26 / 04 / 2024

Gaziantep Düğmeci Mahallesi yenileme projesi

Gaziantep Düğmeci Mahallesi yenileme projesi

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, tarihi, kültürel mirasın korunması ve yaşatılması için “Sokak Sağlıklaştırma Projesini” hazırladı.

Gaziantep Güney Riva satışa çıktı! Yeni proje!

Metkan Yapı tarafından Gaziantep Şehitkamil İbrahimli Mahallesi'nde yükselen Güney Riva evleri satışa çıktı. Peki Güney Riva evleri ne kadar? Güney Riva evleri ile ilgili ayrıntılar...

Belediye 8 kat imarlı arsa satacak!

Samsun İli Canik Belediye Başkanlığı, Samsun Canik ilçesi Düvecik Mahallesi'nde yer alan 8 kat imarlı arsayı satışa çıkardı. 

O ilde KDV ve tapu harcından muaf imarlı arsa fırsatı! Bu tarihi sakın kaçırmayın!

Milas Kaymakamlığı Milli Emlak Müdürlüğü, Milas Dörttepe Mahallesi'nde yer alan arsa için satış ihalesi düzenliyor. 

İzmir'de satılık arazi fırsatı! İhalesi 31 Ocak'ta!

İzmir İli Kınık Belediye Başkanlığı, İzmir Kınık Dündarlı Mahallesi'nde yer alan arazi için satış ihalesi düzenliyor. Merakla beklenen ihale 31 Ocak 2023 tarihinde yapılacak.

Gaziantep Büyükşehir'den konut imarlı arsa fırsatı!

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Gaziantep Burçkarakuyu Mahallesi'nde yer alan arsayı satışa çıkardı.

O ilde 3 adet arsa satılıyor! 283 bin TL'den başlayan fiyatlarla!

Malatya ili Kale Belediye Başkanlığı, Malatya ili, Kale ilçesi, Düztarla Mahallesi'nde yer alan 3 adet arsayı satıyor. İşte ayrıntılar...

Belediye 6 taksitle konut imarlı 3 arsa satacak! KDV'den muaf arsa fırsatını sakın kaçırmayın!

Diyarbakır İli Yenişehir Belediye Başkanlığı, Diyarbakır Dökmetaş Mahallesi'nde yer alan 3 adet arsayı satışa çıkardı. 

O ilde 283 bin TL'den başlayan fiyatlarla 11 adet arsa satılıyor! Arsa alacaklar dikkat!

Malatya İli Kale Belediye Başkanlığı, Malatya ili, Kale ilçesi, Düztarla Mahallesi'nde yer alan 11 adet arsayı satıyor. İşte ayrıntılar...

Kale Belediyesi Malatya'da kat karşılığı inşaat yaptıracak! 

Malatya İli Kale Belediye Başkanlığı, Düztarla Mahallesi'nde kat karşılığı inşaat yaptıracak. İşte detaylar...

Gaziantep Şehitkamil'de 25 milyon TL'ye satılık 2 gayrimenkul!

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Gaziantep Şehitkamil Burak Mahallesi'nde yer alan 2 adet gayrimenkulü 24 milyon 983 bin 112 TL bedelle satışa çıkardı.

TOKİ İskenderun Düğünyurdu projesinin ihalesi yapıldı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından Hatay İskenderun Düğünyurdu Mahallesi 2’nci etapta hayata geçirilecek olan 486 konutun ihalesi gerçekleştirildi. 

Gaziantep Şehitkamil'de 9.2 milyon TL'ye satılık gayrimenkul!

T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Milli Emlak Genel Müdürlüğü, Gaziantep Şehitkamil Alparslan Mahallesi'nde yer alan gayrimenkulü 9 milyon 260 bin TL bedelle satışa çıkardı.

Aydın Germencik'te 12.5 milyon TL'ye icradan satılık fabrika!

Germencik İcra Dairesi, Aydın ili, Germencik ilçesi, Hıdırbeyli Mahallesi'nde bulunan fabrikayı ve arsasını satışa çıkardı. Söz konusu gayrimenkullerin satış bedeli 12 milyon 500 bin TL olarak belirlendi. 

Gaziantep Düğmeci Mahallesi yenileme projesi Haberi

Gaziantep Düğmeci Mahallesi yenileme projesi


Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, tarihi, kültürel mirasın korunması ve yaşatılması için “Sokak Sağlıklaştırma Projesini” hazırladı.


Tarihi yapıların yeniden kazandırılması için harekete geçen Büyükşehir Belediyesi Koruma ve Uygulama Denetim Bürosu, kent kimliğini korumak, yaşatmak ve mahallelik bilincini artırmak amacıyla Düğmeci Mahallesi’nde sokak sağlıklaştırma çalışmalarına başladı.


Özgün sokak dokusu korunarak aks üzerindeki sokağın rölöve ve restorasyon projeleri kapsamında, bütün evlerin sokağa cephe veren taraflarında, bahçe duvarlarında, kapılarda, pencere doğramalarında, cumbalarda ve çatılarda, dükkan vitrinlerinde restorasyon yapıldı.


Sokaklardaki mevcut asfalt kaldırılıp tüm alt yapılar yenilenerek elektrik ve telefon hatları yer altına alındı. Ayrıca, bu uygulamalardan sonra sokaklar kesme bazalt taşlarla döşendi.


1988 yılından beri Düğmeci Mahallesi’nde esnaflık yaptığını ifade eden Hüseyin Bacaksız, caddenin güzelleştiğini söyledi.


Mahallelerine yapılan çalışmalardan oldukça memnun kaldıklarını dile getiren esnaf ve vatandaşlar da başta...