28 / 03 / 2024

gayrimenkul fiyatları artmaya devam edecek mi

gayrimenkul fiyatları artmaya devam edecek mi

Fiyat Beklenti Endeksi değerinin 100'ün üzerine çıkması fiyatlarda artış beklentisi olduğunu gösterirken, Güven Endeksinin 100'ün altına düşmesi sektöre duyulan güvenin olumsuz olduğunu gösteriyor.

Gayrimenkul fiyatları yüzde 50 düşer mi?

Ankara Tüm Emlakçılar Esnaf Odası (ATEM) Başkanı Hakan Akçam gayrimenkul fiyatlarında yaşanan yükseliş sonrası fiyatlarda düşüş yaşanma ihtimaline yönelik değerlendirmelerde bulundu.

Lüks gayrimenkul fiyatlarındaki artışta başı Dubai ve Manila çekiyor!

Dünya genelinde lüks konutların fiyatları geçtiğimiz yıl yüzde 3 ,1'lik bir artış yaşarken, Dubai ve Manila lüks gayrimenkul fiyatlarındaki artışta başı çekti...

İngiltere'de gayrimenkul fiyatlarında 6 ay sonra ilk yıllık artış yaşandı!

Emlak sitesi Rightmove tarafından yapılan açıklamaya göre İngiltere'de gayrimenkul fiyatlarında 6 ay sonra ilk yıllık artış yaşandı. Ülkede Konut fiyatları 2023 yılının Aralık ayında yüzde 1,1 artmıştı.

Almanya'da ticari gayrimenkul fiyatlarında rekor düşüş!

Konut fiyatlarında tarihi düşüşlerin yaşandığı Almanya'da ticari gayrimenkul fiyatlarında da yüzde 16,5 oranında düşüş yaşandı. Yaşanan bu durum ile ilgili olarak ülkenin ciddi bir emlak krizi ile karşı karşıya kaldığı belirtildi.

Gayrimenkul fiyatları düşecek mi? Vatandaşlar ne bekliyor? 

Gayrimenkul alacaklar ve satacaklar fiyatların gidişatının ne olacağını merak ediyor. Gazeteci Hakan Çınar, X sosyal medya hesabından 'Sizce gayrimenkul fiyatları düşer mi?' sorusunu sordu. İşte gelen yorumlar...

Gayrimenkul fiyatları düşmeyecek: Elinde nakit parası olanlar değerinin çok altında alım yapıp stokluyor!

Son zamanlarda gayrimenkul fiyatlarında yaşanan artış satışların düşmesine neden oldu. Peki gelecek süreçte gayrimenkulde fiyatlar gerileyecek mi? Ceess Global Yönetim Kurulu Başkanı Semih Sarıalioğlu, konuyu değerlendirdi. 

Demir fiyatlarına Çin etkisi! İnşaat demir fiyatlarına 200 TL zam geldi! 1 ton inşaat demiri kaç TL 2024?

Dünyanın en çok demir üreticisi Çin'de en büyük gayrimenkul üretim şirketinin tasfiyesine karar verilmesiyle fiyatlar artmaya başladı. Yurt içi piyasalarda inşaat demir fiyatlarına 200 TL zam geldi. 1 ton inşaat demiri kaç TL 2024?

İnşaat sektörü hareketlenecek, konut fiyatları artmaya devam edecek!

Ekonomide rasyonel politikaların öne çıkmaya başlaması ile beraber maliyet baskısı altında kalan inşaat sektörünün hareketlenebileceği ifade edildi. Fakat dolardaki yükselişle beraber ev fiyatlarının da artmaya devam edeceğinin altı çizildi.

Kiracılara kötü haber: ‘Kira fiyatları artmaya devam edecek’

Gayrimenkul Uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı, AK Parti’nin seçim beyannamesinde yer alan memura kira desteği konusunda açıklamalarda bulundu. Özelmacıklı, “Kira desteği önemli. Ancak kira fiyatları artmaya devam edecek” dedi.

Sıfır km otomobil fiyatları artmaya devam ediyor! Audi A5 2023 fiyat listesi ne durumda; Yeni zam var mı?

Sıfır km otomobil fiyatlarının yükselişi sürüyor. Audi A5 2023 fiyatları da artmaya devam ediyor. Peki Audi A5 Cabrio, A5 Coupe ve A5 Sportback fiyatları ne kadar? İşte Audi A5 2023 fiyat listesi...

Gayrimenkul fiyatları neden yükseliyor? GISP, artışları inceliyor! 

GİSP Yönetim Kurulu Üyesi ve İzmir Başkanı Şükrü Cem Akçay, gayrimenkul fiyatlarındaki artışın sebeplerini açıkladı. İşte o sebepler...

Gayrimenkul fiyatları düşecek mi? İşte tüm detaylar!

Gayrimenkul fiyatları, fahiş oranda arttı. Tüketicinin kiralık veya satılık konut sahip olması artık hayal oldu! Peki, fiyatlar neden yükseliyor? fiyatlarda geri dönüş bekleniyor mu? İşte tüm detaylar...

Gayrimenkul fiyatlarındaki artış yeni evli çiftleri zora soktu!

Gayrimenkul fiyatlarının gün geçtikçe artması yeni evli çiftleri de zor soktu. Konu ile ilgili olarak aktarılan detaylara göre,  aileleriyle birlikte yaşamayı planlayan çiftlerin sayısında artış gözlendi.

gayrimenkul fiyatları artmaya devam edecek mi Haberi

gayrimenkul fiyatları artmaya devam edecek mi

Türkiye'de gayrimenkul sektöründe rol alan yaklaşık 10.000 kişiden oluşan bir örneklein grubunun görüşleri ile yılın her çeyreği oluşturulan REIDIN Gayrimenkul Sektörü Güven Endeksi ve REIDIN Gayrimenkul Sektörü Fiyat Beklenti Endeksi 2015 3. Çeyrek Dönem sonuçları açıklandı.


Ensonhaber'in haberine göre; balans Metodu kullanılarak 0 - 200 aralığında elde edilen Güven Endeksi değerinin 100'ün üzerine çıkması sektöre duyulan güvenin olumlu, Fiyat Beklenti Endeksi değerinin 100'ün üzerine çıkması fiyatlarda artış beklentisi olduğunu gösterirken, Güven Endeksinin 100'ün altına düşmesi sektöre duyulan güvenin olumsuz, Fiyat Beklenti Endeksinin 100'ün altında olması ise fiyatlarda azalış beklentisi olduğunu göstermektedir.


Güven kısmen iyimser


Ülke ekonomisinin lokomotif sektörlerinden biri olan gayrimenkul sektöründe rol alan profesyonellerin, Türkiye'deki gayrimenkul sektörüne olan güvenini ölçmeyi amaçlayan REIDIN Türkiye Gayrimenkul Sektörü Güven Endeksi, 2015 yılı 3. çeyrek...