26 / 04 / 2024

Kosova, hapishane hücrelerini Danimarka'ya 15 Euro'ya kiraya verecek!

Kosova, hapishane hücrelerini Danimarka'ya 15 Euro'ya kiraya verecek!

Kosova, Danimarka'ya 300 hapishane hücresi kiralamaya onay verdi. Kararla beraber İskandinav ülkesinde hapishanelerin doluluk oranlarının düşürülmesi planlanıyor. Danimarka, bu hücreler için Kosova'ya beş sene boyunca, senelik 15 milyon Euro ödeme yapılacak.



Kosova, Danimarka'ya 300 hapishane hücresi kiralamaya onay verdi. BBC'de yer alan habere göre; kararla beraber İskandinav ülkesinde hapishanelerin doluluk oranlarının düşürülmesi planlanıyor. Pazartesi günü bu konuda politik bir deklarasyona imza atan iki ülkenin ortak açıklamasına göre kira sözleşmesi ilk etapta beş sene geçerli tutulacak.

Kosova, hapishane hücrelerini Danimarka ya 15 Euro ya kiraya verecek!

Danimarka, bu hücreler için Kosova'ya beş sene boyunca, senelik 15 milyon Euro ödeme yapılacak. Ülke böylece Kosova'da yeşil enerjiyi fonlamayı da planlıyor.

Danimarka Adalet Bakanı Nick Haekkerup konuyla ilgili gerçekleştirdiği açıklamasında, "[Anlaşma] cezaevlerimizde alan yaratacak ve gardiyanlarımız üzerindeki baskıyı hafifletecek. Aynı zamanda sınır dışı edilen üçüncü ülke vatandaşlarına da açık bir sinyal gönderecek: Geleceğiniz Danimarka'da değil ve bu nedenle burada hapis yatmamalısınız" ifadelerine yer verdi. 

Kosova, hapishane hücrelerini Danimarka ya 15 Euro ya kiraya verecek!

Her iki ülkedeki aktivistler, Danimarka'nın istenmeyen yabancı mahkumları başka ülkelere ya da ailelerinden uzağa yollamaması gerektiğine dikkat çekerek anlaşmayla ilgili eleştirilerde bulundu.

Danimarka, Kuzey Denizi'nde enerji adası inşa edecek!  Üç milyon konut etkilenecek!

Geri Dön