23 / 04 / 2024

gaziantep kentsel dönüşüm son durum

gaziantep kentsel dönüşüm son durum

Gaziantep'e bağlı Şahinbey Belediyesi ilçe genelinde kentsel dönüşüm çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Çalışmalar dahilinde 9 bin 720 evin yıkımı yapıldı. 

Gaziantep Şahinbey kentsel dönüşüm çalışmalarında son durum!

Gaziantep'in Şahinbey ilçesinde devam eden kentsel dönüşüm projesinde çalışmalar hızlandı. Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, devam eden çalışmaları inceledi.

Gaziantep'in kentsel dönüşüm alanları belirlendi!

Gaziantep'te çarpık yapılaşmayı ortadan kaldırarak Gazianteplilerin günlük yaşamını kolaylaştıracak olan kentsel dönüşüm projelerinin uygulanacağı yerler ve mahalleler belirlendi.

Fatma Şahin: Kentsel dönüşümün üzerine gitmeliyiz!

GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı koordinasyonunda "Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde Sosyal İstikrarın Güçlendirilmesi Projesi" kapsamında mevcut ve gelecekteki ihtiyaçlara yönelik projelerin tartışıldığı çalıştay düzenlendi.

Melih Meriç: Gaziantep'teki kentsel dönüşümde yanlışlar var!

Gaziantep İnşaat Mühendisleri Oda Başkanı Melih Meriç, görev süresi boyunca yerel yönetimlerin iyi yaptıklarını takdir ederken, yapılan yanlış uygulamalara da gerekli itirazları yaptıklarını ve bu süreçte doğruları da kamuoyu ile paylaşmaktan çekinmedikl

Gaziantep'te 34 mahalle kentsel dönüşüm bekliyor!

Gaziantep'te ilan edilen riskli alanlarda toplam 34 mahalle ve 414,27 hektar alan içerisinde 18 bin 707 adet bina bulunuyor. Bu binalarda yaşayan nüfus sayısı ise 115 bin kişi civarında.

Ergün Turan: Gaziantep kentsel dönüşümde başarılı!

TOKİ Başkanı Turan: "Biz aslında TOKİ'nin geçmişten gelen birikimini belediye başkanlarımızla sahaya yansıtıyoruz. Gaziantep'te çok önemli mesafeler alındı ama daha yapılması gereken çok iş var"

Kentsel dönüşüm yaşam konforu sağlamalı!

İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu Başkanı Tahir Tellioğlu, "Kentsel dönüşüm bir bakıma, çürük yapılan yenilese de yaşam konforu olarak, geleceğe yönelik yapılar inşaa etmek adına bir şey ifade etmiyor." dedi.

Milletvekili açıkladı: İstanbul'da kentsel dönüşüm bu hızla devam ederse 4 milyon konut için 20 yıl gerekir!

İYİ Parti Gaziantep Milletvekili Mustafa Gürban, Meclis'te yaptığı açıklamasında deprem bölgesindeki konutlar ve kentsel dönüşüm çalışmaları ile ilgili konuştu. İşte Gürban'ın o açıklamaları...

Gaziantep Şahinbey kentsel dönüşüm çalışmalarında son durum!

Gaziantep'in Şahinbey ilçesinde devam eden kentsel dönüşüm projesinde çalışmalar hızlandı. Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, devam eden çalışmaları inceledi.

Gaziantep Göllüce Mahallesi kentsel dönüşüm bekliyor!

Gaziantep’te olası depremde riskli bölgeler arasında bulunan merkez Şehitkamil ilçesindeki Göllüce Mahallesi sakinleri, yıllardır kentsel dönüşümü bekliyor.

Şehitkamil için örnek kentsel dönüşüm projesi hazırlandı!

Gaziantep Şehitkamil belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, İpekyolu Kentsel Dönüşüm Alanı ve Karşıyaka yeni imar revizyon planını bölge esnafına tanıttı.

Gaziantep Nizip Caddesi'nde kentsel dönüşüm başlıyor!

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilecek olan Nizip Caddesi Kentsel Dönüşüm Projesi'ne yönelik yürütülen çalışmalarda gelinen son nokta vatandaşlarla paylaşıldı. 

