20 / 04 / 2024

Fumihiko Maki

Fumihiko Maki

İstanbul, 5-6 Kasım 2007 tarihlerinde uluslararası mimarlık alanında tanınan, uygulamaları ve düşünceleriyle dünya mimarlık kültürünün gelişimine yön vermiş iki önemli mimarı ağırlayacak.

Maki Demir Ve İnşaat Malzemeleri Limited Şirketi kuruldu!

Maki Demir Ve İnşaat Malzemeleri Limited Şirketi Bayrampaşa'da 1 milyon TL sermaye bedeli ile Recep Kır tarafından kuruldu.

Bulaşık makinesinde devrim… 10 Eylül 2022 fiyat listesi

Son dönemlerde elektrik ve su fiyatlarına ardarda gelen zamlar tüketiciyi daha çok tasarruf yapmaya yöneltirken Bilim insanlarından bulaşıkları 25 saniyede tertemiz yapan bulaşık makinesi! Elektrikten de sudan da tasarruf sağlayacak bulaşık makinesi haberi geldi... İşte ultra tasarruflu bulaşık maki

İNTES'in acı günü! Mehmet Sait Özcoşkun vefat etti!

Türkiye İnşaat Sanayicileri İşveren Sendikası (İNTES) üyesi Maki İnş. Turz. Nak. Mad. San. ve Tic. Ltd. Şti. Yönetim Kurulu Üyeleri Ahmet Özcoşkun ve Mahmut Özcoşkun'un babaları Mehmet Sait Özcoşkun vefat etti. 

Şehirlerin ve arazilerin depreme karşı dirençleri teknolojiye göre değişiyor!

Tokyo Üniversitesi'nden Doç. Dr. Seta Fumihiko, şehir planlaması ile afetlerin azaltılabileceğini söyledi. Seta Fumihiko şehirlerin ve arazilerin depreme karşı dirençlerinin, teknolojiden faydalanma oranına göre değiştiğini belirtti.

Japonya'da arazi ve arsa düzenlemesi ile afetler azaltılıyor!

Tokyo Üniversitesi’nden Doçent Doktor SETA Fumihiko, Japonya’da gelişmiş “arazi ve arsa düzenlemesi (AAD)” yöntemleri ile, nispeten düşük maliyetler ile kentsel alanların ve altyapının bakımı sağlanarak afetin azaltılmasına katkıda bulunulmaktadır” dedi.

Easy Universal Trade Gayrimenkul Danışmanlık İthalat İhracat Limited Şirketi kuruldu!

Easy Universal Trade Gayrimenkul Danışmanlık İthalat İhracat Limited Şirketi bugün Şişli'de 10 bin 500 TL sermaye bedeli ile Bahnam Taghizadehazhari, Mohammadsaber Maki ve Sepehr Familnilian tarafından kuruldu.

Alanya Oba Mahallesi'nin yolları asfaltlanıyor!

Alanya Belediyesi, son olarak Oba Kız Yurdu yanındaki Maki Sokak ve Atatürk Ortaokulu bahçesinde asfalt çalışması başlattı.

Alanya Belediyesi asfalt çalışması başlattı!

Alanya Belediyesi, Oba Mahallesinde asfalt çalışması başlattı. Alanya Belediyesi, Oba Mahallesi Maki Sokak ve Atatürk Ortaokulu bahçesinde asfalt çalışması başlattı.

Tekirova Tabiat Parkı Türkiye'nin 206'ıncı tabiat parkı oldu!

Koruma statüsü getirilen Tekirova Tabiat Parkı, kızılçam ormanı, maki bitki örtüsü, zengin flora ve faunasıyla sportif olta balıkçılığı, çadırlı kamp, tabiat yürüyüşü, tabiat fotoğrafçılığı gibi etkinliklere de ev sahipliği yapıyor

Maki Altyapı ve Malzeme Hizmetleri Anonim Şirketi kuruldu!

Maki Altyapı ve Malzeme Hizmetleri Anonim Şirketi, Aslan Emre Yönetim Kurulu Başkanlığı'nda 100 bin TL sermaye ile 18 Aralık'ta Kağıthane, Telsizler Mahallesi, Galata Deresi Caddesi'nde kuruldu.

Türkbükü No:81 Hotel 8 milyon TL ciro hedefliyor!

EDA ve Pamir Karakaya, Türkbükü'ndeki eski Maki Otel'i yenileyerek No:81 Hotel olarak hizmete açtı. Otelin, iskelesindeki Daze Restaurant&Beach Club'ın da katkısıyla yaz sezonu sonunda 8 milyon TL ciroya hedefleniyor.

Türkbükü No: 81 Hotel açıldı!

Türkbükü'ndeki eski Maki Otel, Karakaya Ailesi tarafından yenilenerek No: 81 Hotel adıyla kapılarını açtı. 19 odası bulunan otel 6 bin metrekareye kuruldu.

Bursa Maki Evleri fiyat bilgisi!

Bursa Maki Evleri toplam 56 adet daireden oluşuyor. Projedeki daireler 3 oda 1 salon şeklinde dizayn edildi. Bursa Maki Evleri fiyat bilgisi detayları haberimizde yer alıyor.

Fumihiko Maki Haberi

Fumihiko Maki

ZORLU GAYRİMENKUL sponsorluğunda İstanbul'a davet edilen Fumihiko Maki ve Charles Correa birer konferansla İstanbullu mimar ve öğrencilere projelerini ve mimarlık üzerine düşüncelerini aktaracaklar.

World Architecture Community tarafından organize edilen konferanslar Mustafa Kemal Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilecek.

“Son Projeler” başlıklı Fumihiko Maki konferansı 5 Kasım Pazartesi günü 19.00 – 20:30, Charles Correa konferansı ise 6 Kasım Salı günü 19:00 – 20:30 saatleri arasında gerçekleşecek.

Fumihiko Maki ve Charles Correa Konferanslarına katılmak için, etkinliklerin web sitesi olan http://www.worldarchitecturecom.com adresinden davetiye formu doldurup bir kayıt numarası almak yeterli. Katılımcılar bu numara ile etkinlik mekanındaki kayıt masasından davetiyelerini edinip...