25 / 04 / 2024

Gayrimenkullerin satışından doğan vergiler

Gayrimenkullerin satışından doğan vergiler

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun açıkladığı ekonomide eylem planları arasında ilk evini alacak olanlara, evleneceklere ve eğitim parası biriktirmeye çalışanlara devlet teşviği verileceğine yönelik bir madde de yer aldı.

Avukat Kadir Kurtuluş: İlk evini alacak olanlara teşvik mi geliyor?

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun açıkladığı ekonomide eylem planları arasında ilk evini alacak olanlara, evleneceklere ve eğitim parası biriktirmeye çalışanlara devlet teşviği verileceğine yönelik bir madde de yer aldı.

1.2 milyar dolarlık uluslararası doğrudan yatırımın, 256 milyon doları yabancılara gayrimenkul satışından!

Uluslararası Yatırımcılar Derneği (YASED), 2023 Kasım'da Türkiye'ye 1 milyar 260 milyon dolar değerinde uluslararası doğrudan yatırım (UDY) girişi olduğunu, bunun 256 milyon dolarının yabancılara gayrimenkul satışından oluştuğunu açıkladı. 

Doğanşehir'de deprem konutlarından 350'si ay sonuna kadar tamamlanacak

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat 2023'te meydana gelen depremlerin yıkıma neden olduğu Malatya'nın Doğanşehir ilçesinde, martta temelleri atılan deprem konutlarından 350'sinin, ay sonunda hak sahiplerine teslim edilmesi planlandığı açıklandı. İşte haberin detayları...

1,2 milyar dolarlık uluslararası doğrudan yatırımın 223 milyon doları yabancıya gayrimenkul satışından!

Uluslararası Yatırımcılar Derneği tarafından açıklanan rakamlara göre, Ekim'deki 1,2 milyar dolarlık uluslararası doğrudan yatırımın 223 milyon doları yabancıya gayrimenkul satışından geldi. İşte o rakamlar...

Malatya Doğanşehir'deki 350 deprem konutu teslime hazırlanıyor!

Kahramanmaraş merkezli olarak 6 Şubat tarihinde yaşanan depremlerin yıkıma sebep olduğu Malatya'nın Doğanşehir ilçesinde, Mart ayında temelleri atılan deprem konutlarından 350'sinin gelecek ay hak sahiplerine teslim edilmesi hedefleniyor.

Doğan Akiz Hafriyat Gıda İnşaat Nakliyat Ticaret Limited Şirketi Kuruldu!

Doğan Akiz Hafriyat Gıda İnşaat Nakliyat Ticaret Limited Şirketi Kağıthane’de 200.00,00 TL sermeye bedeli ile Ramazan Doğan tarafından kuruldu.

Doğan İnternational İç Ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Doğan İnternational İç Ve Dış Ticaret Limited Şirketi Arnavutköy'de 2 milyon TL sermaye bedeli ile Metin Doğan tarafından kuruldu.

Malatya Doğanşehir'de depremzedeler için yapılan kalıcı konutlar hızla yükseliyor!

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat 2023 tarihindeki depremlerin büyük yıkıma sebep olduğu Malatya'nın Doğanşehir ilçesinde Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından afetzedeler için inşa dilen kalıcı konutlar hızla yükseliyor.

Doğan Mikro İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Doğan Mikro İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Pendik'te 5 milyon TL sermaye bedeli ile Doğan Taşova tarafından kuruldu.

Doğan Holding'den dev satış! Akaryakıt firması elden çıkıyor

Doğan Holding, Aytemiz'deki yüzde 50 payını Tatneft'e satacak. Tatneft'in, ayrıca Aytemiz'in diğer yüzde 50 hissesini de satın alacağı açıklandı. Satışın toplam değeri 320 milyon dolar olacağı ifade edildi.

Yhym Doğan İnşaat Gıda Tekstil Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Yhym Doğan İnşaat Gıda Tekstil Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Esenyurt'ta Erol Doğan tarafından kuruldu.

Doğan Holding’ten sürpriz satış. Bu haber piyasayı alt üst edecek!

Doğan Holding şirketi, Türkiye’nin lider çelik halat ve tel üreticisi olan Çelik Halat’taki hisselerinin tamamını Artaş İnşaat ve Betatrans Lojistik şirketlerine satmak üzere anlaşmaya vardı. Holding, hisselerinin yüzde 75’ini Artaş İnşaat’a kalan kısmını ise Betatrans Lojistik ve de Ticaret A.Ş’ye

Royalworld Artane Villaları satışa çıktı! Doğanın içinde yeni bir yaşam başlıyor!

Royalworld Artane Villaları'nda satışlar 10 gün önce başladı. "Doğanın içinde yeni bir yaşam başlıyor" sloganıyla tanıtılan projede 5+2 tripleks 28 villa bulunuyor. 

Doğan İnternational İnşaat Limited Şirketi kuruldu!

Doğan İnternational İnşaat Limited Şirketi Ümöraniye'de Vladıslav Bocharov tarafından kuruldu.

Gayrimenkullerin satışından doğan vergiler Haberi

Gayrimenkullerin satışından doğan vergiler

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun açıkladığı ekonomide eylem planları arasında ilk evini alacak olanlara, evleneceklere ve eğitim parası biriktirmeye çalışanlara devlet teşviği verileceğine yönelik bir madde de yer aldı. Gayrimenkul Hukuku alanında uzman Avukat Kadir Kurtuluş bu açıklamayı şöyle yorumladı:


‘’ Türkiye'de vergi gelirleri önemli bir yer tutmaktadır. Mevcut sistemde gayrimenkul alım-satımı sırasında ticari faaliyet kapsamında değerlendirilmeyen gayrimenkullerin satışından doğan vergiler daha çok alıcı tarafın değil de satıcı tarafın yükümlülüğündedir. Buna göre satıcı taraf, iktisap tarihinden başlayarak beş yıl içinde gayrimenkulün elden çıkarılmasından doğan değer artış kazancında edindiği değerin vergisini ödemek durumundadır. (GVK Mükerrer Madde80/6) Ancak bunun istisnası; Miras veya bağış yolu ile edinilen gayrimenkuller, hangi süre içinde ve kaç liraya satılırsa satılsın, “değer artışı kazancı” olarak gelir vergisine tabi tutulmaz. (GVK...