08 / 12 / 2025
fuzul

Gayrimenkul Sektöründe Farklılık Yaratmanın Önemi

Gayrimenkul Sektöründe Farklılık Yaratmanın Önemi

Türkiye’nin çelik yapı uzmanı, yeşil binalar konusunda referans projelere imza atan Akşan Yapı, 28 Mart Perşembe günü düzenlenen ‘Gayrimenkulde Liderler Zirvesi’ne katıldı

Folkart'tan gayrimenkul sektöründe yeni dönem: Villa imarlı arsa satışına başlıyor!

Gayrimenkul sektöründe uygulanmaya başlayan ‘arsa + konut’ modellerini daha güvenli ve şeffaf bir sistemle yeniden gündeme taşıyan Folkart, villa imarlı arsaların satışına İzmir Dikili Çandarlı’da başlıyor. 

Gayrimenkul sektöründeki durağanlık fiyatları baskılıyor!

Gayrimenkul sektöründe durağanlık yaşandığını dile getiren FCTU Yönetim Kurulu Başkanı Gülçin Bekem, bu durağanlığın satış ve kira fiyatlarını da baskıladığını söyledi.

İnşaat sektöründe kafalar karışık: Kat karşılığı inşaat için bir müteahhit yüzde 35, diğeri yüzde 50 pay teklif ediyor! 

İnşaat sektöründe artan maliyetler, müteahhitleri ve sektörü zorluyor. Şimdi de kat karşılığı inşaat için müteahhitlerin verdikleri teklifler gündem oldu.

Konut sektöründe 2024 yılı nasıl geçti?

Satış Çözümleri kurucusu, Motto Turkey Yönetim Kurulu üyesi Soner Keleş, gayrimenkul sektöründe 2024 yılının nasıl geçtiğini değerlendirdi.

Gayrimenkul sektöründe yeni sayfa açılıyor! Geleneksel yöntem geride kaldı!

TEKCE Operasyonlardan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Özkan Tekce, Proptech, kişiselleştirilmiş gayrimenkul hizmetlerini hızlandırdıklarını belirterek 30’dan fazla dilde hizmet verebilen 250 kişilik profesyonel kadro ile gayrimenkul sektöründe geleneksel yöntemlerin geride bırakılarak yeni sayfa açıldı

RE360 Gayrimenkul Buluşması'nın 8'incisi yapıldı: Gayrimenkul sektöründe öncelik deprem dirençli kentler! 

Türkiye'deki gayrimenkul sektörü ve paydaşlarını bir araya getiren bu yıl 8'incisi düzenlenen RE360 Gayrimenkul Buluşması'nda sektör temsilcileri önemli açıklamalarda bulundu. Gayrimenkul sektöründe önceliğin deprem dirençli kentler olduğu belirtildi. İşte ayrıntılar...

Gayrimenkul sektöründe 2025 yılı beklentileri!

Dünya gazetesi yazarı Prof. Dr. Ali Hepşen de bugünkü yazısında gayrimenkul sektörünün 2025 yılı beklentilerini yazdı. İşte Prof. Dr. Ali Hepşen’in o yazısı...

Yapay zeka gayrimenkul sektörünü nasıl değiştirecek? İşte yapay zekanın gayrimenkul sektörüne etkileri

Son yıllarda, yapay zeka teknolojisi, birçok sektörde olduğu gibi gayrimenkul dünyasında da önemli bir dönüşüm yaratmaya başladı. Peki, yapay zeka, gayrimenkul sektöründe nasıl bir devrim yaratıyor? Gayrimenkul yatırımcısı ve sektörün önde gelen isimlerinden Yusuf Boz, değerlendirdi.

Ege Yapı'dan bir ilk! Gayrimenkul sektöründe kurumsal dönüşüm başladı!

Gayrimenkul sektöründeki dönüşüme öncülük eden Ege Yapı, EY iş birliği ile kurumsal dönüşüm çalışmalarına hız verdi. 

GYODER çatısı altında gayrimenkul sektöründe kadın liderlerin rolü artırılacak! 

GYODER Başkanı Neşecan Çekici, GYODER çatısı altında, gayrimenkul sektöründe kadın liderlerin varlığını güçlendirmeyi ve sektörde çeşitliliği artırmayı hedeflediklerini belirtti.

Gayrimenkul sektörü ikinci yarıdan umutlu! Konut sektöründe hareketli günler geri geliyor!

Artan inşaat maliyetleri ve krediye erişimin zorlaşması gibi faktörlerin etkisiyle arz-talep dengesi bozulan gayrimenkul sektöründe 2024 yılının ikinci yarısından itibaren hareketlilik bekleniyor. 

Gayrimenkul sektöründe köpük balonu patladı! Nakdi olanlar için konut almanın tam zamanı!

TÜİK'in açıkladığı verilere göre inşaat maliyeti ile konut fiyat artışı makası 25 puana yaklaştı. Mühendis Kadem Ekşi verilerin ardından gayrimenkul sektörünü değerlendirdi. 

KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt gayrimenkul sektöründe kayıt dışılığın önüne geçmenin formülünü açıkladı!

KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda gayrimenkul sektöründe kayıt dışılığın önüne geçmenin formülünü açıkladı. 

Gayrimenkul Sektöründe Farklılık Yaratmanın Önemi Haberi

Gayrimenkul Sektöründe Farklılık Yaratmanın Önemi

Türkiye’nin çelik yapı uzmanı, yeşil binalar konusunda referans projelere imza atan Akşan Yapı, 28 Mart Perşembe günü düzenlenen ‘Gayrimenkulde Liderler Zirvesi’ne katıldı. Dedeman İstanbul’da gerçekleşen zirvede, Akşan Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Melih Şimşek, ‘Gayrimenkul Sektöründe Farklılık Yaratmanın Önemi’ oturumunda konuşmacı olarak yer aldı. 


Melih Şimşek gayrimenkulde farklılığın hangi konularda olması gerektiği üzerinde durduğu konuşmasında yıllara göre bir değerlendirme yaptı. Şimşek; “1999 depremi ile oluşan güvenlik bilincini 2001 ekonomik krizi ile birlikte optimize edilmiş mimari çözümler izledi. 2005’de krizden çıkışla birlikte mimaride estetik farklılıklar ortaya çıktı. 2007 yılında ÇEDBİK’in de kurulması ile çevre dostu binalar önem kazanmaya başladı. Kyoto Protolü’nün 2009’da imzalanması ile çevre konusunun önemi daha da arttı. 2012 itibariyle artık tüm bu değişimlerin bir arada sunulduğu projeler uygulanmaya başladı.” 


Şimşek:...