Şahinbey Belediyesi'nde kentsel dönüşüm rekoru!

Gaziantep'in Şahinbey İlçe Belediyesi kentsel dönüşüm kapsamında 7 bin 594 yapıyı kamulaştırarak yıkımını gerçekleştirdi ve kentsel dönüşüm rekoru kırdı. 

Gaziantep kentsel dönüşüm toplantısı 27 Şubat'ta!

Gelişmiş sanayisi ile Türkiye’nin en büyük 8’inci şehri olmasının yanı sıra kültür ve gastronomi başkenti de olan Gaziantep, kentsel dönüşüm konusunda da iddialı şehirlerden biri olma yolunda ilerliyor.

Şahinbey'de kentsel dönüşüm devam ediyor!

Gaziantep'in Şahinbey ilçesindeki kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında eski garajlardaki evler yıkıldı ve İnönü Caddesi’ne alternatif yol çalışmaları tüm hızıyla başladı.

Gaziantep Şehitkamil'de kentsel dönüşüm kararı!

Gaziantep Şehitkamil'in Sofalıcı Mahallesi'ndeki bazı alanlar kentsel dönüşüm ve gelişim alanı ilan edildi. Karar Resmi Gazete'de yayınlandı.

Gaziantep Kadıdeğirmeni 2. Etap Kentsel Dönüşüm Projesi'nde dava!

Mimarlar Odası Gaziantep Şubesi, Kadıdeğirmeni 2. Etap Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Proje alanı nazım ve uygulama imar planı revizyonuna dava açtı.

Gaziantep'te 2 ilçede kentsel dönüşüm ilan edildi!

Gaziantep'in Şahinbey ve Şehitkâmil ilçelerinde bulunan bazı alanlar kentsel dönüşüm ve gelişim proje alanı ilan edildi. Karar bugünkü Resmi Gazete'de yayınlandı.

Gaziantep Şehitkamil'de kentsel dönüşüm kaynağı tükendi!

Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, kentsel dönüşüm çalışmaları için kaynaklarının tükendiğini belirterek, " Kaynak bitti, yolun sonu göründü. Bundan sonra çalışmaları TOKİ desteği ile götüreceğiz." dedi.

Gaziantep Belediyesi dönüşüm için TOKİ ile anlaştı!

Gaziantep Şehitkamil Belediyesi İpekyolu'ndaki kentsel dönüşüm projesi için TOKİ ile işbirliği yaptı. Belediye adına geçen tapular ise TOKİ'ye devredilecek.

gaziantep kentsel dönüşüm son durum Haberi

gaziantep kentsel dönüşüm son durum

Şahinbey Belediyesi, şehrin trafiğini rahatlatmak ve ulaşımı kolaylaştırmak için Boğaziçi Bulvarı ikinci etap çalışmalarını hızlandırdı. İlkha Haber Ajansı'nda yer alan habere göre; Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, vatandaşın ulaşımını kolaylaştırmak ve şehrin trafik yükünü hafifletmek amacıyla daha önce Hoşgör Meydanı’nı İnönü Caddesi’ne bağlayan Boğaziçi Bulvarı 1’inci etap çalışmasını bitirerek vatandaşın hizmetine sundu. 

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Boğaziçi Bulvarı 2’inci etap çalışmalarını da yerinde inceleyerek çalışmalarla ilgili bilgi aldı. İnceleme sonrasında açıklamalarda bulunan Tahmazoğlu, şehrin trafiğini rahatlatacak olan Boğaziçi Bulvarı 2’inci etap çalışmaların sürdüğünü dile getirdi. 

“9 bin 720 evin yıkımını gerçekleştirdik”

Şahinbey Belediyesi olarak kentsel dönüşüm çalışmalarımızı aralıksız bir şekilde sürdüğünü hatırlatan Tahmazoğlu, “Şehrimiz için yeni bulvarlar açıyoruz. Boğaziçi Bulvarı 1’inci etap yol çalışmasını yaptık. Şimdide Boğaziçi Bulvarı’nın devamını açmak...