28 / 03 / 2024

Gayrimenkul İçin Strateji Platformu Genel Sekreteri İsmail ÖZCAN

Gayrimenkul İçin Strateji Platformu Genel Sekreteri İsmail ÖZCAN

TURYAP Üst Düzey Yöneticisi, Gayrimenkul İçin Strateji Platformu Genel Sekreteri İsmail ÖZCAN, kentsel dönüşümün hızlanması için yabancı sermaye girişinin şart olduğunu, yatırım fonlarını Türkiye’ye çekmek için formüller üretilmesi gerektiğini söyledi.

Sebo İnşaat Gayrimenkul: İnşaat ve gayrimenkul sektörünü zor günler bekliyor!

Sebo İnşaat Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Sebahattin Gülçiçek inşaat ve gayrimenkul sektörüne ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Erden Timur, Gayrimenkul İçin Strateji Platformu Başkanlığı görevine seçildi! 

Erden Timur, Gayrimenkul İçin Strateji Platformu Başkanlığı görevine seçildi. İşte ayrıntılar...

Proje Otomotiv Gayrimenkul İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Proje Otomotiv Gayrimenkul İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited  Şirketi Kağıthane’de  50  bin TL sermaye bedeli ile Burçin Alpaslan tarafından kuruldu.

Depremle mücadelede üst kurulu kurulmalı!

GİSP (Gayrimenkul İçin Strateji Platformu) tarafından gerçekleştirilen ‘Depreme Mekansal Hazırlık ve Kentsel Dönüşüm’ konulu Online Yuvarlak Masa toplantısında ‘Depremle Mücadele Üst Kurulu’ kurulması konusundaki görüşler masaya yatırıldı.

Yaşlı Bakım Evleri gayrimenkul sektörünü canlandıracak!

Gayrimenkul İçin Strateji Platformu'nda düzenlenen Yuvarlak Masa toplantısında ‘Yaşlı Bakım Evleri’ tartışıldı. 

Deprem riskini azaltabilir, nitelikli binalar üretebiliriz!

Gayrimenkul İçin Strateji Platformu tarafından düzenlenen ‘Yeni İmar Düzenlemeleri’ konulu Yuvarlak Masa toplantısında, İmar Mevzuatında köklü değişiklikler getiren yasa her yönü ile tartışıldı...

Gayrimenkul sektöründe pazarlamanın geleceği konuşuldu!

Gayrimenkul İçin Strateji Platformu Ankara Şubesi tarafından Yıldırım Kule’de gerçekleşen ‘Gayrimenkul Sektöründe Dijital Fırsatlar’’ konulu Yuvarlak Masa toplantısı gerçekleşti.

İzmir'de gayrimenkul son 3 yılda yüzde 38 kazandırdı!

Gayrimenkul için Strateji Platformu İzmir şubesinin ilk yuvarlak masa toplantısı “İzmir’de Gayrimenkul Yatırım Alternatifleri” konu başlığı altında İzmir Four Points By Sheraton’da gerçekleşti. 

Bursa'da sağlık turizminde hedef 20 milyar dolar! 

Gayrimenkul İçin Strateji Platformu Bursa Şubesi tarafından düzenlenen ‘Bursa’da Sağlık Turizmi’ konulu yuvarlak masa toplantısında Türkiye'nin sağlık turizmi incelendi. Toplantıda hedefin 20 milyar dolar seviyelerine ulaşmak olduğu bildirildi. 

Lojistik gayrimenkulde yeni bir yatırım alanı oluyor!

Gayrimenkul İçin Strateji Platformu (GİSP) tarafından düzenlenen toplantıda Kuzeybatı Gayrimenkul Genel Müdürü Murat Ergin, gayrimenkul yatırımı alanında lojistiğin değer kazandığını açıkladı.

GİSP Ankara ve İzmir'de şube açtı!

Gayrimenkul İçin Strateji Platformu, sektör oyuncularını bir araya getirmek ve yeni işbirliği modelleri oluşturmak için GİSP-Ankara ve GİSP-İzmir şubelerini kurdu.

Gayrimenkul İçin Strateji Platformu Yeni Yönetim Kurulu belirlendi!

Gayrimenkul sektörünü geliştirmeye yönelik somut adımlar atılması amacıyla kurulan GİSP (Gayrimenkul İçin Strateji Platformu), Olağan Genel Kurul Toplantısı’nda yeni yönetim belirlendi. 

Yabancıya gayrimenkul satışı için, yabancılarla gönül bağı kurulmalı!

GİSP (Gayrimenkul İçin Strateji Platformu) tarafından gerçekleştirilen ‘Gayrimenkul Sektöründe Turizm Yatırımları’ konulu toplantısında, Turizm sektörünün Gayrimenkul sektöründeki yeri, şu anki durumu ve gelecekte daha iyi seviyelere gelmesi için yapılması gerekenler tüm yönleri ile masaya yatırıldı

Gayrimenkul İçin Strateji Platformu Genel Sekreteri İsmail ÖZCAN Haberi

Gayrimenkul İçin Strateji Platformu Genel Sekreteri İsmail ÖZCAN

TURYAP Üst Düzey Yöneticisi, Gayrimenkul İçin Strateji Platformu Genel Sekreteri İsmail ÖZCAN, Hazine garantili uzun dönemli kira getirisi vaadi ile uluslararası yatırımcılardan elde edilecek fonlarla kentsel dönüşüm alanlarının kamulaştırılmasını, bu alanlarda yapılacak yeni binalardan konut, işyeri alacaklardan, İngiliz mülkiyet sisteminde olduğu gibi “toprak kirası” alınarak uluslararası yatırımcılara itfaların yapılmasını önerdi.


İsmail ÖZCAN, kentsel dönüşümün hızlanması için yabancı sermaye girişinin şart olduğunu, yatırım fonlarını Türkiye’ye çekmek için formüller üretilmesi gerektiğini söyledi. Binalar için en önemli maliyet kalemlerinden birisinin arsa olduğunu belirten ÖZCAN, üzerinde gayrimenkul geliştirilecek arsaların satılması değil, konut, işyeri satın alanlara İngiltere’deki gibi uzun dönemli kiralanması yoluna gidilmesi gerektiğini, böylelikle kilitlenme olasılığı yüksek kentsel dönüşüm sürecinin de hızlanacağını söyledi.


İngiltere’de arsaların, çoğunlukla Kraliyet Ailesi veya yakınlarının mülkiyetinde olduğunu, sadece arsa üzerinde...