20 / 04 / 2024

Gayrimenkul Uzmanı Köksal Ünal

Gayrimenkul Uzmanı Köksal Ünal

Gayrimenkul Uzmanı Köksal Ünal, konut teslimlerinde yüzde 18’lik KDV’nin yüzde 8 olarak uygulanmasında sürenin, yeni yatırımları canlandırmak için Eylül ayına kadar uzatılmasının yetmediğini yeni ruhsat alacaklar için de uygulanması gerektiğini bildirdi.

2017, gayrimenkulün yılı olacak!

Gayrimenkul uzmanı Köksal Ünal: “2017 yılında faizlerin düşmesi ve dövizin geldiği noktada yatırım yapılabilirlikten çıkması, 2017’yi sadece konut satışları değil, ticari gayrimenkuller ve arsa satışlarının da altın yılı yapacak”

Ankara yeniden inşa ediliyor!

Gayrimenkul Uzmanı Köksal Ünal, yoğun bir yapılaşma sürecindeki Ankara’nın yeni yerleşim bölgeleriyle hızla büyüdüğünü belirterek, “Şehri yeniliyor ve genişletiyoruz. Ankara İstanbul olma yolunda ilerliyor” dedi.

“Buralarda malda kalın” diyen gayrimenkul uzmanı yatırım için o ülkeyi işaret etti!

Ekonomik belirsizlikler karşısında kafası karışan yatırımcı parasını nerede değerlendireceğini araştırırken, gayrimenkul uzmanı Murat Gültekin bir öneri paylaştı. “Faizde asla kalmayın” diyen Gültekin, “Malda kal zinde kal” diyerek yatırım bölgelerini açıkladı.  Özellikle bir yeri işaret etti.

Ev almayı düşünenler dikkat! Gayrimenkul uzmanı açıkladı, fiyatlar işte bu tarihte artacak!

Türkiye genelinde konut fiyatlarındaki düşüş altıncı ayda da devam ederken kiralamalara da talep azaldı. Peki konut fiyatları ne zaman artacak? İşte Gayrimenkul Uzmanı Murat Gültekin'in o paylaşımı ve paylaşıma gelen yorumlar...

Gayrimenkul uzmanından çarpıcı açıklama: Her aralık ayında sıfır konutlar toplanıyor!

Gayrimenkul Değerleme Uzmanı Celal Erdoğdu TÜİK tarafından açıklanan 2023 konut satışlarını değerlendirerek her yılın aralık ayına dikkat çekerek kritik açıklamalarda bulundu.

İmarlı arsa mı, imarsız tarla mı? Uzmanı açıkladı!

Arsa ve arazi yatırımları rekor kırarken Gayrimenkul Uzmanı Murat Gültekin resmi sosyal medya hesabı üzerinden "İmarlı arsa mı, imarsız tarla mı?" diye sorarak, cevabı açıkladı. İşte Murat Gültekin'in o paylaşımı...

Köksal Granit Mermer Madencilik Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Köksal Granit Mermer Madencilik Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Eyüpsultan'da 300 bin TL sermaye bedeli ile Ali Köksal ve Ramazan Miraç Köksal ortaklığında kuruldu.

Ticari gayrimenkulün çöküşü bankalara 160 milyar dolar yük getirecek!

ABD’nin 4 büyük üniversitesi tarafından hazırlanan rapora göre ticari gayrimenkul, 2008 Büyük Mali Krizi’nden bu yana en büyük çöküşünü yaşayabilir. Bu gelişme 160 milyar dolarlık ek zararla karşılaşabilecek ABD bankaları için de kötü haber...

Gayrimenkul uzmanından konut satışı açıklaması: 2018 krizinden hallice!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) bugün konut satış rakamlarını açıkladı. 2023 Kasım'da 93 bin 514 konut satılırken Gayrimenkul uzmanı Celal Erdoğdu'dan konut satışı açıklaması geldi.

Ekin Gayrimenkul Mimarlık Proje Danışmanlık Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Ekin Gayrimenkul Mimarlık Proje Danışmanlık Dış Ticaret Limited Şirketi bugün Maltepe'de 600 bin TL sermaye bedeli ile Düzgün Dalga, Ertan Çağlın ve M. Mustafa Baytok ortaklığında kuruldu.

Fed'den gayrimenkul sıkıntıları ve yükselen faiz oranları nedeniyle olası banka kayıpları için uyarı!

Federal Rezerv, Perşembe günü yayınlamış olduğu altı aylık denetim raporuna göre, ticari gayrimenkul sektöründe yaşanan baskılar ve artan faiz oranları sebebiyle bankalardaki potansiyel kayıplar konusu ile ilgili uyarı yaptı.

Deutsche Pfandbriefbank ABD'deki ticari gayrimenkul sıkıntılar için kâr tahminini revize etti!

Deutsche Pfandbriefbank (PBB), ABD ticari gayrimenkul piyasasının kötüleşmesi nedeniyle yıllık vergi öncesi kar tahminlerini önemli ölçüde düşürdüğünü duyurdu. Banka, sert bir kar uyarısı yaparak risk karşılıklarını artırdı ve bu gelişmenin ardından hisseleri %14 oranında değer kaybetti.

Ploutos Gayrimenkul İç Mimarlık Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Ploutos Gayrimenkul İç Mimarlık Ticaret Anonim Şirketi bugün Şişli'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Eyüp Ersin tarafından kuruldu.

Çepoğlu Gayrimenkul Mimarlık Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu! 

Çepoğlu Gayrimenkul Mimarlık Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Sancaktepe'de 2 milyon TL sermaye bedeli ile Ahmet Mahmutçepoğlu, Ali Kemal Mahmutçepoğlu ve Yusuf Mahmutçepoğlu ortaklığında kuruldu.

Satılık ve kiralık konut fiyatlarında son dakika müjdesi! Ev alacaklar dikkat: Fiyatlar düşecek mi? 

Yeni ev almak isteyen milyonlarca kişi, konut fiyatlarının düşüp düşmeyeceğini merak ediyor. Gayrimenkul Uzmanı Esat Demir, konu ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Peki satılık ve kiralık konut fiyatları düşecek mi?

Gayrimenkul Uzmanı Köksal Ünal Haberi

Gayrimenkul Uzmanı Köksal Ünal

Gayrimenkul Uzmanı Köksal Ünal, yeni inşaat yatırımlarının önünü açmak için konut teslimlerinde uygulanan geçici KDV indiriminin süresinin yetmeyeceğini yıl sonuna kadar uzatılmasının ve bu yılda ruhsat alan firmalara uygulanması gerektiğini söyledi.

Gayrimenkul Uzmanı Köksal Ünal konuyla ilgili yaptığı değerlendirmede, KDV indirimi uygulamasında zamanlamaya işaret ederek, indirimin zaten üretilmiş konutlara değil, sektörü canlandırmak için yeni başlayacak inşaat yatırımlarına yönelik olması gerektiğini vurguladı. KDV indiriminin süresinin, 2017 sonuna kadar yapı ruhsatı alacakları kapsayacak şekilde uzatılmasının yeni inşaat yatırımlarını teşvik edeceğini vurgulayan Ünal, “Burada yeni yapı ruhsatı alacak, yeni başlayacak inşaat yatırımlarının kapsanması lazım. Diğeri zaten yapılmış bir yapı ve bu muafiyet onun için değil asıl yeni başlayacaklar için önemli. Asıl mesele yeni başlayacak inşaatların önünü açmak” diye konuştu. Ünal, “Süre uzarsa, inşaat...