25 / 04 / 2024

Gallerde hapishane

Gallerde hapishane

Ödüllü şeften kodes restoran Ödüllü İngiliz şef Alberto Crisci, Galler’de bir hapishanede restoran açacak. Halka açık restoranda yemekleri Crisci’nin öğrencisi mahkumlar pişirecek

Kosova, hapishane hücrelerini Danimarka'ya 15 Euro'ya kiraya verecek!

Kosova, Danimarka'ya 300 hapishane hücresi kiralamaya onay verdi. Kararla beraber İskandinav ülkesinde hapishanelerin doluluk oranlarının düşürülmesi planlanıyor. Danimarka, bu hücreler için Kosova'ya beş sene boyunca, senelik 15 milyon Euro ödeme yapılacak.

Sinop Tarihi Cezaevi ve Müzesi 1 milyon 600 bin Euro'ya restore edilecek!

Sinop'ta 1887-1999 yıllarında hapishane olarak kullanılan, 2000'de ise müzeye çevrilerek ziyarete açılan Sinop Tarihi Cezaevi ve Müzesi'nde 1 milyon 600 bin avroluk restorasyon yapılacak.

Sinop Tarihi Cezaevi ve Müzesi restore edilecek!

Sinop'ta 1887-1999 yıllarında hapishane olarak kullanılan, 2000 yılında ise müzeye çevrilerek ziyarete açılan Sinop Tarihi Cezaevi ve Müzesi'nde restorasyon çalışmalarına başlanacak...

Anneler için ev tipi hapishane!

Adalet Bakanlığı, anneleriyle birlikte cezaevinde kalan çocuklarda ömür boyu silinmeyecek travmatik izler bırakan “cezaevi koğuşu” uygulamasına son verecek proje için düğmeye bastı...

Avlu setine tahliye kararı!

Avlu’nun hapishane sahnelerinin çekildiği Sancaktepe’deki sete tahliye kararı çıktı.

ABD'de hapishaneden dönüştürülen otel 495 bin dolara satışta!

ABD'nin Minnesota şehrinde bulunan 19. yüzyıldan kalma otele dönüştürülmüş bir hapishane 495 bin dolara sahibi tarafından satışa çıkarıldı.  Otelde ayrıca "Mahkeme odası", "Ayılma odası", "Şerif bölümleri" de yer alıyor. 

Trump'ın zaferi ABD'de hapishane sahiplerine yaradı!

Donald Trump'ın ABD'nin 45. başkanı seçilmesi sonrası ülkede özel işletmeli hapishanelerin hisseleri tırmanışa geçti.

Mısır'da hapishane inşaatında artış yaşanıyor!

Mısır yönetiminin, ülkede ilk seçilmiş Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin askeri darbeyle görevinden uzaklaştırıldığı 3 Temmuz 2013'ten bu yana geçen 3 yıl içinde 9'uncu hapishaneyi inşa etmeye hazırlandığı bildirildi.

1940 yılında Adliye Sarayı'nın inşasına başlanacak!

1940 yılında Sultanahmet'te eski Sultanahmet Hapishanesi'nin bulunduğu arsa üzerinde inşa edilecek İstanbul Adliye Sarayı'nın inşasına başlanacakmış. Aynı sene adliye binasının hapishane arsası üzerinde inşası da kesinleşmiş.

Alkatraz hapishanesi müze oldu!

Bir zamanlar kaçılmasına imkansız gözüyle bakılan San Francisco açıklarındaki ada hapishane Alkatraz, günümüzde müze olarak kullanılmaya başladı. Aralarında ünlü suçluları da ağırlayan hapishane özellikle Alkatraz Kuşçuşu filmiyle tanınıyor.

Hollanda'daki panoptikon hapishane dönüşüme hazırlanıyor!

Hollandalı ve Türk profesyonel mimarlar, bu sefer Breda’da konuşlanan 19. yüzyılda inşa edilmiş bir panoptikon hapishanenin yeniden işlevlendirilmesine yönelik önerilerde bulundular.

1993 yılında Sultanahmet Cezaevi'nde turistler konaklayacakmış!

1993 yılında tarihi Sultanahmet Cezaevi'nin otel olarak restorasyon çalışmaları başlamış. 1848 yılında Darülfunun olarak inşa edilen, Cumhuriyet döneminde ise hapishane olarak kullanılan bina da restore sonrasında turistler konaklayacakmış.

Kahramanmaraş yeni hapishane inşaatı ihalesi 13 Nisan'da!

Adalet Bakanlığı, geçtiğimiz 2 yıl içinde düzenlediği 25 yeni hapishane inşaatı ihalesi ile yatırımcı bakanlık olmaya aday. 25 hapishanenin toplam ihale bedeli 820 milyon TL'yi aştı.

Gallerde hapishane Haberi

Gallerde hapishane

Galler’in başkenti Cardiff teki kentin adını taşıyan hapishanede, 19 Eylül’de, “Clink” (kodes) adlı bir restoran açılacak, ödüllü İngiliz şef Alberto Crisci’nin fikir babalığını yaptığı lokantada servis edilen yemekleri mahkûmlar pişirecek.


Mahkumlar sadece yemek pişirmekle kalmayacak garsonluk da yapacak. Crisci, “Yemekleri mahkûmların hazırlayacağını duyunca yüzünüzü buruşturmayın, hepsi gerçekten usta oldu. Mahkumları 6-18 ay cezası kalanlar arasından seçtik. Çıkınca Michelin yıldızlı bir restoranda çalışabilirler” diyor. Halka açık olan 96 kişilik restoranda kuruluşlar, iş yemekleri için rezervasyon...