27 / 04 / 2024

Galatasaray stad problemi

Galatasaray stad problemi

2006 yılında Galatasaray'ın stad problemi, Toplu Konut İdaresi'nin devreye girmesiyle 900 milyon dolarlık dev bir projeye dönüşecekmiş. Kulüp, 41 dönümlük Ali Sami Yen'i TOKİ'ye devredecekmiş.

Galatasaray'da şimdi sıra Aslantepe'de: Nef Stadı ile Vadi İstanbul arasındaki 65 dönüm araziye çok amaçlı salon geliyor

Galatasaray'da şimdi sıra Aslantepe'ye geldi. Nef Stadı ile Vadi İstanbul arasındaki 65 dönüm araziye çok amaçlı salon geliyor. İşte ayrıntılar...

Nef, Galatasaray stadı sponsorluğu için vergi ödeyecek mi?

Hürriyet Gazetesi köşe yazarı Ahmet Karabıyık, bugünkü köşesinde Nef'in Galatasaray'ın stat sponsoru olmasını kaleme aldı. İşte Ahmet Karabıyık'ın 'Nef’in, Galatasaray’a ödeyeceği 725 milyon TL sponsorluk mu, reklam mı?' başlıklı yazısı...

Cumhurbaşkanı olmasa Türk Telekom Stadı'nı yapamazdık!

Galatasaray eski başkanı Polat, "Ali Sami Yen Stadyumu kötü vaziyetteydi, çökme ihtimali vardı. Seyrantepe'nin yapılması için çok uğraştık. Yeni stadyum için Cumhurbaşkanı çok büyük destek oldu. O olmasa Türk Telekom Stadı'nı yapamazdık" dedi...

Galatasaray'ın salon projesi sekteye uğradı!

Galatasaray'da eski başkan Dursun Özbek yönetiminin TT Stadı’nın üstünü kapatmak yerine yapmaya söz verdiği salonun temeli henüz atılmadı. 

Dolmabahçe’deki stadın sahibi Galatasaray olabilirmiş!

Habertürk Gazetesi köşe yazarlarından Murat Bardakçı, bugünkü yazısında 1923’te yapılan talep kabul edilseydi Dolmabahçe’deki stadın sahibinin şimdi Beşiktaş değil, Galatasaray olacağını yazdı..

Galatasaray 6 bin kapasiteli antrenman stadı inşa edecek!

Fatih Terim, yeni yapılacak antrenman sahasının 6 bin kapasiteli tribüne sahip olmasını istedi. Galatasaray'ın taşınacağı Göktürk tesislerine ek yapılacak.

Galatasaray Stadyum Müzesi açıldı!

Galatasaray Stadyum Müzesi açılış töreninden sonra Galatasaray Kulübünde mevcut başkan Mustafa Cengiz ile eski başkan ve yöneticiler, Türk Telekom Stadı'nda bir araya geldi..

Galatasaray spor salonunun ruhsatı alındı! 

Galatasaray Kulübü Başkanı Özbek, Türk Telekom Stadı'nın yanına inşası planlanan 15 bin kişi kapasiteli spor salonunun ruhsatını aldıklarını ifade etti.

Türk Telekom Stadı'nda ofis alanları açıldı!

Galatasaray, Türk Telekom Stadı'nın "yaşayan stada" dönüşmesi için Workinton firmasıyla anlaşma yapıldı. Stat, 365 gün çalışan bir kompleks haline getirilecek.

Manisa 19 Mayıs Stadı'nda zemininde iyileştirme çalışmaları başladı!

Haftalardır zemini nedeniyle eleştirilen Manisa 19 Mayıs Stadı'nın zemininde iyileştirme çalışmaları başladı. Manisa 19 Mayıs Stadı, dün akşam yapılan Akhisar Belediyespor-Galatasaray kupa müsabakasından sonra bakıma alındı.

Manisa 19 Mayıs Stadı'nın zemini değişecek!

Galatasaray Teknik Direktörü Mustafa Denizli, Akhisar Belediyespor karşılaşması öncesinde açıklamalarda bulundu ve Manisa 19 Mayıs Stadı'nın zeminin kötü olduğunu anlatarak, "Çeyrek finalin bu zeminde oynanması üzüntü verici." dedi.

2006 yılında Seyrantepe stad projesinde ilk somut adım atılıyor!

2006 yılında Galatasaray'ın Seyrantepe'de yapmayı düşündüğü stad projesinde ilk somut adım atılacakmış. Hazırlanan beşli protokol ile uzlaşma sağlandıktan sonra Galatasaray, TOKİ ile yeni protokol konusunda görüşmelere başlayacakmış.

2006 yılında Galatasaray, TOKİ'nin hesaplarını alt üst etmiş!

2006 yılında Galatasaray, Seyrantepe arazisine stad inşa edecek TOKİ'den, Amsterdam Arena Stadı'nın aynısını istemiş. Talep edilen stadın 100 milyon euro'ya mal olacak olması, TOKİ'nin hesaplarını alt üst etmiş.

Galatasaray stad problemi Haberi

Galatasaray stad problemi



900 milyon dolarlık flört


Ali Sami Yen ve Şişli Etfal'in olduğu bölgede emsal, 1'e 3. Bu hesaptan hareketle, iki arazinin birleşmesinden 228 bin metrekare ve en az 900 milyon dolarlık bir alan doğuyor


    Yaklaşık 10 yıldır yılan hikayesine dönen Galatasaray'ın stad problemi, Toplu Konut İdaresi'nin (TOKİ) devreye girmesiyle 900 milyon dolarlık dev bir projeye dönüşüyor. Galatasaray Kulübü, TOKİ ve Maliye Bakanlığı'nın önceki gün vardığı anlaşmaya göre Galatasaray Kulübü 41 dönümlük Ali Sami Yen Stadı'nı TOKİ'ye devredecek. Aynı anlaşmayla Şişli Etfal Hastanesi'nin üzerinde bulunduğu 35 dönümlük arazi de TOKİ'ye geçecek. Böylece TOKİ şehrin göbeğinde 76 dönüm (76 bin metrekare)...