26 / 04 / 2024

Bina Kimlik Belgesi nedir 2021?

Bina Kimlik Belgesi nedir 2021?

Bina Kimlik Belgesi nedir 2021? Bina Kimlik Belgesi nerede alınır? Bina Kimlik Belgesi ne işe yarar? İşte merak edilen her şey...



TBMM Depremlere Karşı Alınabilecek Önlemleri Araştırma Komisyonu’nda Bina Kimlik Belgesi ile iglili yeni kararlar alındı. Peki Bina Kimlik Belgesi nedir 2021? Bina Kimlik Belgesi ne zaman başlıyor? Bina Kimlik Belgesi nasıl sorgulanır?

Bina Kimlik Belgesi nedir 2021?

Bina Kimlik Belgesi nedir 2021?

Yapılara kimlik belgesi verilmesi niteliğinde olan Bina Kimlik Belgesi, yeni inşa edilecek her binaya QR kodlu ve RFID çipli elektronik etiket verilecek. Bina kimlik belgesi levha olarak binaya monte edilecek. Bu sayede binanın malzemesinden zemin bilgisine kadar birçok bilgi öğrenilebilecek. Bina kimlik belgesi afetler sırasında da hızla bilgiye ulaşma konusunda kolaylık sunacak. Bina kimlik belgesinde binaların fotoğrafları ve 3 boyutlu görselleri yer alacak. 

Bina Kimlik Belgesi nedir 2021?

Bina Kimlik Belgesi ne zaman başlıyor?

Bu belge ile ev kiralayacak olan kişiler bina kimlik kartı sayesinde yaşayacakları yapının tüm bilgisine ulaşabilecek. Bine kimlik kartı uygulaması nisan ayında 81 ilde eş zamanda başlayacak. Sisteme yıl sonuna kadar 100 bin konutun girmesi bekleniyor.

Bina Kimlik Belgesi sorgulama 

Bina Kimlik Sistemi ile binaya 50 metre mesafede QR kodunun okutulmasıyla ada, parsel numarası, binanın oturduğu alan, kat sayısı, içinde yaşayan kişilerin nüfus bilgileri, fenni mesul, dökülen beton gibi binaya ait her türlü bilgi alınabilecek.

Bina Kimlik Belgesi nedir 2021?

Bina Kimlik Belgesi nasıl alınacak?

Yeni yapılardan başlayarak etaplar şeklinde bütün yapı stokuna kimlik belgesi verilecek. Bu sistemle beraber yeni yapılan binalarda 5 yılda bir denetim yapılarak binalarda bir değişiklik yapılıp yapılmadığına, yapıya hasar verilip verilmediğine deprem öncesinde belirleme imkânına sahip olacakları değerlendirilecek.

100 bin binaya kimlik geliyor!

Bina Kimlik Sistemi Nisan'da hayata geçiyor!

Nuran AYDIN/Emlakkulisi.com


Geri Dön