27 / 04 / 2024

Bina Kimlik Belgesi 2021!

Bina Kimlik Belgesi 2021!

Yeni inşa edilecek tüm yapıların kimlik kartı olacak. Bu açıklamanın ardından pek çok kişi bina kimlik kartının ne olduğunu, nereden alındığını araştırmaya başladı. Bina Kimlik Belgesi nereden alınır? Bina Kimlik Belgesi nasıl sorgulanır? İşte Bina Kimlik Belgesi 2021...



TBMM Depremlere Karşı Alınabilecek Önlemleri Araştırma Komisyonu’nda Bina Kimlik Sistemi ile iglili yeni kararlar alındı. Bina Kimlik Belgesi ile her yapıya sertifika niteliğinde QR kodlu ve RFID çipli elektronik etiket verilecek. Peki Bina Kimlik Sistemi nedir 2021? Bina Kimlik Sistemi nasıl sorgulanır? Bina Kimlik Belgesi 2021...

Bina Kimlik Belgesi 2021!

Bina Kimlik Belgesi 2021

Binada yaşayanların nüfus bilgilerinden binanın teknik özelliklerine kadar pek çok bilgiyi birleştirecek. Bina Kimlik Sistemi Nisan ayında hayata geçirilecek. Sisteme yıl sonuna kadar 100 bin konutun girmesi bekleniyor.

Bina Kimlik Belgesi 2021!

Bina Kimlik Belgesi nasıl alınır?

Bina Kimlik Sistemi ile binaya 50 metre mesafede QR kodunun okutulmasıyla ada, parsel numarası, binanın oturduğu alan, kat sayısı, içinde yaşayan kişilerin nüfus bilgileri, fenni mesul, dökülen beton gibi binaya ait her türlü bilgi alınabilecek.

Bina Kimlik Belgesi 2021!

Bina Kimlik Belgesi sorgulama 2021 

Yeni yapılardan başlayarak etaplar şeklinde bütün yapı stokuna kimlik belgesi verilecek. Bu sistemle beraber yeni yapılan binalarda 5 yılda bir denetim yapılarak binalarda bir değişiklik yapılıp yapılmadığı sorgulanabilecek. 

100 bin binaya kimlik geliyor!

Bina Kimlik Sistemi Nisan'da hayata geçiyor!

Nuran AYDIN/Emlakkulisi.com


Geri Dön