29 / 03 / 2024

gayrimenkul danışmanlığı mesleki yeterlilik

gayrimenkul danışmanlığı mesleki yeterlilik

Yeni yönetmelik gayrimenkul danışmanlığı sektöründe dengeleri değiştirecek. Artık yeterlilik belgesi olmayanlar bu işi yapamayacak. Düzenleme ile sektörde kayıtdışılığın büyük ölçüde Ortadan kalkması bekleniyor.

Ad Organizasyon Gayrimenkul Danışmanlık Turizm Emlakçılık Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Ad Organizasyon Gayrimenkul Danışmanlık Turizm Emlakçılık Ticaret Limited Şirketi, Alaattin Dalar tarafından 100 bin TL'lik sermaye bedeli ile 3 Nisan'da Şişli, İnönü Mahallesi'nde kuruldu.

Az Proje İnşaat Gayrimenkul Danışmanlık Hizmetleri Turizm Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Az Proje İnşaat Gayrimenkul Danışmanlık Hizmetleri Turizm Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Ahmet Zeki Polat, Mehmet Oğuz Polat tarafından 200 bin TL'lik sermaye ile kuruldu.

GHO Gayrimenkul Danışmanlık Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

GHO Gayrimenkul Danışmanlık Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi, Nilgün Çalgır Yönetim Kurulu Başkanlığı'nda 100 bin TL'lik sermaye ile 27 Mart'ta Ataşehir, İnönü Mahallesi, Kayışdağı Caddesi'nde kuruldu.

Tuşba Gayrimenkul Danışmanlık ve İnşaat Sanayi Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Tuşba Gayrimenkul Danışmanlık ve İnşaat Sanayi Ticaret Anonim Şirketi, Ömer Yürük Yönetim Kurulu Başkanlığı'nda 200 bin TL'lik sermaye ile 27 Mart 2015 tarihinde kuruldu.

Filiz Konaklama ve Otel Gayrimenkul Danışmanlık Hizmetleri Limited Şirketi kuruldu!

Filiz Konaklama ve Otel Gayrimenkul Danışmanlık Hizmetleri Limited Şirketi, Ayşegül Hüdür, Hashim Hamoud M Alsharif tarafından 10 bin TL'lik sermaye ile 27 Mart'ta kuruldu.

Mortaş Gayrimenkul Danışmanlık İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Mortaş Gayrimenkul Danışmanlık İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Mustafa Çakmakçı, Elçin Balcı tarafından 100 bin TL'lik sermaye ile 25 Mart'ta Beyoğlu, Hüseyinağa Mahallesi'nde kuruldu.

Maxlife Gayrimenkul Danışmanlığı ve Bilişim Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Maxlife Gayrimenkul Danışmanlığı ve Bilişim Sanayi Ticaret Limited Şirketi, Müzeyyen Salğar tarafından 10 bin TL'lik sermaye ile 24 Mart'ta Teknik Yapı Deluxia Cevizli'de kuruldu.

Baraka Gayrimenkul Danışmanlık İnşaat Turizm Sanayi ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Baraka Gayrimenkul Danışmanlık İnşaat Turizm Sanayi ve Dış Ticaret Limited Şirketi, Abdullah Koçyiğit tarafından 400 bin TL'lik sermaye ile 23 Mart'ta Esenyurt Akkoza Evleri'nde kuruldu.

AA Karadeniz İnşaat Taahhüt Gayrimenkul Danışmanlığı Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

AA Karadeniz İnşaat Taahhüt Gayrimenkul Danışmanlığı Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Ali Yılmaz, Aziz Kapıcıoğlu tarafından 100 bin TL'lik sermaye ile 19 Mart'ta kuruldu.

Altın Adamlar Yatırım Gayrimenkul Danışmanlık Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Altın Adamlar Yatırım Gayrimenkul Danışmanlık Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi 16 Mart 2015'te, 100 bin TL sermaye bedeli ile Beylikdüzü'nde, Hasan Övün Yönetim Kurulu Başkanlığı'nda kuruldu.

Arbaelo Gayrimenkul Danışmanlık Limited Şirketi kuruldu!

Arbaelo Gayrimenkul Danışmanlık Limited Şirketi 13 Mart 2015'te, 20 bin TL sermaye bedeli ile Başakşehir Bahçeşehir 2.Kısım 'da, Duygu Oral Müdürlüğü 'nde kuruldu.

BCK Gayrimenkul Danışmanlık Turizm Anonim Şirketi kuruldu!

BCK Gayrimenkul Danışmanlık Turizm Anonim Şirketi 12 Mart 2015'te, 50 bin TL sermaye bedeli ile Şişli'de Mustafa Hakkı Kınacı Yönetim Kurulu Başkanlığı 'nda kuruldu.

Hakkıoğlu Gayrimenkul Danışmanlığı Gıda Otomotiv Kuyumculuk İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Hakkıoğlu Gayrimenkul Danışmanlığı Gıda Otomotiv Kuyumculuk İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi 12 Mart 2015'te, 10 bin TL sermaye bedeli ile Ataşehir'de Samet Kaymakçı, Muhammet Kadir Kaymakçı ortaklığında kuruldu.

gayrimenkul danışmanlığı mesleki yeterlilik Haberi

gayrimenkul danışmanlığı mesleki yeterlilik


“TAM size göre kiralık evim var”, “Satın almak isterseniz yardımcı oluruz”... Bu cümleleri hangimiz duymadık ki. Ev ararken her girdiğimiz emlakçıdan duymaya alışık olduğumuz sözlerdir bunlar. Bir yandan da kafamızın içinde “Güvenilir mi acaba?” sorusu yankılanır. 

Para Dergisinden Ayşegül Küçükkurt'un haberine göre, Haziran 2018’de Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren “Taşınmaz Ticareti Hakkında Yönetmelik” ile kim emlakçı, kim değil bunu öğrenmek artık kolay. Gayrimenkul sektörünü yakından ilgilendiren bu yönetmelik, gayrimenkul danışmanlığı mesleğine bazı kurallar getiriyor. Belgesi olmayan emlak sektöründe iş yapamayacak.

Yönetmelikle meslek erbabı, ofis sahipleri ve emlak danışmanları olarak iki kola ayrılmış. Seviye 4 ve Seviye 5 olarak adlandırılan belgeler, Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK) tarafından veriliyor. Seviye 4 emlak danışmanlarına, Seviye 5 ise ofis sahipleri ve aynı zamanda sorumlu emlak...