28 / 03 / 2024

G20 ajandası kobi

G20 ajandası kobi

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan G20 ajandasına göre, dünya ekonomisinin KOBİ'lerle büyüyeceğini belirtti. Babacan; "Bu nedenle küçük işletmelere destek, yatırımlara finansman, büyümeye yatırım dopingi sağlanacak" dedi.

KOSGEB'den KOBİ'lere yaklaşık 1,9 milyar lira destek!

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB), 2023 yılının ilk yarısında 27 bin işletmeye yaklaşık 1 milyar 900 milyon TL destek ödemesi gerçekleştirdi.

Depremzede KOBİ'ye 500 bin TL'ye kadar faizsiz destek sağlanacak!

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, hasar derecesine ve firma ölçeğine bağlı olarak 120 bin liradan 500 bin liraya kadar KOBİ’lere finansman desteği sağlanacağını açıkladı.

Dünya Bankası Başkanı’ndan kredileri artırma planı!

Dünya Bankası Başkanı Ajay Banga G20 Maliye Bakanları toplantısında yeni mekanizmalar açıklayarak kredileri artırmayı hedeflediklerini söyledi.

Devlet Destekli Alacak Sigortası’ndan 50 bin KOBİ yararlandı!

Steel Sigorta ve Brokerlık CEO’su Abdullah Özcan, bu yolla 14 milyar TL’lik bir ticaretin sigortalanmış olduğunu belirterek, “Bu ürün KOBİ’ler için bir hayat sigortası olarak görülebilir” dedi.

Selden etkilenen KOBİ'lere sağlanan 'Acil Destek Paketi'nin kapsamı genişletildi!

Selden etkilenen illerdeki KOBİ'ler için sağlanacak "Acil Destek Paketi"nden, Artvin, Bolu, Giresun, Karabük, Kocaeli, Rize, Sakarya ve Trabzon'daki işletmeler de faydalanabilecek. İşte ayrıntılar...

Selden etkilenen şehirlerdeki KOBİ'lere Acil Destek Kredisi müjdesi!

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır yaptığı açıklamada selden etkilenen illerdeki KOBİ'lere Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) tarafından 300 bin TL'ye kadar "Acil Destek Kredisi" sağlanacağını açıkladı.

Bakan Kacır duyurdu! Sanayici ve KOBİ'lere 450 milyon dolar finansman desteği sağlanacak!

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Sanayici ve KOBİ'lere 450 milyon dolarlık finansman sağlanacağını duyurdu.

KOBİ'lere girişimci desteği 750 bin TL'yi aşıyor! KOBİ Desteği nasıl alınır?

Kendi işini kurmak isteyen kişilere müjdeli bir haber geldi! KOBİ’lere özel 750 bin TL üzerinde girişimci desteği sağlanarak pek çok kişinin kendi işini kurmasına yardımcı oluyor. Artık kendi işinin patronu olmak bu destek ile mümkün olacak gibi görünüyor…

Seçim sonrası düğmeye basıldı! Maaşlara okkalı zam

Cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçimlerinin sonrasında, yeni Meclis ve hükümetin, milyonlarca insanın gelirini artırabilecek yasal düzenlemeler de dahil olmak üzere yoğun bir ekonomi ajandasıyla çalışacağı ifade ediliyor. Yapılacak düzenlemelerle vatandaşın cebi rahatlayacak.

Milyonlarca vatandaşı ilgilendiriyor! Hükümet maaşlar için düğmeye bastı

Cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçimlerinin ardından yeni kurulacak Meclis ve hükümet milyonların gelirini artıracak yasal düzenlemeler başta olmak üzere yoğun bir ekonomi ajandasıyla mesaiye girecek. İşte tüm detaylar...

Tanım değişti çok sayıda şirket KOBİ statüsüne geçti!

Yüksek enflasyon nedeniyle bilançoları şişen ve KOBİ olmaktan çıkan şirketler, yeniden bu tanım içerisine alınırken bu kapsamda olmayan bir çok şirket de KOBİ unvanı kazandı. Gözler, bankaların kredi verme konusunda nasıl bir bilanço tanımı yapacağına çevrildi.

KOBİ yönetmeliği güncellendi: Tanım değişti, limitler yükseltildi

Türkiye'deki küçük ve orta büyüklükteki işletmelerin (KOBİ) tanımı, nitelikleri ve sınıflandırılması hakkında belirleyici bir adım atıldı. KOBİ'leri düzenleyen yönetmelik, Resmi Gazete'de yayımlanarak değiştirilerek yenilendi. 

ŞekerBank'tan KOBİ müşterilerine yenilik! Android Pos uygulaması başlatıyor

Şekerbank, KOBİ müşterilerinin işlerini kolaylaştırmak için sektördeki en iyi uygulamaları bir araya getirdi ve Android POS çözümü ile ödeme ve tahsilat işlemlerini daha uygun hale getirdi. 

G20 ajandası kobi Haberi

G20 ajandası kobi

Türkiye'nin gelecek yıl üstleneceği G20'nin dönem başkanlığı öncesi ilk prova AK Parti Afyon kampında yapıldı. Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'ın milletvekillerine anlattığı G20 ajandasına göre, dünya ekonomisi küçük ve orta boy işletmelerle (KOBİ) büyüyecek. Babacan, bu nedenle küçük işletmelere destek, yatırımlara finansman, büyümeye yatırım dopingi, IMF, Dünya Bankası, OECD kaynaklarının KOBİ'lere yönlendirilmesinin sağlanacağını açıkladı. Bu kapsamda küçük işletmelere özel vurgu yapılarak, destek mekanizmaları güçlendirilecek. Dünya genelinde KOBİ platformu oluşturulacak. 


Sabah...