19 / 04 / 2024

Erdoğan Bayraktar Gaziantep'te kentsel dönüşüm alanlarını inceledi!

Erdoğan Bayraktar Gaziantep'te kentsel dönüşüm alanlarını inceledi!

Gaziantep'te Şahinbey Belediyesi'nin kentsel dönüşüm alanlarını inceleyen Bayraktar, gazetecilerin, bazı basın kuruluşlarında gündeme gelen, "şehir merkezinden taşınan askeri kışla arazilerinin ne olacağı" konusundaki sorusu üzerine, böyle bir projeden ha




Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, askeri alanların imara açılmasına ilişkin, "Askerler kendi alanlarını rehabilite etmek, modernize etmek, daha kullanışlı hale getirmek istiyorlar. Bunların şehir merkezlerine sıkışanların bazıları park yapılarak şehir dışına çıkma noktasında böyle zaman zaman görüşülüyor ama henüz böyle bir adım yok, böyle bir şey yok, kaynak yok" dedi.


Gaziantep'te Şahinbey Belediyesi'nin kentsel dönüşüm alanlarını inceleyen Bayraktar, gazetecilerin, bazı basın kuruluşlarında gündeme gelen, "şehir merkezinden taşınan askeri kışla arazilerinin ne olacağı" konusundaki sorusu üzerine, böyle bir projeden haberinin olmadığını söyledi.


Milli Savunma Bakanlığı'nın böyle bir çalışmasının olduğunu bilmediğine de dikkati çeken Bayraktar, konuyu kendisinin de basından öğrendiğini belirterek, şöyle devam etti:


 "Biz de duyduk bu haberi ama bir kaynağı yok bu haberin. Kaynağı yok şöyle; askerler kendi alanlarını rehabilite etmek, modernize etmek, daha kullanışlı hale getirmek istiyorlar. Bunların şehir merkezlerine sıkışanların bazıları park yapılarak şehir dışına çıkma noktasında zaman zaman görüşülüyor ama henüz böyle bir adım yok, böyle bir şey yok, kaynak yok. İmara falan açılacak, böyle bir şey yok arkadaşlar. Milli Savunma Bakanlığı'nın böyle bir çalışması olduğunu bilmiyorum."


Şehir içerisindeki askeri alanların rehabilite edilmek istenildiğini vurgulayan Bayraktar, "Milli Savunma Bakanlığı'ndan zaman zaman şöyle söyleniyor; 'şehir içerisinde sıkışan askeri alanlarımızı rehabilite etmek istiyoruz'. Daha modern, daha çağdaş, daha kullanışlı, daha pratik, daha basit, modern teknolojinin icaplarına uygun hale getirmek istiyorlar. Bunlar yerinde olur, şehir dışına çıkartarak olur. O alanlar da değerlendirilecek. Bunlar park yapılır, yeşil alan yapılır, sosyal donatı alanı yapılır. Konumuna göre değerlendirilecek. Şimdi basına malzeme olsun diye, 'boşaltacaklar, bina yapacaklar...' Nerede yapmışız?" diye konuştu.


Şehir nüfusunu rahat ettirmek için açılan yeni alanların da değerlendirileceğini kaydeden Bayraktar, Türkiye'nin tamamını, mekansal stratejik planlama olarak planladıklarını dile getirdi.


"Nerede ne yapılacak, nasıl olacak, çok ciddi bir şekilde yüzlerce yıl, elli yıl, yüz yıl ihmal edilegelmiş bir konsept var" diyen Bayraktar, şunları kaydetti:


"Şehir nüfusu olmuş yüzde 77-78. Bu şehir nüfusunu bizim rahat ettirmemiz lazım. Bunun içerisinde konut da yapılacak, okul da yapılacak, hastane de yapılacak, sosyal donatı alanları da yapılacak. İhtiyaç olan tüm alanlar planlanacak. 'Askeri alanlar şehir dışına çıkarılacak, bunlar imara açılacak...' Böyle bir lafa, bunlara sahip çıkmayın arkadaşlar. TOKİ'ye devredilirse  TOKİ  ona bir şey yapar. TOKİ aldığı yeri illa konut yapacak diye bir şey yok, TOKİ park da yapar, yeşil alan da yapar. TOKİ'ye devredileceğini ben bilmiyorum, böyle bir bilgim yok."


AA


Geri Dön