28 / 03 / 2024

gayrimenkul sektörü işçi alımı

gayrimenkul sektörü işçi alımı

Sosyal Güvenlik Kurumu verileri Türkiye’de işyerlerinin yüzde 65’inde 1-3 kişi çalıştığını gösteriyor. Verilere göre, gaayrimenkul faaliyetlerinde kadınlar günlük 110 TL kazanırken, erkekler 109 TL kazanıyor.

Gayrimenkul sektöründe kurallar değişti: 'Feragat Çağı' başlıyor!

Alaaddin Reklam Ajansı tarafından hazırlanan “2024 Gayrimenkul Trendleri” raporunda 2024 yılı gayrimenkul sektörü için yeni bir dönemin başlangıcı ile ilgili mesaj verildi. 

Gayrimenkul sektörü için kurul oluşturulmalı: Kiracılar ile ev sahiplerini neler bekliyor?

EVA Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Cansel Turgut Yazıcı, gayrimenkul sektörü ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. 2024'ün kiracılar için zorlu olacağına dikkat çeken Yazıcı, sektör için kurul olması gerektiğinin de altını çizdi. 

Gayrimenkul sektörü yapılarda dönüşüm için bir araya geldi! Depreme hazırlık öncelikli adım...

Gayrimenkul sektörü Yapılarda Dönüşüm Zirvesi’nde bir araya geldi. Yıldız Teknik Üniversitesi ve Odaklı Grup iş birliği ile düzenlenen “Yapılarda Dönüşüm Zirvesi” sektörün önde gelen isimlerinin katılımıyla gerçekleşti.

Gayrimenkul sektörü düşük faizli kredi beklentisi içinde!

Gayrimenkul sektöründe 2023 yılının ilk yarısını değerlendiren Gayrimenkul Hizmet Ortaklığı (GHO) Kurucusu Hasan Can Çalgır, deprem ve seçimler nedeniyle durağanlaşan piyasaların, düşük faizli kredi beklentisi içinde olduğunu dile getirdi.

GYODER’den gayrimenkul sektörü için iki yeni proje! 25 Ekim'de açıklanacak! 

“Rota Yeniden Oluşturuluyor” mottosuyla 25 Ekim 2022 tarihinde Zorlu PSM’de gerçekleşecek 17. GYODER Gayrimenkul Zirvesi’nde GYODER’in sektör paydaşlarıyla beraber gerçekleştireceği iki yeni projeye ilişkin ayrıntılar da duyurulacak.

Endeksa ve Ulvi Kocailik’ten gayrimenkul sektöründe iş birliği! Eğitimler başlıyor

Endeksa ile gayrimenkul sektörünün broker, eğitmen ve yazarlarından Ulvi Kocailik bir iş birliğine imza attı. İşte detaylar…

Çin'de gayrimenkul sektörü için kurtarma planı başlıyor! 44 milyar dolarlık gayrimenkul fonu kurulacak!

Çin'de gayrimenkul projelerin tamamlanmamasını protesto eden konut müşterilerinin başlatmış olduğu boykotun ardından ülkedeki emlak sektörünün çözülmesi için yeni bir adım atıldı. İŞte yeni planın tüm ayrıntıları...

Vedat Aşçı: Bu yıl gayrimenkul sektörü için güzel geçecek!

Gayrimenkul sektörü özellikle inşaat sektöründeki artan maliyetler nedeniyle arz ve talepte dengelerin değiştiği yeni bir dönem yaşıyor. Astaş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Aşçı iyimser. Bu yıl gayrimenkul sektörünün çok iyi bir performans ortaya koyacağını söyledi.

Gayrimenkul sektöründe yenilik zamanı!

Gayrimenkul sektörü için yeni dönem başlıyor. Gayrimenkul Yatırımcıları Derneği (GYODER) Başkanı Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kalyoncu, sektörde yatırım alanlarının çeşitleneceğini açıkladı. 

Gayrimenkul sektöründe neler değişecek?

İklim değişikliğinin kuraklık, seller, orman yangınları, müsilaj gibi olumsuz ve yıkıcı etkilerinin gayrimenkul sektöründeki tercihleri de etkiliyor. Peki gayrimenkul sektöründe neler değişecek? İşte ayrıntılar...

Kovid-19'la gayrimenkul sektöründe neler değişti?

Ankara Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Fakültesi Dekanı ve Gayrimenkul Geliştirme ve Yönetimi Bölümü Başkanı Prof. Dr. Harun Tanrıvermiş, koronavirüs salgınının gayrimenkul sektörü, satış ve kira fiyatları ve gelecekte sektörde yaşanabilecek değişikliklerle ilgili bir yazı kaleme aldı. 

2022 gayrimenkul sektörü için yeniden doğuş yılı olacak!

Tahincioğlu Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Özcan Tahincioğlu sektörle ilgili yaptığı önemli açıklamada 2022'nin gayrimenkul ve diğer sektörler için yeniden doğuş yılı olacağına inandığını söyledi.

2021 yılı gayrimenkul sektöründe büyük değişim ve dönüşüm yılı olacak!

Temelleri 23 yıl önce atılan Altın Emlak, 2021'de 30 yeni temsilcilik açmayı hedefliyor. Altın Emlak Genel Müdürü Mustafa Hakan Özelmacıklı, "2021 yılının gayrimenkul sektöründe büyük değişimin ve dönüşümün yılı olacağını söyleyebiliriz" dedi.

gayrimenkul sektörü işçi alımı Haberi

gayrimenkul sektörü işçi alımı

Sosyal Güvenlik Kurumu verilerine Türkiye’de işyerlerinin yüzde 65’inde 1-3 kişi çalışıyor. Verilere göre Türkiye’deki işyerlerinin çok büyük bir bölümü 1 veya 3 kişi arasında çalışanla devam ediyor. Günlük kazançlarda ise hava yolu taşımacılığı sektör oldu.

SSK’lı işyerleri kapsamında Mayıs 2019 itibariyle Türkiye’de toplam 1 milyon 854 bin 260 işyeri bulunuyor. Bu işyerlerinin 700 bininde sadece bir kişi çalışıyor. 2 veya 3 kişinin çalıştığı işyerlerinin sayısı ise 515 bin 48. 

SSK’lı işlerde sektörler bazında günlük kazançlarda ise en düşük ev hizmetlerinde 10 günden fazla çalışılan işlerde kazanılıyor. 

Bilimsel araştırma ve geliştirme faaliyetlerinde de kadın ve erkekler arasında gelir farkı dikkat çekiyor. Bu alanda çalışan erkeklerin günlük kazancı 339 lira olurken, kadınlarınki 263 TL de kalıyor. Kadınların günlük kazanç alanında erkekleri küçük bir farkla...