24 / 04 / 2024

Galataport projesi danıştay kararı

Galataport projesi danıştay kararı

Kamuoyunda "Galataport" olarak bilinen Salıpazan Kruvaziyer Liman Alanı imar planlarının iptaline ilişkin Danıştay 6. Dairede görülen davada. Danıştay Savcısı, bilirkişi ile aynı fikre vardı.

Galataport projesinde ne karar verildi?

Galataport olarak bilinen Salıpazarı Kruvaziyer Limanı Projesi'nin iptali istemiyle açılan davada, bilirkişi raporuyla aynı doğrultuda görüş bildiren savcılık, projenin 'kamu yararı'na aykırı olduğunu belirtti.

Söğütlüçeşme AVM projesi şimdi de Danıştay'a gitti: Neden AVM yapılıyor?

Kadıköy Kent Suçları Ağı tarafından Söğütlüçeşme'ye AVM projesine karşı Danıştay'a itiraz dilekçesi verildi. Dilekçede, gerekçeli karar hakkının ihlal edildiği belirtildi ve neden AVM yapıldığı soruldu. 

Çeşme Turizm Bölgesi için Danıştay kararını verdi: 16 bin dekarlık alan yapılaşmaya açılabilecek!

Cumhurbaşkanı kararnamesiyle hayata geçirilmesi planlanan Çeşme Turizm Bölgesi Projesi kapsamında, Danıştay tarafından karar verildi. İşte ayrıntılar...

Mesa Koza'nın iptali davası Danıştay’dan döndü!

Ankara'da Büyükesat Vadisi’nde inşa edilecek Mesa Koza Konut Projesi’nin yürütmesinin durdurulması ve iptali için açılan dava Ankara 18. İdare Mahkemesi’nde reddedilmesinin ardından Danıştay’dan döndü.

Danıştay, şeker fabrikaları için gerekçeli kararını açıkladı!

Danıştay 13. Dairesinin, 14 şeker fabrikasının özelleştirmesine ilişkin "ihale oluru" kararının yürütmesinin durdurulması isteminin reddedine ilişkin aldığı kararının gerekçesi açıkladı.

Danıştay'dan şeker fabrikaları kararı!

Danıştay 13. Dairesi, Türkiye Şeker Fabrikası A.Ş. Ye ait 14 şeker fabrikasının özelleştirilmesine ilişkin kararın iptal edilmesi yönündeki davayı iptal etti.

Danıştay, Saraçoğlu Mahallesi’nin Emlak Konut'a devrini durdurdu!

Danıştay 10. Dairesi, Kızılay Saraçoğlu Mahallesi'nin Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş'ye devrini düzenleyen 17 Ağustos 2017 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan Bakanlar Kurulu kararının yürütmesi durduruldu. 

Galataport Projesi'nin yapımına yönelik iddialar yeniden mecliste!

CHP İstanbul Milletvekili Mustafa Sezgin Tanrıkulu, Galataport Projesi ve Paket Postanesi ile ilgili olarak hazırladığı soru önergesini yineledi..

Galataport Projesi'nin yapım sürecine yönelik iddialar mecliste!

Galataport Projesi'nin yapım sürecine yönelik iddialara ve Paket Postanesi'nin yıkılmasına ilişkin soru önergesi önergesi hazırlandı. Konuya ilişkin olarak CHP'li Tanrıkulu soru önergesi hazırladı..

Danıştay Bahçeşehir Gölet için karar verdi!

Bahçeşehir Gölet projesi ile ilgili şok karar verildi. Danıştay, proje iptalin olmadığını göletle ilgili yetkilerin düzenlemesinin yeniden değerlendirileceğini açıkladı.

Galataport Projesi'nin yapımına yönelik iddialar mecliste!

CHP İstanbul Milletvekili Mustafa Sezgin Tanrıkulu, Galataport Projesi'nin yapım sürecine yönelik iddialar meclis gündemine taşındı..

Galataport Projesi'nde kamuoyu bilgilendirilmiyor!

TMMOB Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi Yönetim Kurulu Sekreteri Ali Hacıalioğlu, Galataport Projesi ile ilgili bilgi verdi. Hacıalioğlu, proje kapsamındaki sürecin kamuoyundan gizlenerek yürütüldüğünü belirtti.

Galataport Projesi başladı!

Galataport Projesi'nde koruma ve restorasyon çalışmalarının, ilgili tüm resmi kurum ve mercilerden gerekli izinlerin tamamlanması ile başladığı açıklandı.

Galataport Projesi'ne ilişkin açıklama!

Salıpazarı Liman İşletmeciliği ve Yatırımları AŞ, tarafından Galataport Projesi'ne ilişkin açıklama yapıldı.

Galataport projesi danıştay kararı Haberi

Galataport projesi danıştay kararı

Kamuoyunda "Galataport" olarak bilinen Salıpazarı Kruvaziyer Liman Alanı imar planlarının iptaline ilişkin Danıştay 6. Dairede görülen davada. Danıştay Savcısı, bilirkişi ile aynı fikre vardı. Planların kamu yararı taşımadığını ifade eden savcılık, görüşlerinde bilirkişi raporunda yer alan "l kilometre uzunluğundaki kıyının özelleştirilmesi nedeniyle, tüm alanın kamuya kapatılacağı" savına da yer verdi. Doğuş Holdinge ait Karaköv sahilinde otel, restoran, cafe ve mağazalardan oluşan Salıpazarı Kruvaziyer Limanı projesine ait planların iptaline ilişkin 2012 yılında açılan ve Danıştay Dairesi'nde görülen davada, Başsavcılığın da görüşleri dava dosyasına girdi. Savcılık. bilirkişinin 3 Nisan 2015 tarihinde hazırladığı rapora atıfta bulunarak, planların "kamu yararı taşımadığına' yönelik fikir bildirdi. İfadeler belirsiz Öğretim üyelerinden oluşan 94 sayfalık bilirkişi raporunda da 'dava konusu işlemin şehircilik ilkelerine, planlama esaslarına ve kamu...