20 / 04 / 2024

İskansız gayrimenkul alınır mı?

İskansız gayrimenkul alınır mı?

İskan ruhsatı kısaca oturma izni anlamına geliyor. İskan ruhsatı alınmamış evler aslında yasal olarak oturmaya müsait olmayan evler olarak biliniyor. Peki, İskansız gayrimenkul alınır mı? İşte konu hakkında tüm merak edilenler...



İskan belgesi, bir binanın oturum izni niteliğini taşıyor. Ruhsatlı yapılarda, inşaatın tamamlanması ile alınan iskan belgeleri, resmi olarak bina kullanımına izin verildiği anlamına geliyor. 

Binalara iskan belgesi, binaların bağlı bulunduğu belediyeler tarafından veriliyor. İnşaat firması veya yetkilisi tarafından, belediyeye dilekçe ile başvuru yapılarak iskan belgesi alınabiliyor. 

İskansız gayrimenkul alınır mı?

Başvuru sonrasında, inşaatın tamamlanmış olması, tüm prosedürlerin ruhsat ve eklerine göre tamamlanmış olması gerekiyor. Belediye görevlisi tarafından, tasdikli projeye uygunluk sağlanarak denetleme yapılıyor. İskan izni yani Yapı Kullanım Belgesi, tasdikli projeye uygun olması durumunda veriliyor. 

Bölgenin imar planı, yapı ruhsatı veya eklerine uygun şekilde yapılmayan projelere, iskan belgesi verilmiyor. Peki, İskansız gayrimenkul alınır mı? İskansız ev almanın riskleri nelerdir? 
 


Geri Dön