19 / 04 / 2024

Cumhurbaşkanı olmasa Türk Telekom Stadı'nı yapamazdık!

Cumhurbaşkanı olmasa Türk Telekom Stadı'nı yapamazdık!

Galatasaray eski başkanı Polat, "Ali Sami Yen Stadyumu kötü vaziyetteydi, çökme ihtimali vardı. Seyrantepe'nin yapılması için çok uğraştık. Yeni stadyum için Cumhurbaşkanı çok büyük destek oldu. O olmasa Türk Telekom Stadı'nı yapamazdık" dedi...



Sabah Gazetesi'nden Tuba Kalçık bugün köşesinde iş adamı ve Galatasaray eski başkanı Adnan Polat'la yaptığı röportajına yer İşte o röportaj...

Türkiye'de enerjiden inşaata birçok alana yatırım yapıyorsunuz. Hangi sektöre ağırlık veriyorsunuz?
Yenilenebilir enerjiye dünyada da çok önem veriliyor. Türkiye gibi hem güneş, hem de rüzgar açısından bu kadar zengin bir ülkeye bu alanda daha çok yatırım yapılmalı. Biz inşaat, enerji, sanayi ve turizme yatırım yapıyoruz. Türkiye'den kazandığımız parayı yine ülkemize yatırıyoruz. Doğduğum topraklar için elimden gelen her şeyi yapıyorum. Bugün ülkeyi kim yönetiyorsa biz iş adamları olarak onlara destek vermeliyiz. O parti, bu parti diye bakmamak gerekiyor. İş adamları siyaseten kimi destekliyorsa gider oyunu kullanır ve siyaseti orada biter. Palandöken'e kimse yatırım yapmadığı dönem otel açtık. Şu an popüler bir kayak merkezi oldu. Türkiye'de rüzgar enerjisine yatırım yapan ilk şirketiz ve sektör lideriyiz. 20 sene önce rüzgardan elektrik üretme projemizi hükümet yetkililerine götürmüş ama 7-8 sene uğraşmamıza rağmen projemizi gerçekleştirememiştik. Daha sonra o sırada başbakan olan Cumhurbaşkanımıza götürdüm. 10 dakika dinledi, bana destek oldu.

Ülke ekonomisini nasıl değerlendiriyorsunuz?
Sıkıntılı bir süreç ama atlatacağız. Türkiye dünyanın merkezinde bir ülke, bu avantaj. Birlik beraberlik içinde devlete olan güveni daha da güçlendirerek bu süreci geçireceğimize inanıyorum. Gidecek başka ülkemiz yok.

Galatasaray'a yıllarınızı verdiniz. Şimdi dönüp baktığınızda neler hissediyorsunuz?
Ben sadece başkan olarak değil, Alp Yalman döneminde futbol komitesi başkanlığı ve başkan yardımcılığı da yaptım. O dönem kulübü borçsuz hale getirdik. Üstelik bunu takımı gençleştirerek yaptık. Sonra bu kadro, GS tarihinin en büyük başarılarına imza attı. İki dönem başkanlık yaptım. Başkanlık dönemimde de günü değil, geleceği kurtarmak için çalıştım hep. Ali Sami Yen Stadyumu kötü vaziyetteydi, çökme ihtimali vardı. Seyrantepe'nin yapılması için çok uğraştık. Yeni stadyum için Cumhurbaşkanı çok büyük destek oldu. O olmasa Türk Telekom Stadı'nı yapamazdık. Çok modern bir stat oldu. Galatasaray'a çok emek verdik, mali olarak düze çıkardık ama bana operasyon yapılmak istendi. Bazı gruplar menfaatlerini kestiğim için bana düşman oldu. Bunu yapanlar da kendi çıkarını düşünen liseci takımı. Liselilerin yüzde beşini bile geçmez bunlar ama hâlâ etkililer Galatasaray'da. Gece gündüz canla başla çalıştım ama hiçbir hizmet cezasız kalmıyor. Galatasaray sevgisi hep kalbimde ama gönül kırgınlığım var. İş ve aile hayatımı ikinci plana attım o dönem.

Başkan olmayı bir daha ister misiniz?
Ben Galatasaray'daki misyonumu tamamladığımı düşünüyorum. Hem taraftarlardan, hem de Galatasaray camiasından başkan olmam için talep var. Özellikle Ultraslan taraftar grubu çok istiyor. Hepsine teşekkür ediyorum ancak böyle bir niyetim yok. GS taraftarı ile hep güzel bir ilişkim oldu.


Geri Dön