29 / 03 / 2024

Gayrimenkul yatırımı hakkında doğru bilinen 5 yanlış

Gayrimenkul yatırımı hakkında doğru bilinen 5 yanlış

Ülkemizde önemli bir yatırım aracı olarak görülen gayrimenkul hakkında RE/MAX Türkiye, yatırımcıları kulaktan dolma bilgileri uygulama konusunda uyarıyor. Gökhan Karahan, gayrimenkul yatırımı hakkında doğru bilinen yanlışları açığa çıkarıyor.

Gökhan Yıldız kimdir? Gökhan Yıldız, Kalyon Gayrimenkul Yatırım’da icra kurulu üyesi oldu!

Gökhan Yıldız kimdir? , Gökhan Yıldız ne iş yapmaktadır? Kalyon Gayrimenkul Yatırım İcra kurulu üyesi olan Gökhan Yıldız hakkında merak edilenler.

İstanbul, gayrimenkul yatırımında Avrupa’nın 30’uncusu!

2024 yılı için gayrimenkul sektörünün nabzını tutan “Gayrimenkulde Gelişen Trendler Avrupa 2024” raporunda Paris, Londra, ve Madrid’in başını çektiği listede İstanbul, gayrimenkul yatırımında Avrupa’nın 30’uncusu oldu.

Vera Konsept Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, 27 Ekim'de işlem görmeye başlayacak

Vera Konsept Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO) payları 27 Eki 2023 tarihinden itibaren Yıldız Pazar'da işlem görmeye başlayacak. VRGYO işlem koduyla başlacak olan arz hakkında merak edilenler.

Pera Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO) Yönetim Kurulu Komitelerini belirledi!

Pera Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO) Kamuyu Aydınlatma Platformu'da (KAP)Kurumsal Yönetim Komitesi hakkında açıklama yaptı. İşte detaylar...

Ruslar gayrimenkul yatırımında Türkiye'den vazgeçmiyor!

Uluslararası seyahat kısıtlamasının kalkmasının ardından Rusya vatandaşları yurt dışında gayrimenkul yatırımı yapmaya başladı. Ülke vatandaşları en çok Türkiye'de gayrimenkul yatırımı yapıyor. 

Galatasaray, Dijital AŞ, Pazarlama AŞ ve Gayrimenkul Yatırım ve Geliştirme AŞ'yi tek çatı altında topluyor!

Cemal Özgörkey yaptığı açıklamada, Galatasaray Kulübü bünyesinde yer alan Dijital AŞ, Pazarlama AŞ ile Gayrimenkul Yatırım ve Geliştirme AŞ'yi tek bir çatı altında toplayacaklarını söyledi.

Antalya'da gayrimenkul yatırımında en dikkat çeken bölgeler!

Türk Emlak Haber Ajansı Antalya Bölge Temsilcisi İlker Ay, Türkiye'nin turizm kentlerinden Antalya'nın gayrimenkul yatırımında en dikkat çeken bölgelerini sıraladı.

Özkanca Gayrimenkul Yatırım İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Özkanca Gayrimenkul Yatırım İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Maltepe'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Ahsen Özkanca, Çağlar Özyürek ve Hakkı Özkanca ortaklığında kuruldu.

Türkiye gayrimenkul yatırımında güvenli liman oldu!

ART Group Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Taşkın, "Türkiye, gayrimenkul yatırımında da ön plana çıkıyor. Yabancı alıcı gayrimenkul yatırımlarını Türkiye’ye kaydırıyor" dedi...

Gayrimenkul yatırımında avantajlı yöntem: Gayrimenkul Yatırım Fonu!

Az bilinen ama birçok avantaja sahip olan bir yatırım enstrümanı olan Gayrimenkul Yatırım Fonu, gayrimenkul yatırımında avantajlı yöntem olarak öne çıkıyor...

Yurt dışında gayrimenkul yatırımı yapmak isteyenlere tavsiyeler!

İşadamı Gürkan Gülay, yurt dışında gayrimenkul yatırımı yapmak isteyen girişimciler için Karadağ'ı işaret etti.

Gayrimenkul Yatırım Fonları’nda ayni sermaye imkanı!

Resmi Gazete’de yayımlanan SPK Tebliği ile Gayrimenkul Yatırım Fonları nakdi nakdi sermaye ile kurulabileceği gibi katılımcıların kendi mülkiyetinde olan gayrimenkullerin ayni sermaye şeklinde konulması ile de kurulabilecek. 

Gayrimenkul yatırım fonlarında yeni düzenleme!

Gayrimenkul Yatırım Fonlarına İlişkin Esaslar Tebliği kapsamında yeni düzenlemeler yapıldı. Buna göre, satışlar 6 ay içinde başlayabilecek, Yapı kayıt belgesi alınan yapılar da fon portföyüne alınabilecek...

Gayrimenkul yatırımı hakkında doğru bilinen 5 yanlış Haberi

Gayrimenkul yatırımı hakkında doğru bilinen 5 yanlış

Ülkemizde önemli bir yatırım aracı olarak görülen gayrimenkul hakkında RE/MAX Türkiye, yatırımcıları kulaktan dolma bilgileri uygulama konusunda uyarıyor.  RE/MAX Türkiye Pazarlama Direktörü Gökhan Karahan, gayrimenkul yatırımı hakkında doğru bilinen yanlışları açığa çıkarıyor ve yatırımcılara tavsiyelerde bulunuyor.  Ağızdan ağıza dolaşan bazı şehir efsaneleri gayrimenkul yatırımı yapmak isteyenleri etkisi altına alabiliyor ve yatırımcıları bu düşünceden uzaklaştırabiliyor. Hayatının yatırım fırsatını kaçırmak istemeyenlere yönelik RE/MAX Türkiye Pazarlama Direktörü Gökhan Karahan, verdiği tavsiyelerle yatırımcılara yol gösteriyor.


1. “Aylık geliriniz çok yüksek olmalı”


Bu önyargının 80 ve 90'lardaki memur kooperatifleri ile kırılmış olması gerekirdi ancak önyargılar kolay oluşur ve zor yıkılır. Harcamalar iyi dengelenir ve geleceğe güvenle bakılabilir ise orta gelirle zorlanmadan bir gayrimenkul yatırımı yapılabilir. Uygun yatırım bulunduktan sonra bankalar ve firmaların teklifleri içinde mutlaka gelire...