29 / 03 / 2024

gayrimenkul sektöründe yatırımlar

gayrimenkul sektöründe yatırımlar

Hürriyet Gazetesi köşe yazarlarından Serkan Kızılbayır bugünkü köşe yazısında gayrimenkul sektörünü ve sektörde başlayan bilinçlenmeyi kaleme aldı

Zamlar, ev almak isteyen İzmirliler'i etkileyecek!

Gözde Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Kenan Kalı: "Alüminyum, demir ve petrol fiyatlarının, son yılların en düşük seviyesine gerilediği dönemde, yüksek zamlar doğru bir yaklaşım değil.

Türkiye, gayrimenkul sektörü hariç ‘net yatırımcı’ oldu

Türkiye senenin 10 aylık döneminde gayrimenkul sektörü hariç net dış yatırımcı haline geldiği açıklandı. Buna göre, tekstil, konaklama, tarım ve madencilik gibi Türkiye’nin öne çıkan sektörlerinde yurtdışına giden doğrudan yatırım tutarının gelenden fazla olduğu görüldü. 

Gayrimenkul sektöründe ücretli çalışan sayısı 122 bin 179'a çıktı!

Emlak Uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı yaptığı açıklamada "TÜİK ücretli çalışan istatistikleri Eylül 2023 verilerine göre gayrimenkul sektöründe ücretli çalışan sayısının 122 bin 179'a ulaştığını söyledi.

Gayrimenkul sektörüne yeni soluk: RookZ! Gayrimenkulün kalesi olmaya geliyor...

Gayrimenkul sektörünün önde gelen isimlerinden TÜGEM'in Kurucusu, İTO Gayrimenkul Komite Başkanı ve NEOPRA Gayrimenkul Yatırım A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Akdoğan, sektöre yepyeni bir soluk getirecek projesi "Gayrimenkulün kalesi" sloganıyla yola çıkan RookZ için start verdi.

Gayrimenkul sektöründe yeni dönem! Krizi fırsata çevirdiler!

Minimalizmin gayrimenkul sektöründe bir yaşam tarzına dönüştüğünü söyleyen Atlas Group Yönetim Kurulu Başkanı Umut Bingöl, “Mali şartlar, ev sahibi olmayı zorlaştırıyor. İstanbul gibi büyükşehirlerdeki insanlar da daha sade ve minimalist bir yaşam biçimini seçerek, çözümü ‘tiny house’larda buluyor.

Gayrimenkul sektöründe çözüm için buluşuldu: Arabuluculuk davalarında emlak danışmanları süreci hızlandıracak! 

ATO'da gayrimenkul sektöründe ara buluculuk konularının ele alındığı "Çözüm Zirvesi" düzenlendi. ATO Başkanı Gürsel Baran, arabuluculuk davaları ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu ve emlak danışmanlarının davalardaki rollerine değindi. İşte ayrıntılar..

Gayrimenkul sektöründe 2022'de dev zarar! Tam 20 milyar 908 milyon TL!

Türkiye'deki firmaların bilançolarına göre toplam aktif büyüklükleri geçen sene 26 trilyon 351 milyar 610 milyon Türk Lirası şeklinde hesaplandı. Aktarılan detaylara göre, en yüksek net kar imalat, en yüksek net zarar ise gayrimenkul sektöründe...

Gayrimenkul sektöründe ezber bozuldu! Konut tercihleri sil baştan! 

Gayrimenkul sektöründe, arsalara olan talep yükselirken, yatırım amaçlı gayrimenkul alımları farklı yatırım araçlarına yöneldi ve yazlık kiralama alışkanlıklarında da değişiklikler yaşandı. Yani sektörde resmen ezber bozuldu. İşte ayrıntılar...

Yeşil Binalar ve Şehirler Zirvesi'nde geri sayım başladı! Gayrimenkul sektörü 7 Kasım'da buluşacak! 

Gayrimenkul sektöründe sürdürülebilirliğin önemi ve aciliyeti Çevre Dostu Yeşil Binalar Derneği ev sahipliğinde Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı desteğiyle 7 Kasım günü İstanbul’da gerçekleştirilecek olan Yeşil Binalar ve Şehirler Zirvesi’nde değerlendirilecek.

Gayrimenkul sektöründe olağan dışı fiyat artışına neden olan kişiler hakkında inceleme başlatılıyor!

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, yazılı bir açıklama yaptı. Bakan Nebati tarafından yapılan yazılı açıklamada gayrimenkul sektöründe olağandışı fiyat artışlarına dönük kapsamlı bir çalışma başlatıldığı açıklandı.

Gayrimenkul sektöründe 3'lü açmaz!

Vergi Müfettişi Ahmet Bahçeci, Dünya Gazetesi'ndeki köşesinde gayrimenkul sektöründeki açmazları kaleme aldı. İşte Ahmet Bahçeci'nin 'Gayrimenkul sektöründe üçlü açmaz' başlıklı yazısı...

Gayrimenkul sektöründe 2021'in ikinci yarısında neler yaşandı?

Colliers International tarafından Türkiye Gayrimenkul Piyasası Raporu 2021 – İkinci Yarı Raporu yayınlandı. Peki 2021 yılında gayrimenkul sektöründe neler yaşandı? İşte Colliers International tarafından hazırlanan Türkiye Gayrimenkul Piyasası Raporu 2021 – İkinci Yarı raporu...

Gayrimenkul sektöründe maliyetler yüzde 900 arttı!

Günümüzde artık birçok sektörde 100 TL'lik ciro yaratmak için ortaya çıkan giderde sınırlar gittikçe zorlandı. Örneğin, gayrimenkul sektöründe bundan sadece 2 sene önce 100 TL'lik gelir için 7 TL gider oluşurken, bu sayı 2021'de 70 TL'ye yükseldi.

Gayrimenkul sektöründe 2022 nasıl geçecek?

Gayrimenkul sektöründe yaklaşık 2 senedir pandemi etkileri konuşuluyor. Peki gayrimenkul sektörünü 2022'de neler bekliyor? Gayrimenkul sektöründe 2022 nasıl geçecek? İnşaat sektörü patronları 2022 beklentilerini ve yeni yatırımlarını açıkladı...

gayrimenkul sektöründe yatırımlar Haberi

gayrimenkul sektöründe yatırımlar

Hürriyet Gazetesi köşe yazarı Serkan Kızılbayır, "Gayrimenkul sektöründe firmalar da tüketiciler de bilinçlenmeye başladı" başlıklı yazısında gayrimenkul sektöründe 2022 hedeflerini kaleme aldı. "Malum, koronavirüs salgınıyla birlikte hayatımızdaki birçok şey çok hızlı şekilde değişti." diyere yazısına başlayan Kızılbayır devamında şunları yazdı...

Konut piyasası son aylarda oldukça hareketli. Doğal olarak kafalar karışık. En çok da ‘gayrimenkule yatırım yapılmalı mı?, ‘gayrimenkul yatırımı için geç mi kalındı?’ gibi sorular var.

SERKAN KIZILBAYIR İLE YAN KOLTUK” sohbetlerimizde, Gayrimenkul Danışmanı Burak Arpacı’yı konuk ettim. Burak Arpacı, “Her geçen gün hem inşaat firmaları hem de tüketiciler daha da bilinçlenmeye başladı” diyor ve sonra ben soruyorum o anlatıyor.

1.Bir gayrimenkulün fiyatını belirlerken nelere dikkat ediyorsunuz, en önemli faktörler nelerdir? Ev almak isteyenler neleri tercih ediyor?

Gayrimenkul sektöründe her zaman büyük...