25 / 04 / 2024

Bina Kimlik Sistemi nedir 2021?

Bina Kimlik Sistemi nedir 2021?

Binada yaşayanların nüfus bilgilerinden binanın teknik özelliklerine kadar pek çok bilgiyi bir arada toplayacak bina kimlik belgesi uygulamaya alınıyor? Bina Kimlik Sistemi nedir 2021? İşte tüm merak edilenler...



Bina Kimlik Sistemi nedir 2021?

TBMM Depremlere Karşı Alınabilecek Önlemleri Araştırma Komisyonu’nda Bina Kimlik Sistemi ile iglili yeni kararlar alındı. 

Yapılara kimlik belgesi verilmesi niteliğinde olan Bina Kimlik Sistemi ile her yapıya sertifika niteliğinde QR kodlu ve RFID çipli elektronik etiket verilecek. Özellikle deprem, yangın gibi afet anlarında binaya yerleştirilen etiketlerdeki bilgilere "RFID okuyucu" vasıtasıyla uzaktan da ulaşılabilecek. Peki Bina Kimlik Sistemi nedir 2021? Bina Kimlik Sistemi nasıl sorgulanır? İşte tüm merak edilenler...

Bina Kimlik Sistemi nedir 2021?

Bina Kimlik Sistemi nedir 2021?

Binada yaşayanların nüfus bilgilerinden binanın teknik özelliklerine kadar pek çok bilgiyi bir arada toplayacak. Bina Kimlik Sistemi Nisan ayında geçilecek. Sisteme yıl sonuna kadar 100 bin konutun girmesi bekleniyor.

Bina Kimlik Sistemi nedir 2021? 

Bina Kimlik Sistemi sorgulama

Bina Kimlik Sistemi ile binaya 50 metre mesafede QR kodunun okutulmasıyla ada, parsel numarası, binanın oturduğu alan, kat sayısı, içinde yaşayan kişilerin nüfus bilgileri, fenni mesul, dökülen beton gibi binaya ait her türlü bilgi alınabilecek.

Bina Kimlik Sistemi nedir 2021?

Bina Kimlik Sistemi 2021 

Yeni yapılardan başlayarak etaplar şeklinde bütün yapı stokuna kimlik belgesi verilecek. Bu sistemle beraber yeni yapılan binalarda 5 yılda bir denetim yapılarak binalarda bir değişiklik yapılıp yapılmadığına, yapıya hasar verilip verilmediğine deprem öncesinde belirleme imkânına sahip olacaklarına bakılacak.

100 bin binaya kimlik geliyor!

Bina Kimlik Sistemi Nisan'da hayata geçiyor!

Nuran AYDIN/Emlakkulisi.com


Geri Dön