25 / 04 / 2024

gayrimenkulde TL dönemi

gayrimenkulde TL dönemi

Gayrimenkulde dolardan TL'ye dönüldü. Merkezi bölgelerde ve lüks gayrimenkullerde görülen 'döviz üzerinden satış ve kiralama' neredeyse bitme noktasına geldi...

Gayrimenkulde alırken kazanma dönemi başladı

Gayrimenkul piyasasında yaşanan durgunluğun alım için bir fırsat olduğunu belirten Emart Gayrimenkul kurucusu Arzu Turan, nakit sıkıntısı nedeniyle pazarlık yapma şansının yüksek olduğunu söyledi. Turan yatırımcılar için tam bir fırsat dönemi olduğuna dikkat çekti.

Gayrimenkulde 3 fiyat dönemi!

Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, "Gayrimenkulde 3 fiyat dönemi" başlıklı analizini kaleme aldı. İşte Kireçci'nin  o analizi...

Hazine ve Maliye Bakanlığı, Haziran-Ağustos dönemi için 215 milyar liralık iç borçlanma stratejisini açıkladı

Hazine ve Maliye Bakanlığı, Haziran-Ağustos dönemi iç borçlanma stratejisini açıkladı. Bakanlık, bu dönemde 311,2 milyar TL'lik iç borç servisine karşılık, 215 milyar TL'lik iç borçlanma gerçekleştirecek.

Gayrimenkulde kur korumalı yatırım dönemi başladı!

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen gayrimenkul sektöründe kur korumalı yatırım dönemi başladı. 

Sahibinden kiralık veya satılık dönemi sona mı eriyor?

Taşınmaz Ticareti Yönetmeliği kapsamında 'sahibinden kiralık veya satılık dönemi'nin sona ereceği söyleniyor. Buna göre sahibinden ev almak ya da kiralamak isteyenler 25 bin TL'lik ceza geliyor.

Kira geliri beyanname dönemi başladı!

İş yeri ve meskeninden kira geliri elde edenler için beyan dönemi bugün başladı. 2018'de kiraladığı konuttan 4 bin 400 TL'nin, iş yerinden ise 34 bin liranın üzerinde kira geliri olanlar 25 Mart'a kadar beyan vermek zorunda...

Skyland İstanbul’da tek anahtar dönemi başladı!

Eroğlu Yapı tarafından hayata geçirilen Skyland İstanbul’da en cazip yatırım için tek anahtar dönemi başladı. Proje kapsamında rezidanslar, 0.98 faizli 120 ay 5 bin 300 TL taksit seçeneği ile, ofisler ise 2 bin 50 faizli 60 ay 9 bin 700 TL taksitle satılıyor.

5 maddede gayrimenkul sözleşmelerinde döviz yasağı!

Döviz cinsinden ve dövize endeksli sözleşmelerde TL dönemi başladı. Peki, alınan döviz yasağı kararı kimleri ilgilendiriyor? Kimler gayrimenkulde döviz kullanımına devam edebilecek?

Gayrimenkul sözleşmelerinde döviz dönemi bitti!

Gayrimenkul sözleşmelerinde TL dönemi resmen başladı. TL ile sözleşme için taraflar arasında anlaşma sağlanamazsa 2 Ocak 2018 öncesindeki sözleşmeler için 2 Ocak Merkez Bankası efektif kuru dikkate alınacak..

TL ile sözleşme dönemi başladı!

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından hazırlanan ‘Türk Parası Kıymetini Koruma Hakkında 32 Sayılı Karara İlişkin Tebliğ’de Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ Taslağı bugün Resmi Gazete'de yayınladı. Karar ile birlikte sözleşmelerde TL dönemi başladı. 

 8 soruda gayrimenkulde TL dönemi!

Cumhurbaşkanı kararı ile, ev, dükkan, mağaza, işyeri alım satımı ve kiralamalarının dövizle yapılması geçtiğimiz haftalarda yasaklandı. Bugün karar Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe girdi. 

TOKİ Sivas Divriği 2. Etap'ta teslim dönemi sona eriyor!

TOKİ Divriği projesinde yer alan konutlar için teslim dönemi bugün itibariyle sona eriyor. Projedeki konutların fiyatları 89 bin 429 TL ile 170 bin 914 TL arasında değişiyor.

Kirada TL dönemi sektörde bayram havası yarattı!

Dövizle kiraya Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan müdahale etti. Buna göre dövizle yapılan işlemlerin tamamı bir ay içerisinde TL’ye dönecek. Kur kıskacından çıkmaya hazırlanan sektörlerde ise tam bir bayram havası var.

gayrimenkulde TL dönemi Haberi

gayrimenkulde TL dönemi

Emlak piyasasına döviz üzerinden arz edilen taşınmazlar bir bir Türk Lirası'na dönüyor. Yapılan araştırmaya göre, özellikle merkezi bölgelerde ve lüks gayrimenkullerde görülen 'döviz üzerinden satış ve kiralama' neredeyse bitme noktasına geldi.

Dünya'dan Uğurcan Gökçen'in haberine göre, döviz kurlarındaki sert yükseliş, satışlarını dolar ile gerçekleştiren gayrimenkul sektörü temsilcilerini zorladı. Lüks konut ve işyeri piyasasında tabiri caizse taşlar yerinden oynadı. TL üzerinden bile fiyatlarda artışa gitmenin çok zor olduğu bu dönemde dolar ile satış yapan üreticiler ve mülk sahipleri çözümü yerli paraya dönmekte buldu. Satışların dolarla yapılmasının kârı daha da artıracağı düşünülse de piyasa şartları bunu imkansız hale getirdi.

Dövizdeki yukarı yönlü hareketlilik sonrası özellikle perakende sektörü tarafından tepki gören 'dolar ile satış ve kiralama' dibe vurdu. Tapusor.com'un verileri kullanılarak yapılan araştırmaya göre,...