23 / 04 / 2024

Gayrimenkulde kadın çalışanlar

Gayrimenkulde kadın çalışanlar

Türkiye’deki gayrimenkul sektöründe çalışan kadınlara yönelik yapılan ‘Maskülen Sektörde Kadın Olmak" araştırmasının sonuçları açıklandı. Verilere göre; gayrimenkul sektöründe çalışanların yüzde 29'unu kadınlar oluşturuyor.

Asgari ücret çalışanların eline geçmeden 15 dolar eridi! 

Son zamanlarda gündemden düşmeyen asgari ücret çalışanların eline geçmeden erimeye başladı. Günden güne eriyen asgari ücret sosyal medyada da viral oldu. Peki asgari ücret ne kadar eridi? Asgari ücret ne kadar değer kaybetti? Güncel asgari ücret kaç dolar ediyor? İşte merak edilen soruların yanıtlar

Aylık 70 bin liraya çalışacak usta bulamayan kadın müteahhit inşaatta ustalığa başladı!

Türkiye genelinde inşaat sektöründe yaşanan usta sıkıntısı, işverenleri zor durumda bırakıyor. Sakarya'da kadın müteahhit aylık 70 bin liraya çalışacak usta bulamayınca kendisi inşaatta ustalığa başladı. 

İŞKUR açıkladı! Hastane ve sağlık kurumlarına kadın erkek personel alınacak...

Hastane personel alımlarına hakkında yapılan açıklama kapsamında, aktarılan son habere göre İŞKUR üzerinden hastane personeli alımı başladığı açıklandı. Buna göre, hastane ve sağlık kurumlarına 18-57 yaş arası kadın erkek personel alımı gerçekleştirilecek. İşte detaylar...

Konut kira artışları turizm çalışanlarını da vurdu! Lojman sorunları gittikçe büyüyor!

Ev kiralarının yüksek olması nedeniyle, barınma sorunu yaşayan turizm çalışanları, çalışmak istedikleri tesisin ilk olarak lojmanı olup olmadığını soruyor. 

Kamu kuruluşuna, kadın erkek sözleşmeli personel alımı yapılacak...

Kamu kurumunda çalışmak isteyenler adaylar için  yeni bir personel alım duyurusu daha yapıldı. Buna göre kadın ve erkek personel alımı yapılacağı kaydedildi. İşte haberin detayları...

KPSS puanı ile üniversiteye kadın erkek personel alımları yapılacak!

Personel alımı haberi bekleyenlere yine güzel bir haber geldi. Yapılan açıklama kapsamında aktarılan son habere göre Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında üniversite personel alım ilanı açıklandı. Sözleşmeli olarak yapılacak personel alımına kadın erkek başvuru yapılabileceği bildirildi.

Özel sektörün gözü zamlı maaşlarda! Özel sektör çalışanlarına ne kadar zam gelecek? 

Milyonlarca çalışanın gözü ocak ayında yapılacak olan zamlarda. Asgari ücrete dair tahminler peş peşe gelirken özel sektör çalışanları ne kadar maaş alacağını merak ediyor. Peki özel sektör çalışanlarına ne kadar zam gelecek? İşte kulislerde konuşulan o rakamlar...

KPSS'den düşük puan alanlara son dakika müjdesi! Kadın ve erkek tam 200 yeni itfaiye eri alınacak!

KPSS'den düşük puan alanların beklediği müjde sonunda geldi. Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, kadın ve erkek tam 200 yeni itfaiye eri alınacağı belirtildi.

Polis Meslek Yüksekokulu (PMYO) 2 bin erkek, 500 kadın öğrenci alımı yapacak! İşte başvuru tarihi ve tüm detayları...

Polis Meslek Yüksekokulu (PMYO) 2 bin erkek, 500 kadın öğrenci alımı yapacağını duyurdu. Peki, başvurular başladı mı, başvuru şartları belli oldu mu? İşte detaylar...

Çalışanların maaşlarına asgari ücret düzenlemesi! Zam yapılmayanın da maaşı artacak! İşte o artış rakamları...

Geçtiğimiz sene başlayan yeni vergi sistemiyle, asgari ücrete yapılan artıştan ücret ve maaş geliri elde eden diğer çalışanlar da faydalanabilecek. Peki çalışanların maaşları ne kadar artacak? 

Özel sektör çalışanlarına yüzde 30 zam! Özel sektörde yeni maaşlar ne kadar olacak? Çalışanlar hemen bakın!

Asgari ücret net 11 bin 402 TL, en düşük memur maaşı da 22 bin TL oldu. Bu rakamların açıklanmasının ardından, özel sektör zamları merak konusu oldu. Peki özel sektör çalışanlarına ne kadar zam yapılacak?

Ev kadını ve anneler müjde! Yeni emeklilik sistemi yüz güldürecek, çalışan çalışmayan her kadın faydalanacak...

Aile ve Gençlik Bankası'nın kurulmasından sonra ev hanımlarının sosyal güvencesi ve erken emekliliğini sağlayacak sistem için çalışmalar hızlandırılacak. Bu kapsamda milyonlarca ev kadını ve anne emekliliğe kavuşacak.

Özel sektör çalışanlarının zam oranı ne kadar olacak? Uzman isim resmen rakam verdi! Maaşlar tam bu kadar artacak! 

Yeminli Mali Müşavir Ahmet Kurtuluş, özel sektör çalışanlarının zam oranı ile ilgili konuştu. İşte ayrıntılar...

Gayrimenkulde kadın çalışanlar Haberi

Gayrimenkulde kadın çalışanlar

Türkiye gayrimenkul sektöründe çalışan kadınların profillerinin oluşturulması ve sektörde çalışan kadınların kariyer gelişimlerinin, beklentilerinin belirlenmesi, engeller ve motivasyon faktörlerinin tespit edilmesi için düzenlenen araştırma, ULI Türkiye (Urban Land Institute) çatısı altında ve WLI (ULI’ın uluslararası kadın liderler inisiyatifi) Türkiye kolu olarak kurulan,sektörün önemli STK’larını kadın başlığı altında bir araya getiren ve sektörünlider kadın çalışanlarından meydana gelen Gayrimenkulde Kadın Liderler Platformu adına ERA Research & Consultancy ve XSights Araştırma & Danışmanlık tarafından toplam dört aşamalı bir araştırma serisi olarak yapıldı. 

Beyaz Gazete'de yer alan habere göre; değerli sektör kuruluşları tarafından desteklenen araştırmada, kantitatif araştırma yöntemlerinden online görüşmeler, workshop, derinlemesine görüşmeler ve grup tartışma teknikleri kullanıldı. Araştırma serisi 2018-2019 yıllarını kapsıyor.

Sektör çalışanı 436 kadın ile online anket yöntemiyle düzenlenen kapsamlı araştırma verilerine bakıldığında, Türkiye'deki gayrimenkul...