25 / 04 / 2024

Erdoğan Bayraktar: 150 noktada kentsel dönüşüm yapıyoruz

Erdoğan Bayraktar: 150 noktada kentsel dönüşüm yapıyoruz

TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar, "Dünyada kentsel dönüşüm çok zor olmasına rağmen, biz bugün Türkiye'de 150 noktada bu çalışmayı yapıyoruz" dedi



Kars'tan karayoluyla Ardahan'a gelen Bayraktar, şehir girişinde kurban kesilerek karşılandı. Bayraktar, daha sonra yürüyerek, Ardahan Valiliğine geçti. Vali Selim Cebiroğlu'nu makamında ziyaret eden Bayraktar, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, Ardahan Belediyesi ile birlikte Yenimahalle, Atatürk ve Halil Efendi mahallelerinde bin 500 konutluk kentsel dönüşüm projesi başlatacaklarını söyledi.

TOKİ Başkanı Bayraktar, Ardahan'a gelişlerinin en büyük nedeninin kentsel dönüşüm olduğunu ifade ederek, şunları kaydetti: "Ardahan'a modern, çağdaş bir şehir görünümü kazandıracağız. Ruhsatsız evleri tasfiye edip, bunların yerine modern, çağdaş mekanlar yapacağız. Bu konuda çalışmalarımız belli bir aşamaya geldi. Bu projeyi halkımıza hiçbir mali yük getirmeden, halkın desteğiyle meydana getireceğiz."

DÜNYADA KENTSEL DÖNÜŞÜM
"Dünyada kentsel dönüşüm çok zor olmasına rağmen, biz bugün Türkiye'de 150 noktada bu çalışmayı yapıyoruz" diyen  TOKİ  Başkanı Erdoğan Bayraktar, şöyle devam etti: "Kars'tan Edirne'ye kadar bu çalışmaları yapıyoruz. Bu konuda devlet olarak gücümüzün yettiği kadar gayret içerisindeyiz. TOKİ kendi kaynaklarıyla
işlemlerini yürütmektedir. Ardahan'da kentsel dönüşümü halkı mağdur etmeden başaracağız. Ardahan, buradan Türkiye'ye mesaj verecek duruma gelecek. Projenin inşaat çalışmalarına ise önümüzdeki yıl başlamayı hedefliyoruz." Ardından Belediye Başkanı Faruk Köksoy'u makamında ziyaret eden Bayraktar, burada Başkan Köksoy'dan kentin sorunları hakkında bilgi aldı ve daha sonra kentsel dönüşüm çalışması protokolünü imzaladı.
AA


Geri Dön