26 / 04 / 2024

gayrimenkul satanların vergisi

gayrimenkul satanların vergisi

Gelir Vergisi Kanunu gereğince, taşınmaz mal ve hakların 5 yıl içerisinde elden çıkarılmasından doğan kazançlar için değer artış kazancı vergisinin ödenmesi zorunlu oluyor. İşte 2015'te gayrimenkul satanların vergisi..

Gayrimenkul satışının altın anahtarı müşteri deneyimi!

Yeni nesil müşteri deneyimi mahalli gayrimenkul pazarına doğrultu veriyor. Emlak sektörünün dinamikleri değişiyor. Gayrimenkul satışının anahtarı müşteri deneyimi oldu!

2002-2022 yılları arasında Türkiye'den gayrimenkul satın alan yabancılar TBMM gündeminde!

2002-2022 yılları arasında Türkiye'den gayrimenkul satın alan yabancılar TBMM gündemine taşındı. CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, konuyla ilgili soru önergesi verdi. İşte o önerge...

İskansız gayrimenkul alınır mı?

İskan ruhsatı kısaca oturma izni anlamına geliyor. İskan ruhsatı alınmamış evler aslında yasal olarak oturmaya müsait olmayan evler olarak biliniyor. Peki, İskansız gayrimenkul alınır mı? İşte konu hakkında tüm merak edilenler...

Evlenme ve boşanmalar gayrimenkul piyasalarını nasıl etkiliyor?

Pandeminin derinden etkilediği boşanma sayıları gayrimenkul piyasasında da dengeleri değiştiriyor. Peki evlenen ve boşanan çiftlerin sayısı gayrimenkul piyasalarını nasıl etkiliyor?

Gayrimenkul satacaklara müjde! O vergiyi düşürebilirsiniz!

T24 köşe yazarı Murat Batı, bugünkü köşesinde gayrimenkul satanların vergilerinin endeksleme yöntemi ile azaltılmasını kaleme aldı. İşte Murat Batı'nın o yazısı...

GİSP 'METAVERSE ve Gayrimenkul' konularını masaya yatırdı!

GİSP gündemde merak uyandıran “METAVERSE ve Gayrimenkul” konularını gerçekleştirdikleri toplantıda değerlendirdi.

1915 Çanakkale Köprüsü gayrimenkul fiyatlarını uçurdu!

1915 Çanakkale Köprüsü, bölgedeki gayrimenkul fiyatlarını uçurdu. Çanakkale'de senelik değer artışı konutlar için yüzde 32, arsalar için yüzde 38, araziler için ise yüzde 37 olarak gerçekleşti.

ABD'de ticari gayrimenkul piyasasını neler bekliyor?

ABD Merkez Bankası (Fed), şirket ofislerine olan talepte düşüş yaratabilecek olan koronavirüs salgınının, hastalıktan sonra ticari gayrimenkul piyasasının kırılgan bir hale gelebileceğini belirtti.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı 4 ildeki 124 gayrimenkulü yarın satışa çıkarıyor!

T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından 4 ilde bulunan 124 gayrimenkul yarın satışa çıkarılıyor. Gayrimenkullerin satışı için müzayede yarın saat 11:00'de gerçekleştirilecek.

Gayrimenkul satanlar dikkat!

2020 yılında gayrimenkul satın alanlar bu satıştan elde ettikleri geliri 2021 Mart ayının sonuna kadar beyan etmesi gerekiyor.

Alman vatandaşları dolandırarak gayrimenkul satın alan 31 şüpheli yakalandı!

İzmir'de kurdukları çağrı merkezi ile Alman vatandaşları dolandırıp ve bu dolandırıcılıktan elde ettiği gelirlerle gayrimenkul satın aldığı iddia edilen 31 şüpheli yakalandı.

COVID-19 Türkiye gayrimenkul pazarını nasıl etkileyecek?

Colliers, 'COVID-19 Sürecinde Türkiye Gayrimenkul Piyasası Mayıs 2020' raporunda Türkiye gayrimenkul piyasasının mevcut durumu ve salgın sonrası beklentileri değerlendirildi. Rapora göre, konut piyasasında bahçe, yeşil alan gibi sosyal olanakların olduğu konut alanlarına talep artacak...

Koronavirüs İzmir'de gayrimenkul fiyatlarını nasıl etkileyecek?

İzmir Ekonomi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cumhur Coşkun Küçüközmen, Kovid-19 salgınının İzmir'de gayrimenkul sektörünü nasıl etkileyeceğine ilişkin açıklamalarda bulundu. Küçüközmen, gayrimenkul fiyatlarının düşmeyeceğini belirtti...

gayrimenkul satanların vergisi Haberi

gayrimenkul satanların vergisi

2015'te gayrimenkul satanların vergisi!

Gelir Vergisi Kanunu gereğince, taşınmaz mal ve hakların 5 yıl içerisinde elden çıkarılmasından doğan kazançlar için değer artış kazancı vergisinin ödenmesi zorunlu oluyor. 


Gayrimenkul gelir vergisi, satışı yapan ve dolayısı ile kazanç elde eden kimse tarafından ödeniyor. Vergi ödemesi kazancın elde edildiği seneyi takip eden yılda yapılıyor.


Buna göre 2015'te gayrimenkul satanların vergisi, 2016 yılında ödeniyor. Ödeme öncesinde 25 Mart'a kadar beyannamelerin verilmesi gerekiyor.


Ödemeler ise sene içerisinde iki eşit taksitte yapılabiliyor. 1. taksit ödemeleri 31 Mart'a kadar vergi dairesine yapılıyor. Verginin 2. taksitleri ise Temmuz ayında ödeniyor.


Gayrimenkul gelir vergisi ödemeleri için her sene istisna sınırı belirleniyor. Yapılan hesaplamalar doğrultusunda istisna üstündeki gelirler için değer artış kazancı vergisi ödeniyor.


Gelir Vergisi Kanununun mükerrer 80 inci maddesinin üçüncü fıkrasında yer alan...