19 / 04 / 2024

Gayrimenkul akitli işlemleri nerede yapılıyor

Gayrimenkul akitli işlemleri nerede yapılıyor

Noterler, tüm Avrupa, Orta ve Güney Amerika ülkelerinde olduğu gibi gayrimenkul alım-satım ve ayni haklara ilişkin hukuki işler için talip oldu. Yunus Tutar, Gayrimenkul akitli işlemlerinin noterlerde yapılması hukuki güvence sağlayacak...

Tapu alım satım işlemleri nasıl yapılır?

Tapu denilince gayrimenkul ve arsa işlemleri gelmektedir. Özellikle Tapu alım satım işlemleri nasıl yapılır? sıklıkla sorulmaktadır. İşte merak edilen ayrıntılar!

Tapu işlemleri 1 günde biter mi?

Gayrimenkul devir işlemini ilk defa yapacak olan kimseler, bu işlemin ne kadar sürdüğünü araştırıyor. Peki, tapu işlemleri 1 günde biter mi?

İzmir Karaburun'da tapu işlemleri için yeni dönem! 

Karaburun Belediye Başkanlığı ve Karaburun Tapu Müdürlüğü arasında imzalanan protokol ile vatandaşların gayrimenkul alım satım işlemleri hızlanacak. 

Kızılbük GYO'nun kuruluş işlemleri tescillendi!

Kızılbük Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. devri ve Kızılbük Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş.'nin kuruluş işlemleri Ticaret Sicil Müdürlüğü tarafından tescil edildi. 

Tapu işlemleri yaparken dikkat edilmesi konular neler?

Bir gayrimenkul alırken veya satarken yapılan tapu işlemlerinde dikkat edilmesi gereken birden fazla konu bulunuyor. Hürriyet Gazetesi köşe yazarlarından Sinem Rumeli, tapu işlemleri sırasında dikkat edilmesi gereken önemli konuları kaleme aldı...

Yapı Kredi Koray GYO'nun Eyüpsultan'daki gayrimenkullerin devir işlemleri sürüyor!

Yapı Kredi Koray Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda yapılan açıklamada Yapı Kredi Koray GYO  Eyüpsultan'daki gayrimenkullerin devir işlemleri ile ilgili açıklama paylaştı. 

Tapu alım satım işlemleri noterden yapılacak!

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, gayrimenkul satış ve tescil işlemlerinin noterlere devrinin sinyalini verdi. Gül, gayrimenkul satış ve tescil işlemleri yönünden de tapu işlemlerinin, devir işlemlerinin noterler tarafından yapılması hususunu Bakanlar Kurulunda arz ettiklerini açıkladı..

Özak GYO ilişkili taraf işlemleri raporunun sonucu!

Özak Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı ilişkili taraf işlemleri raporunun sonuç bölümünü Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda yayınladı...

Tapuda cins tashihi işlemleri 2018!

Tapu üzerindeki gayrimenkulün cinsi, yapısız iken yapılı veya yapılı iken yapısız hale getirilmesi işlemi tapu cins tashihi ile oluyor. Peki, tapuda cins tashihi işlemleri 2018 nasıl yapılır?

İhlas Gayrimenkul'ün yeni pay alma hakkı işlemleri tamamlandı!

İhlas Gayrimenkul Proje Geliştirme ve Ticaret A.Ş.'nin 29 Kasım 2017 tarihinde başlayan yeni pay alma hakkı kullandırılması işlemleri dün tamamlandı. 

Kuyaş Büyükartı İnşaat Ve Yatırım Anonim Şirketi kurulum işlemleri tamamlandı!

Kuyumcukent Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Anonim Şirketi tarafından bugün Kamuoyu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre Kuyaş Büyükartı İnşaat Ve Yatırım Anonim Şirketi kurulum işlemleri tamamlandı.

İş GYO ile TSKB GYO'nun birleşme işlemleri devam ediyor!

İş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından Kamuoyu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamada İş GYO ile TSKB GYO'nun birleşme işlemleri bildirisi yayınlandı.

Martı GYO ilişkili taraf işlemleri bildirisini yayınladı!

Martı Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından bugün Kamuoyu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamada Martı GYO ilişkili taraf işlemleri bildirisini yayınladı.

Gayrimenkul akitli işlemleri nerede yapılıyor Haberi

Gayrimenkul akitli işlemleri nerede yapılıyor

Adalet Bakanlığı’nda bekleyen Noterlik Yasa Tasarısı’nın yasalaşması halinde noterler en az 2 bin hukukçuyu noter yardımcısı ve hukukçu yardımcısı olarak istihdam edecek.



İSTANBUL - Noterlerde imza yetkisinin sadece hukukçularda olmasını sağlayacak yasa tasarısı Adalet Bakanlığı’nda kurulan Çalışma Kurulu’nda inceleniyor. Noterlik Yasa Tasarısı’nın yasalaşması halinde en az 2 bin hukukçu noterlerde noter yardımcısı ve hukukçu yardımcısı olarak istihdam edilecek. Yılda ortalama 28 milyon işlem yapan noterler, yaklaşık 1 milyar 669 milyon liralık vergiyi Hazine'ye aktarıyor.


DÜNYA gazetesini ziyaret eden Türkiye Noterler Birliği (TNB) Başkanı Yunus Tutar, bugüne kadar noterlerin hep belge tasdik eden, nüfus cüzdanı onaylayan bir meslek olarak görüldüğünü ifade etti. Aslında noterliğin bir hukukçu tarafından yapıldığını hatırlatan Tutar, imza yetkilerinin sadece hukukçularda olması gerektiğinin altını çizdi. Şu anda bekleyen yasa...