandığı Sistemi nedir? Yapı Tasarruf Sandığı Sistemi ile nasıl ev sahibi olunur?

Faizsiz konut sistemi nedir?

2007'de çıkarılan 5582 sayılı yasayla sağlanan ipotekli konut finansman imkânı ve ekonomik stabilizasyonun etkisiyle konut talepleri artınca, otomobil finansmanı için grup organizasyonu yapan şirketler konutu da faaliyet alanlarına kattı.

TURYAP iki temsilcilikle İngiltere emlak piyasasında!

Türkiye’de ilk kez franchising sistemi kuran TURYAP, İngiltere’nin başkenti Londra'nın Bloomsbury ve Wood Green bölgesinde bugün iki temsilcilik açtı. TURYAP, İngiltere emlak piyasasına hızlı bir giriş yaptı.

Fuzul Ev fiyatları! FuzulEv FPK sistemi nedir?

Fuzul Ev fiyatları ve FuzulEv FPK sistemi nedir sorusunun yanıtı haberimizde yer alıyor. İşte herkesin merak ettiği o sistem...

franchising sistemi nedir Haberi

franchising sistemi nedir

Royalty, en basit tanımıyla devralınan bir hak karşılığında yapılan ödemeyi ifade ediyor. Yıllık ciro ve kârdan anlaşmada belirlenen oranlarda ödenen bedel olan royalty, bir lisans veya ticari marka sahibinin sahip olduğu hakları bir başkasına devretmesi karşılığında alınıyor. Bunun tam karşılığı olan Türkçe terim ise lisans bedeli. Özellikle franchising sisteminde oldukça sık karşımıza çıkan royalty oranları yüzde 8 ile yüzde 12 arasında değişkenlik gösteriyor, işletmeler ciroları üzerinden her ay temsilciliklerini aldıkları markanın belirlediği oranda royalty bedeli ödüyor.

Ancak bazı markalar bu bedeli girişimciden talep etmeyerek büyük avantaj sunuyor. Ekonomist Dergisi yazarı Burcu Tuvay, bu haberinde royalty bedeli almayan 39 markanın franchising koşullarını ve büyüme planlarını araştırdı. Bu firmalar 2019 yılı için toplamda 970 girişimci arıyor.

HİZMET KALİTESİ ARTIYOR

315 şubesi bulunan Mado, royalty bedeli...