19 / 04 / 2024

Gaziantep'in kentsel dönüşüm alanları belirlendi!

Gaziantep'in kentsel dönüşüm alanları belirlendi!

Gaziantep'te çarpık yapılaşmayı ortadan kaldırarak Gazianteplilerin günlük yaşamını kolaylaştıracak olan kentsel dönüşüm projelerinin uygulanacağı yerler ve mahalleler belirlendi.



Gaziantep'te çarpık yapılaşmayı ortadan kaldırarak Gazianteplilerin günlük yaşamını kolaylaştıracak olan kentsel dönüşüm projelerinin uygulanacağı yerler ve mahalleler belirlendi. 115 bin kişiyi doğrudan etkileyeceği düşünülen kentsel dönüşüm çalışmalarında riskli ilan edilen 34 mahallede toplam 18 bin 707 adet binada kentsel dönüşüm yapılması bekleniyor. 4 yılda 50 bin konutun yapılması beklenen Gaziantep'te kentsel dönüşüm daha da hızlanıyor. 


"VATANDAŞLARIMIZLA ÇÖZÜM ODAKLI ÇALIŞIYORUZ" 


Şehitkamil kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında bilgi veren Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu," Özellikle Zeugma Mozaik Müzesi'nden başlayıp, Yeşilova Kavşağı'na kadar giden bölgede ağırlıklı olarak kamulaştırma çalışmalarını tamamladık. Arada kalan yerlerimiz var. Bu konuda da hiçbir şekilde mahkeme yoluna gitmeden vatandaşlanmızla çözüm odaklı olarak çalışmaya devam ediyoruz. En kısa sürede buranın da yıkımı gerçekleşmiş olur" ifadelerini kullandı. 


ŞAHİNBEY'DE 5.ETAP ÇALIŞMALARI BAŞLADI 


Şahinbey kentsel dönüşüm projeleri için yer teslim işlemleri süren Mavikent5. Hakkında bilgi veren Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, "Su anda yer teslim işlemleri sürüyor. Mavikent 5. etap için de yine dar gelirli vatandaşlarımızı ev sahibi yapmak adına bir kura çekimi yapacağız. Mavikent 5. Etap da tıpkı 4. Etap gibi daha önce yapılan konutlardan 10 metre kare daha geniş olacak. Burada isteyen vatandaşlanmız 1+1 ve 2+1 dairelere yazıla bilecekler. 

Vatandaşlarımız kira öder gibi ev sahibi olacaklar" dedi. 


MAHALLE MAHALLE KENTSEL DÖNÜŞÜM ALANLARI


 İşte Gaziantep kentsel dönüşüm projeleri ve kentsel dönüşüm olacak yerler, 6306 Sayılı kanun kapsamında ilan edilen riskli alanlar; Aydınlar, Kurtuluş, Saçaklı, Oğuzlar, Şenyuıt, İsmetpaşa, Aydınbaba, Gündoğdu, Sultanselim, Yavuzlar, Alibaba, Kılınçoğlu Delbes, Daracık, Ulucanlar, Ünaldı, Gümüştekin, Gültepe, Hoşgör, Kolejtepe, Yukanbayır, Süleyman Şah, Savcılı, Etiler, Çamlıca, Sakarya, Nuripazarbaşı, Kurtuluş, Saçaklı, Özdemirbey, Cemalgürsel, Kıbrıs, Kahvelipınar, Dumlupınar Mahallelerinde toplam 414.27 hektar alan; 5393 Sayılı kanun uygulaması kapsamında,Umut Mahallesi, Çıksorut, Seyrantepe, İpekyolu, Onat Kutlar, Beylerbeyi, Bedirkent, Taşlıca, Sinan, Gollüce, Halep Bulvarı, Kilis Yolu, Tepebaşı, Kozanlı, Ortatepe, Etiler, Perilikaya, Serinevler, Türktepe, Özdemirbey, Bağlarbaşı, Geneyik, Oğuzlar kentsel dönüşüm alanlarında toplam 2652 hektar alan,- 5366 Sayılı Kanun Uygulaması kapsamında; Tepebaşı, Eyüpoğlu ve Bey Mahallelerinde 5 hektar olmak üzere Gaziantep ilinde toplam 3071.27 hektar alan kentsel dönüşüm kapsamında yer alıyor. 


Gaziantep Referans


Geri Dön