05 / 05 / 2024

Galatasaray Adasındaki son dava

Galatasaray Adasındaki son dava

Galatasaray ’ın mülkü olarak iddia ettiği İstanbul Boğazı ’ndaki Kuruçeşme Adası’na, Hazine ’nin kamulaştırmasız el koyduğu ortaya çıktı.

Gübre fiyatlarındaki son durum ne? Nisan ayı gübre fiyatları ne kadar oldu?

Gübre fiyatlarındaki son durum vatandaşlar tarafından merak ediliyor. İşte nisan ayı gübre fiyatları!

Galatasaray Adası için yeni imar planı!

Galatasaray Adası için yeni imar planı hazırlandı. Söz konusu ada “Kamuya Açık Yüzme Havuzu ve Özel Sosyal Tesis Alanı” olarak düzenlendi.

Kiralık ve satılık konut fiyatlarındaki son durum ne? Antalya zirveye yerleşti!

Türkiye genelinde Eylül ayında kiralık konut fiyatlarında ilçelerin büyük çoğunluğunda yükseliş olmadığı belirlendi. İşte kiralık ve satılık konut fiyatlarındaki son durum...

Benzin ve motorin fiyatlarındaki son durum! İşte 16 Ekim Pazar güncel benzin, motorin ve LPG fiyatları!

Benzin, motorin ve LPG fiyatlarındaki son durum ne? Benzine zam geldi mi, motorin ne kadar oldu? Benzin ve motorin fiyatlarındaki son durum! İşte 16 Ekim Pazar güncel benzin, motorin ve LPG fiyatları!

Akaryakıt fiyatlarındaki son durum ne? İşte 13 Eylül Salı güncel benzin, motorin ve LPG fiyatları!

Akaryakıt fiyatlarındaki son durum araştırılıyor. İşte 13 Eylül Salı güncel benzin, motorin ve LPG fiyatları!

Akaryakıt fiyatlarındaki son durum! İşte 10 Eylül Cumartesi güncel benzin, motorin ve LPG fiyatları!

Akaryakıt fiyatlarındaki son durumun ne olduğu merak ediliyor. İşte 10 Eylül Cumartesi güncel benzin, motorin ve LPG fiyatları!

Ayçiçek fiyatları bugün kaç lira oldu? Ayçiçek fiyatlarındaki son durum ne? İşte 10 Eylül 2022 fiyat listesi...

Konya'da yerli ayçiçeği tohumu geliştirilmesi için yetiştirilen ürünlerin hasadı yapıldı. Peki ayçiçek fiyatları bugün kaç lira oldu? Ayçiçek fiyatlarındaki son durum ne? İşte ayçiçek 10 Eylül 2022 fiyat listesi...

Gübre fiyatlarındaki son durum ne? Gübre fiyatlarına zam mı geldi? İşte gübre fiyatları!

Gübre fiyatlarındaki son durum ne? Gübre fiyatlarına zam mı geldi? soruları yanıtlarını arıyor. İşte haberin detayları!

Galatasaray Adası bugün hizmete açıldı! İşte merak edilen detaylar...

Yenilenen Galatasaray Adası'nın açılışı bugün gerçekleştirildi. İşte yenilenen Galatasaray Adası'yla merak edilen her şey...

Galatasaray Adası için tarihi imza atıldı! Tapusu alındı…

Milyonlarca Galatasaraylının yüzünü güldüren bir son dakika gelişmesi yaşandı. Konuyla ilgili olarak aktarılan detaylara göre, Galatasaray Kulübü, Galatasaray Adası'nın Milli Emlak'taki parsellerinin tapularını aldı.

Dursun Özbek'ten Galatasaray Adası açıklaması!

Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek, sarı-kırmızılı kulübün Galatasaray Lisesi'nde yapılan ve yönetim kurulu üyelerinin de hazır olduğu haziran ayı olağan divan kurulu toplantısında Galatasaray Adası'nı tekrar eski haline getirmek için çalıştıklarını söyledi.

Galatasaray Adası'nda ışık göründü! Sarı-kırmızılı kulüp adasına kavuşuyor!

Galatasaray Adası'na kavuşuyor, Yargıtay'dan sevindiren karar geldi. Mahkeme tarafından geçtiğimiz sene alınan karar, Yargıtay tarafından da onaylandı...

Tahliyesine karar verilen Galatasaray Adası için yapılan başvuru reddedildi!

Galatasaray Kulübü Başkan Yardımcısı Rezan Epözdemir, Galatasaray Adası'nı tahliyesine yönelik açılan istinaf mahkemesine yapılan başvuru için ret kararı alındığını açıkladı. 

Galatasaray Adasındaki son dava Haberi

Galatasaray Adasındaki son dava

3 parselden oluşan adanın 2 parselinin dörtte bir hissedarı olan Elpida Frankopolos, adaya el koyan Maliye Hazinesi’ne dava açtı, Galatasaray Kulübü’ne ihtarda bulundu.



İstanbul’un köklü ailelerinden Frankopolos Ailesi’ne mensup Elpida Frankopolos’a, annesi Despina’dan, İstanbul Boğazı’nın tek adası olan ve Galatasaray Adası olarak da bilinen Kuruçeşme Adası’nın 3 parselden 2’sinin dörtte biri miras kaldı. Biri 8 bin 204, diğeri 8 bin 248 metrekare olan iki parselin dörtte biri, 1980 yılında mahkeme kararıyla Elpida Frankopolos adına ‘balık tutma alanı’ olarak tescil edildi. Kararda, adanın işletilmesi, kiraya verilme hakkı ve taş volisi hakkı (balık tutulması) hissesi oranında süresiz olarak Elpida Frankopolos’a verildi. İstanbul Barosu avukatı olan Elpida Frankopolos, yaşı ilerleyince Türkiye’den Yunanistan’a gitti.



HAZİNE’YE GEÇİRİLDİ

Frankopolos’ların 1980’e kadar balık avlama amaçlı liman olarak kullandığı adanın...