20 / 04 / 2024

Gayrimenkule konan haciz mal paylaşımına engel olur mu

Gayrimenkule konan haciz mal paylaşımına engel olur mu

Posta yazarı Tamer Heper, okuyucusunun '10 bin 600 TL devremülk borcumuzdan dolayı tüm gayrimenkullerimize haciz/şerh koyuldu . 60 dönüm tarlamız var, bunu kardeşimle bölüşmek istiyoruz. Haciz/şerh buna mani olur mu?' sorusunu yanıtladı.

Hisseli gayrimenkule haciz konur mu?

Posta yazarı Tamer Heper 'Aileden birine haber kağıdı geldi. Müştereken malik olunan tarladaki hissesi için ipotek-haciz yazıyor. Malikin haberi olmadan ipotek koyulur mu? Haciz ise bunun satışı halinde tarla nasıl bölünür? Diğer ortakların hakları ne olur?' sorusunu cevapladı.

Gayrimenkule konan haciz mal paylaşımına engel olur mu?

Posta yazarı Tamer Heper, okuyucusunun '10 bin 600 TL devremülk borcumuzdan dolayı tüm gayrimenkullerimize haciz/şerh koyuldu . 60 dönüm tarlamız var, bunu kardeşimle bölüşmek istiyoruz. Haciz/şerh buna mani olur mu?' sorusunu yanıtladı.

Gayrimenkule haciz sınırı!

Zamanında ödenmeyen borçlar nedeniyle alacaklıların yasal yollara başvurup haciz işlemi başlatmasına sınır getiriliyor. Borçlunun evi, ancak evin kıymeti fazla ise yeni bir ev alabilecek miktar borçluya bırakılarak haczedilecek.

Tapuda yeni dönem başlıyor!

Tapuda miras için veraset ve intikalde kağıt yerine online döneme geçiliyor. İşlem yapılırken 59 yıllık kayıtları incelenmeyecek, vatandaşın işi anında yapılacak. Gayrimenkule e-haciz uygulaması da gelecek.

Kanlıca'daki Ethem Pertev Yalısı 300 bin dolara onarılacak!

İstanbul Kanlıca'da "Süslü Yalı" olarak da bilinen Ethem Pertev Yalısı'na 21 Temmuz'da çarpan Sierra Leone bandıralı 'Majed and Randy' isimli kuru yük gemisine konan haciz kararı kaldırıldı.

Yabancı yatırımın 3'te 1'i gayrimenkule geldi!

Geçen yıl gelen 12.5 milyar dolarlık yabancı yatırımın 3'te 1'inin gayrimenkule geldiğine işaret eden YASED Başkanı Ahmet Erdem, "Gayrimenkule karşı değiliz ama payının yükseldiği döneme dikkat etmek gerek" dedi.

Mustafa Baygan: Tüketicinin gayrimenkule güveni her zaman tam!

ERA Türkiye Koordinatörü Mustafa Baygan, inşaata olan güven artışını 'Emlak sektörüne güven hiç bitmez" şeklinde yorumladı. Baygan "Kimse ağzına balon kelimesini almasın, tüketicinin gayrimenkule güveni her zaman tam" dedi.

Anayasa Mahkemesi'nden belediyelerin haciz işlemlerine yönelik iptal kararı!

Anayasa Mahkemesi, belediyelerin sadece kendi gösterdikleri mallarına haciz konulabileceğine ve bu işlemin kamu hizmetini aksatacak şekilde yapılamayacağına ilişkin kanun hükümlerini iptal etti.

137 bin yabancı Türkiye'de gayrimenkule yatırım yaptı!

Türkiye’de gayrimenkule yatırım yapan yabancı sayısı 136 bin 967 kişiye ulaştı.Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünün verilerine göre, Türkiye’de gayrimenkul sahibi yabancıların başında İngilizler ve Ruslar geliyor.

Nurgül Yeşilçay, kazancını gayrimenkule yatırıyor!

‘Paramparça’ dizisi sezon finali yapan Nurgül Yeşilçay, kazancını gayrimenkule yatırıyor. Güzel oyuncunun son olarak Gümüşlük sırtlarından üç daire birden alarak 600 bin lira ödediği öğrenildi.

2000 yılında İş Bankası, Intercontinental Oteli'ne haciz koymuş!

2000 yılında İş Bankası, 32 milyon dolarlık (22 trilyon lira) alacağını tahsil etmek Ceylan Ailesi'nin sahibi olduğu Taksim'deki Ceylan Intercontinental Oteli'nin ekonomik değeri olan taşınır mallarına haciz koymuş.

İpotekli eve haciz konur mu?

İpotek, doğmuş veya ileride doğması muhtemel bir borç için bir taşınmaz malın teminat olarak gösterilmesi olarak ifade ediliyor. Peki, ipotekli taşınmazlar hacze konu olabilir mi? İpotekli eve haciz konur mu?

Rafet El Roman'ın Beyoğlu ofisine haciz geldi!

Boşanınca ortak oldukları müzik şirketinden hakkını alamayan Tuğba Altıntop, eski eşine tazminat davası açtı. Rafet El Roman parayı ödemeyince ofisini haciz memurları bastı.

Gayrimenkule konan haciz mal paylaşımına engel olur mu Haberi

Gayrimenkule konan haciz mal paylaşımına engel olur mu

Posta köşe yazarı Tamer Heper, bugünkü yazısında bir okuyucusunun  '10 bin 600 TL devremülk borcumuzdan dolayı tüm gayrimenkullerimize haciz/şerh koyuldu . 60 dönüm tarlamız var, bunu kardeşimle bölüşmek istiyoruz. Haciz/şerh buna mani olur mu?' sorusuna cevap verdi. İşte Tamer Heper'in yazısı...

10 bin 600 TL devremülk borcumuzdan dolayı tüm gayrimenkullerimize haciz/şerh koyuldu . 60 dönüm tarlamız var, bunu kardeşimle bölüşmek istiyoruz. Haciz/şerh buna mani olur mu? ● M.T.

★ ★ ★ ★ ★

Devremülk nedeni ile borçlanılmış, sonra borç kesinleşmiş ki haciz tatbik olunmuş. Bir kimsenin borçlanması halinde sadece borca neden olan mala haciz tatbik edilmez. Borçlunun borca yeter malına haciz tatbik edilir. Şimdi olaya bakalım.

Borç 10.600 TL. Burada haciz tatbikinden maksat, alacaklının alacağını tahsil. Düşünebiliyor musunuz 60 dönümlük bir arazi...